Artiklid ja uudised

Kodukiri nopib ideid Soome Elamumessilt

Augusti Kodukiri vahendab ideid Soome suurelt elamumessilt Jyvaskylas. Pildirohkes ülevaates on nii uusi kujundussuundi kui ka lihtsaid lahendusi. Malle Pajula, Priit Grepp ja Katre Lember aitavad tänavusel suurel Soome elamumessil sisse astuda messi erinäolistesse kodudesse, mida seekord oli üle 40.

 Allikas: ideesahver.ee

Allikas: ideesahver.ee

Kas agent 007 stiilis poissmehekorterisse kõrghoones või praktilisse peremajja. Pühendunud koeraomaniku või käsitöölise detailikülluslikku elamisse, kui avarasse valgesse villasse.

Enamjagu messi kodusid näitab põhjamaiselt karge kujunduse ilu. Seinad on tihti valged, kuid mullusest rohkem kasutatakse väikese kirju mustriga tapeete. Vaibad on endiselt justkui vanaema juurest: retroilmega ja tehases kulumisjäljed peale saanud. Samuti kohtab varasemast enam narmasvaipu, näiteks erinevaist suurtest kaltsuribadest tehtuid. Üldse on kodud veelgi tekstiilirohkemad, eriti 60ndate vaimus. Vooditel on külluslik kuhi katteid, peamiselt moodsalt graafilise mustriga ja hallid-mustad-valged.

Mullu valitses messil hall, ka tänavu Jyväskyläs nägi seda rohkelt. Koos musta-valge ning ergastavalt rõõmsa kollasega. Erk kollane või jõuline punane on ka valgetes kodudes ainsad pilgupüüdjad.
Kontrastiks märkab pastelsete kommitoonide lembust – mahedat kollast, roosat ja münti. Ka mööbli hulgas kohtab 1960. aastate mõjutusega uusmööblit.

Pikemalt loe artiklit augusti Kodukirjast.

 Allikas: www.kirjastus.ee

Allikas: www.kirjastus.ee
Augustikuu Kodukirjast saad lisaks lugeda:
* Ave Nahkur lõi Raudoja kõrtsitallu nostalgiaköögi, mille kapid ja nõud on tema lapsepõlvekodust.
* Ivo Linna paljastab, mis teda kodus inspireerib. Muu hulgas selgub, et ta armastab teha vitraaze.
* Augusti Kodukiri võtab põhjalikumalt ette lastetoa teema. Ideid saab Aasta Kodu konkursil premeeritud lastetoast. Samuti muutumismängust, mille käigus said hallides toonides poisi ja tüdruku toad juurde omapära ja värvi.
Sisearhitekt Malle Jürgenson annab nõu, mis lastetoas oluline on. Käsitöögi sobib hästi lastetuppa: nööbikell, kiikuv saurus ning kaks memotahvlit.
* Väikesel Hellal on Pärnu kodu aias lausa mänguvilla.
* Aiatoimetaja Eva Luigas toob välja ideed Tallinna Lillefestivalilt, millest oma aias eeskuju võtta.
* Ilmandu küla kaunilt maastikku kujundatud aias on lausa katuseaed.
* Reet Palusalu annab nõu, kuidas kasvatada flokse.
* Köögitoimetaja Pille Enden jagab huvitavaid hoidiste retsepte. Purki saavad nii paprikad, kurgid, ploomid, suvikõrvitsad, mustikad kui ka muud aiaviljad.

Telli Kodukiri siit!

Sisestatud: 01.08.2014

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki