Artiklid ja uudised

Sussides tööle!?

On inimesi, kes ei kujuta kodustöötamist ettegi. Ilmselt sama palju on aga ka neid, kes ei vaja eneseteostuseks ja rahateenimiseks kollektiivi ega koosolekuid ning kes väikese pausi ajal panevad meelsasti pesu masinasse või käivad koeraga jalutamas.

Vastavalt töö iseloomule vajame enda ümber kas rohkem või vähem ruumi, kuid igal juhul piisavalt õhku ja valgust ning head valgustit, mis silmi ei rikuks.
Väljaspool kodu töötajal on õigus tööandjalt nõuda vajalikke tingimusi, piisavalt ruumi ja mugavat töölauda, tooli, panipaika jne. Kodus saame luua tööpaiga ise, arvestades ainult iseenda soovide ja maitsega.


Kontorid järjest mugavamad

Karged asjalikud tehismaterjalidest bürood vahetuvad vähehaaval isikupärasemate ja mugavamate kontorite vastu, sest keskkond, kus viibime siiski suurema osa päevast, peaks olema inimsõbralik. Kuid alati saab oma kodusesse töökohta suhtuda veelgi loomingulisemalt. Kodustööötajale piisab enamasti vähemast, kuid mida mugavam ja parem töökeskkond kodus on, seda tõhusamalt seal toimetame.
Tööruumi ehitamine tühjale kohale on pikk protsess, aga valikuid on rohkem ja pärastine võit kindlasti suurem. See ei ole lihtsalt materjalide valimine ja värvilahenduse leidmine. Mugav ja hästi funktsioneeriv ruum tekib, kui vajamineva mööbliga on arvestatud juba planeerimise käigus, sest palju panipaiku-kappe ja riiuleid on võimalik paigutada seinte sisse, säästmaks põrandapinda ja väiksesse ruumi ruutmeetreid juurde saada. Vahel piisab teise ruumi arvelt võidetud paarikümnest sentimeetrist, et ruum funktsioneerima hakkaks. Mida väiksem on pind, seda täpsem ja praktilisem peab sisustaja olema, kuid ka väga väikesel pinnal võib luua kena praktilise töönurga.
Ühe ruumi arvelt võib võita teine, kui otsus, kuhu näiteks vahesein ehitada või hoopis maha võtta, on läbimõeldud ja kaalutletud. Nii saab jätta endale eraldumisvõimaluse, et töötamine oleks võimalik ka sel ajal, kui kogu perekond on kodus. Kodustöötajal on kindlasti raskem planeerida aega nii, et
kella viieks õhtul tööpäev lõppenuks lugeda, eks igal asjal ole mitu tahku.

....

Edasi loe artiklit septembrikuu Kodukirjast...

Tekst: Ivi Piho, sisearhitekt

Foto allikas

Sisestatud: 10.09.2013

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki