Artiklid ja uudised

A-meediagrupp OÜ ja Ühinenud Ajakirjad AS ühinevad

A-lehdet kontserni kuuluv A-meediagrupp OÜ ja Otavamedia kontserni kuuluv Ühinenud Ajakirjad AS on allkirjastanud 26.6.2014 kokkuleppe Eesti ettevõtete ühendamiseks. Tegelik liitumine leiab aset hiljemalt sügisel 2014. Uue ettevõtte nimeks saab Ühinenud Ajakirjad AS. Omandus jaguneb vastavalt ühinevate ettevõtete käibeosakaalule (Otavamedia 60 %, A-lehdet 40 %).

Mõlemale ettevõttele kuuluvad Eesti juhtivad ajakirjad nagu Kodu & Aed, Diivan, TM Kodu & Ehitus, Tehnikamaailm, Kodutohter ja Cosmopolitan. Brändid toetavad üksteist märkimisväärselt ja käibe poolest tõuseb ettevõte siinseks teiseks ajakirjade kirjastuseks. Äritegevuste ühendamisega loodetakse saavutada märkimisväärne sünergia ja paremad võimalused, et panustada ühise ettevõtte tulevikku.

“Otavamediaga saab meil Eestis olema tõeliselt tugev tooteportfell ja nii suudame oma lugejaid senisest veelgi paremini teenindada,” tõdes A-lehdet tegevjuht Juha Blomster.

"Mõlemad ettevõtted on eraldi võttes Eesti turu jaoks liiga väikesed. Jõudude ühendamisega on meil head eeldused saavutada praegusest kiirem kasv ja parem kasumlikkus," sõnas Otavamedia tegevjuht Pekka Harju.

Tegevjuhina jätkab Ühinenud Ajakirjad AS senine tegevjuht Marko Tamme.

A-lehdet kontsern on kirjastusettevõte, mille moodustavad A-lehdet Oy ja selle tütarettevõtted A-lehdet Dialogi Oy ja A-kustannus Oy ning A-meediagrupp OÜ. Kontserni kuuluvad ka veebikauplus Finnish Design Shop ja kevadel avatud sisustusportaal Styleroom.fi. A-lehdet Oy kirjastab 20 ajakirja ja ligikaudu 30 kliendilehte ning mitmeid veebilehti, neist uusimad Styleroom.fi ja FitFashion.fi. Kontserni käive on ligikaudu 100 miljonit eurot.

Otavamedia Oy kirjastab Soomes 28 üldajakirja ja arvukalt kliendilehti. Veebiteenust pakuvad portaalid Plaza.fi, Ellit.fi, Muropaketti.fi ja Dome.fi ning NettiX Oy, millest tuntuim on Nettiauto.com. NettiX tütarettevõte Ampparit Oy on online äriarendusfirma, mille hulka kuulub muuhulgas uudisteotsingute teenus. Otavamedia ettevõtete hulka kuuluvad lisaks DeCo Media Oy, Suomen Golfpiste Oy, Lakiperintä Oy ja Ühinenud Ajakirjad AS. Otavamedia ettevõtete 2013 aasta kogukäive oli 155,2 milj. €. Otavamedia Oy kuulub Otava kontserni.

Marko Tamme Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht / Scanpix Allikas: majandus24.postimees.ee

Marko Tamme Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht / Scanpix Allikas: majandus24.postimees.ee

www.ajakirjad.ee
www.forma.ee

Sisestatud: 26.06.2014

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki