Artiklid ja uudised

Särtsakalt roheline noortekodu Nõmmel

Kui Kristina ja Mark oma ühist kodu hakkasid otsima, käisid nad mitmes linnaosas Kalamajast Nõmmeni, kuid jäid pidama ikka Nõmmel. Kodu leidsid nad otse selle keskuses - ajaloolises raudteelaste majas – kolmetoalises, kahel korrusel paiknevas korteris. Selle kujundusega jõudsid nad ka Aasta Kodu konkursi finalistide hulka.

 Allikas: ideesahver.ee

Allikas: ideesahver.ee

Kuna kinnisvaraarendaja pakkus korterit musta karbina, tuli edasi päris palju tööd teha - kuni trepi kujundamiseni välja. Tuli valida seina- ja põrandakattematerjalid ning vannitoasisustus. Seinte viimistlemisel jätsid noored kabinetis - külalistetoas ja magamistoas domineerima telliskivist ajaloolise müüri - üks väheseid detaile, mis selles hoones algupärasena säilis. Ülejäänud ruumiosas on kindakrohvitud seinad. Ajaloolised aknad on korteris mõisalikult suursugused ning laed paar sentimeetrit vähem kui kolmemeetrised.

 Allikas: ideesahver.ee

Allikas: ideesahver.ee

Marki ja Kristina kodus domineerivad heledad toonid, mis võimaldavad mängida detailidega
ning pääseda mõjule erkrohelisel nooruslikul toonil, millele sekundeerivad ajaloolised tehnikad ja materjalid. Näiteks väärikas kahhelahi, kuhu küll harva tuld tehakse ning tammeparketiga põrand. Arenduse käigus suudeti säilitada vaid üks väärtuslik ahi, mõned siseuksed ja massiivsed talad. Osaliselt jäid alles ka laudis, aknad, sarikaotsad, varikatused jms. Kõik siin hoones olevad korterid, mis paiknevad läbi kahe korruse, pole eriti suured, kuid neil on omaette sissepääs nagu ridaelamus. Loe edasi aprillikuu Kodukirjast!


 Allikas: ideesahver.ee

Allikas: ideesahver.ee
VEEL KODUKIRJA VÄRSKES APRILLINUMBRIS:

* Põhjamaine kevadehtes Rootsi kodu Dalarnas
* Tiina Kolk pakub värskeid sisustustrende Ambiente messilt
* Pille Endeni tervislikud lihavõtteroad
* Lihtne ja soodne aiaterrassi ehitus
* Suur kevadise suurpuhastuse teemaline kirjakonkurss (auhinnaks 55 komplekti
puhastusvahendeid)
* Sibulillede säras Tartumaa aed
* Purpursed trendid köögiviljaseemnete valikus
* Ja palju muud inspireerivat...

Ajakiri osta poest või telli soodsalt: www.ajakirjad24.ee/kodukiri

ideesahver.ee
Facebook

Sisestatud: 27.03.2015

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki