Artiklid ja uudised

Isikupärane saun

Miks mitte muuta leiliruum natuke huvitavamaks ja kasutada puitpindade viimistlemiseks kargeid põhjamaiseid värvitoone?

Pruun, naturaalset puidutooni leiliruum on küll traditsiooniline ja turvaline valik, kuid ka saun võib olla isikupärane ja sobida ülejäänud interjööriga.

Leiliruumi on võimalik huvitavamaks teha efektse põrandaga, ilusate valgustitega, pilkupüüdvate sisustusdetailidega või kauni viimistlusega, mille loob näiteks põnev värvilahendus. Enamasti on leiliruumid väga väikesed ja seetõttu ei tasu neid detailidega üle koormata, pigem hoida lihtsat joont.

Foto: Priit Grepp

Foto: Priit Grepp

Sauna põrandat katavad mustad plaadid, mis jätkuvad ka duširuumis. Seina ja laepinna viimistluses on kasutatud valget seinavaha ning saunalava sai mustjaspruuni viimistluskihi. “Selline kombinatsioon loob hea kontrasti, mõjudes samal ajal ka modernselt. Heledad seinad ja lagi annavad väikesele ruumile juurde avarust, läbi viimistluskihi kumav puusüü aga mõjub hubaselt,” selgitab meie disainer.

Puit ja saun käivad käsikäes ning vajavad tõhusat kaitsvat viimistluskihti. Leiliruumi seinad on viimistletud Bloomi valge seinavahaga, mis annab pinnale ühe kihiga ühtlase pesukindla kaitse, kust puusüü ikkagi läbi kumab.

Seina viimistlus

Seinavaha sobib nii uuele kui ka varem lakiga viimistletud puidule. Varem lakitud pinna võiks enne õrnalt karestada P180 lihvpaberiga. Voodrilaudade vahesid on mugav viimistleda väiksema pintsliga ning pealseid laiema pintsliga.






Edasi loe artiklit juba oktoobrikuu Kodukirjast...

Tekst: Kätri Keerd
Teostus: Eve-Lii Sandre, Värvikeskus
Fotod: Priit Grepp, Eve-Lii Sandre


Sisestatud: 09.10.2013

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki