Artiklid ja uudised

Sisekujundaja ning Kodukujundaja ABC kursused algajatele

Esmakordselt hästi kujundatud ruumi sisenedes peaks sind tabama äratundmisrõõm: just niisugune see peabki olema, ükskõik kas seal viibimine ja toimetamine paneb sind imetlusest õhkama või tekitab lihtsalt sooja ja turvalise tunde. Pelgalt vau-efektist ei piisa kui ruumi kasutamine on raskendatud ja väsitav. Veedame ju suurema osa oma elust siseruumides, mille mahu ja piirid määravad ehitise struktuur ja konstruktsioon. Siseruumid loovad tausta meie tegemistele nendes ja mõtestavad hoonete arhitektuurse tähenduse.

11. veebruaril algab Tallinna Õpetajate Majas järjekordne kursus "Sisekujundaja ABC algajatele"

Oma olemuselt on sisekujundus visuaalne kunst, kus läbi jooniste ja pildimaterjali antakse edasi informatsiooni, väljendatakse ideid ja luuakse võimalusi. Neid tuleks vaadelda kui diagramme, mis väljendavad sisekujunduse põhimõtteid ja kujunduselementide vahelisi suhteid. Nad on professionaalsele disainerile vahendid parandamaks siseruumide funktsionaalsust ja kvaliteeti ning selleks et tagada neis viibivate inimeste turvalisus, heaolu, kaitsta nende tervist, parandada jõudlust ja tõsta elatustaset. Samas hõlmab sisekujundus mitte ainult visuaalset ja funktsionaalset disaini vaid ka baasteadmisi ehitusmaterjalidest, -konstruktsioonidest ning –tehnoloogiast. Ka sisekujundaja toetub nendele teadmistele saavutamaks seda, et meid ümbritsev keskkond oleks harmooniline ja nauditav.

Kui sind huvitab millised on need põhimõtted, mille abil ka sina saaksid ümbritsevat keskkonda kaunimaks muuta, siis Sisekujundaja ABC võimaldab sul omandada algteadmisi ümbritseva keskkonna väärtustamiseks. Kursus püüab terviklikult haarata teemaderingi, millega tuleb kaasajal sisekujundajal kokku puutuda. Et saada kogemust sisekujundaja tööst ja mõtteviisist, loome kursuse lõpuks sarnaselt proffidele tööraamatu, mida saate tulevikus kasutada eeskujuna oma loovuse väljendamiseks. Külastame sisustussalonge, et ammutada lisaks juhendaja teadmistele otseseid nõuandeid neilt, kes pakuvad sisustamiseks ja kujundamiseks vajalikke vahendeid. Isetegemise rõõmu aitavad üleval hoida ehitus- ja sisustusfirmade pakutavad nutikad neti-rakendused, mis on abimeheks nii professionaalsele sisekujundajale kui ka kõigile neile, kes soovivad ise sisekeskkonna kujundamisele käed külge panna. Kursuse lõpetanu on omandanud algteadmised siseruumide kujundamiseks ning oskab orienteeruda sellel maastikul.

Meeles tuleb pidada, et suuremad ruumilised muudatused vajavad professionaalset abi. Kui olete tutvunud valikuvõimalustega, tunnete peamisi ohtusid ja põhilisi tõdesid, on koostöö erialainimestega võrdne partnerlus.

Kursus Sisekujundaja ABC pakub 1 kord nädalas 8 korra jooksul sisekujundusalaseid teadmisi läbi järgmiste teemakäsitluste:
1. RUUMI KUJUNDAMINE
2. SISEKUJUNDUSE ALUSED, TÖÖRAAMAT
3. KONTEKST JA KESKKOND
4. RUUMISTRUKTUUR JA VORM
5. ELEMENDID JA OBJEKTID
6. VALGUSTUSE ABC
7. VÄRVID MEIE ÜMBER
8. MATERJALID MEIE ÜMBER

Toimumiskoht: Tallinna Õpetajate Maja, Raekoja plats 14
Aeg: 1 kord nädalas, esmaspäeviti, kokku 8 korda 11., 18., 25. veebruar, 4., 11., 25. märts, 1. ja 8. aprill kell 18.00-20.00
Juhendaja: Kalle Pabut

Vaata lisa ning registreeru SIIN


Elu on lill, kasta ainult. Aga kusagil peab olema see pinnas, kus lill kasvada saab. Kodukeskkond ongi see pinnas. Kui ilus jõuline see lill, mis seal kasvab saab olema ja kui kaua ta õitseb oleneb sellest, kas valitud potis piisab ruumi lillele ja kui hästi oskame selleks pinnast ette valmistada.

12. veebruaril alustab Tallinna Õpetajate Majas kursusega "Kodukujundaja ABC algajatele"

Kõige olulisem küsimus oma kodu kujundamisel, mille peate endale lahendust otsides esitama on: kui praktiline see peaks olema ja kas ta vastab kasutaja vajadustele. Meid ümbritsev keskkond on keeruline ja mitmepalgeline. Koos elukvaliteedi tõusuga tahaksime, et ka meie maailm oleks kvaliteetsem ja esteetiliselt nauditavam. Oma kodu on see koht, kus me saaksime ise midagi ära teha. Aastatega on muutunud arusaam sellest, mida kodu endast kujutab ja kuidas peaks hästi kujundatud ja funktsioneeriv elamine välja nägema. Uus pere- ja töömudel nõuavad uut kodukeskkonda. Areng on loonud uusi võimalusi nii elamiseks kui ka töötamiseks. Igapäevased toimingud on mugavad ja nauditavad vaid siis, kui kodus on nende jaoks kõik võimalused loodud. Kaasaegne juhtmeid täis interaktiivne kodu ei ole mitte niivõrd eraldav piir ja kindlus, vaid pigem nutikas kest elanikule ühenduseks ülejäänud maailmaga. Muutunud on inimeste ootused - nõudes tänapäeval oma kodudelt paindlikust. Maitsesuunad arhitektuuris ja ruumikujunduses tulevad ja lähevad – meie eluviisid kujunevad pikaajaliselt ja muutused tulenevad vajadustest. Olge kasutaja elulaadi suhtes realistlik. Olge truu tema elustiilile ja isiksusele.

Sageli napib meil vahendeid, et appi kutsuda professionaalne sisearhitekt. Kodukujunduse ABC võimaldab meil omandada algteadmisi oma elukeskkonna väärtustamiseks. Kursus püüab terviklikult haarata teemaderingi, millega tuleb tänapäevase kodu kujundamisel kokku puutuda. Et saada kogemus sisekujundaja tööst ja mõtteviisist, katsume pugeda tema nahka ja luua kursuse lõpuks uue visiooni ruumile või ruumigrupile oma majapidamises. Külastame mitmeid sisustussalonge, et ammutada lisaks juhendaja teadmistele otseseid nõuandeid neilt, kes pakuvad meie kodude sisustamiseks ja kujundamiseks vajalikke elemente. Isetegemise rõõmu aitavad üleval hoida ehitus- ja sisustusfirmade pakutavad nutikad neti-rakendused, mis on abimeheks nii professionaalsele sisekujundajale kui ka kõigile neile, kes soovivad ise oma elamist kujundada. Kursuse lõpetanu on omandanud algteadmised oma elukeskkonna kujundamiseks ning oskab orienteeruda sisekujundusmaastikul.

Kursus Kodukujundaja ABC pakub sisekujundusalaseid teadmisi läbi järgmiste teemakäsitluste:
1. KODU KUJUNDAMINE - RUUMIKUJUNDUSE ALUSED
2. VIIMISTLUSMATERJALID KODUS
3. TEKSTIILID JA DEKORATIIVSED PINNAKATTED KODUS
4. SISUSTUSELEMENDID JA OBJEKTID
5. VALGUSTUS JA VÄRVID KODUS
6. OMA KODU KUJUNDUS – MÕELDES LOOVALT

Toimumiskoht: Tallinna Õpetajate Maja, Raekoja plats 14
Aeg: 1 kord nädalas, teisipäeviti, kokku 6 korda: 12., 19., 26. veebruar 5., 26. märts ja 2. aprill kell 18.00-20.00
Juhendaja: Kalle Pabut

Vaata lisa ning registreeru SIIN

Sisestatud: 20.01.2013

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki