Artiklid ja uudised

Hooaja valgustite trendisuunad

Trendid on suunad, mina järgida sajaprotsendiliselt, mõnevõrra või siis üldse mitte, vastavalt sellele, kuidas need haakuvad meie endi tõekspidamiste, vajaduste ja maitsega. Selleks aga peaks kõigepealt saama aimu, millised hetke põhitrendid on, olgu siis moes, sisustuses või kitsamalt - valgustite osas.

Valgusti Spider Allikas: www.4room.ee

Valgusti Spider Allikas: www.4room.ee

LED-valgustite võidukäik jätkub

LED-tehnoloogia valgustite juures on pidevas arengus ning 2015. aastal on need jätkuvalt fookuses. Üha enam rakendatakse LED valgusallikaid dekoratiivsete valgustite juures, eriti populaarsed on need aga vannitoa ja köögi valguslahenduste juures. LED-valgustite eeliseks on nende praktilisus ja säästlikkus, nad ei kuumene ja on pika elueaga.
Palju kasutatakse LED-ribasid - kas siis mööbli väljavalgustamiseks, kappide sees või all, vitriinides ja valguskarniiside taha paigaldamiseks. Üha rohkem eelistatakse LED-lahendusi ka välisvalgustuse juures, samuti juba eelpool nimetatud põhjustel.

 Allikas: www.4room.ee

Allikas: www.4room.ee

Kuum teema on rippvalgustid

Inspiratsiooni saadakse uute disainide väljatöötamisel ühest küljest vintage-valgustitest, teisalt viitab vintage sugemetele aga ultramoodne minimalistlik disain.
Harjumuspärane ja tuttav valgustikuju võib aga osutuda vaat, et kõige trendikamaks – popid on nimelt kausi- ja silindrikujulised rippvalgustid. Trendikaimad viimistlused on on soe ja läikiv vask, range ja raske betoon, erinevad pinnastruktuurid valgetel vormidel, metalliläikelised sisepinnad. Aasta värv aga on veinipunane (Pantone värvikaardi järgi Marsala 18-1438) oma erinevates variatsioonides.
Teine suund rippvalgustite puhul on nende seadmine suurtesse kobaratesse. Neid kobaraid võib olla ühes ruumis ka mitu ning mida suurem kobar, seda moodsam.

 Allikas: www.4room.ee

Allikas: www.4room.ee

Lühtrite uus tulemine

Lühtrid on samuti taas väga hinnatud. Nende puhul aga eristub selgelt kaks lähenemissuunda - ühe suuna esindajateks on moodsamas võtmes, stiilsed ja mitte väga ülepaisutatud lühtrid, samuti nende väikevormid, mis sobivad ka väikestesse ruumidesse. Oluline on hinna ja kvaliteedi suhte omavaheline sobivus.
Teine suund aga eksponeerib luksust ja dramaatilisust - üleelusuuruses ekstravagantsed lühtrid, priiskavad, silmatorkavad ja kallid. Hind on faktor, mis tuleb viimasena mängu, põhirõhk on välimusel ja luksuslikel materjalidel.
Lisaks leiavad lühtrid koha väljaspool oma tavapärastest asukohtadest, võttes sisse positsioonid köögis, esikus ja vannitoas. Ja mitte ainult – ka eksterjöör ei ole jäänud neist puutumata. Vesi ja tuul, varasemad kogemused ja tõekspidamised, ei ole enam takistuseks glamuuri toomiseks ebaharilikesse kohtadesse.

 Allikas: www.4room.ee

Allikas: www.4room.ee

Kapi- ja riiulivalgustus

Pimeduses ei pea kobama ka pisut kitsamates kohtades. Led-tehnoloogia võimaldab välja valgustada ka riidekapi sisemuse, seinakappide alumised frondid, sahtlite sisemused.
4Room esitleb siinkohal ka nende disaineri Tarmo Luisu teisaldatavat kapivalgustust – riidepuud WHAT.

Tarmo Luisu kapivalgusti WHAT Allikas: www.4room.ee

Tarmo Luisu kapivalgusti WHAT Allikas: www.4room.ee


www.4room.ee
Facebook

Sisestatud: 18.02.2015

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki