Artiklid ja uudised

Nipikas noortekorter Karlovas

Karlova vanasse raudteetööliste majja loodud kodus, kus Erik ja Riina koos oma poja Samueliga elavad, on loodud kõik oma kätega. Ideed, mis kusagilt on nopitud, on nad ise ellu viinud.

 Allikas: ideesahver.ee

Allikas: ideesahver.ee

„Ajalooliselt on see maja olnud tööliskasarm – ühe pika koridori ja ühiste abiruumidega. Igas korteris kööki ega tualettruumi polnud,“ kirjeldab Erik. Nende elamine kulgeb risti läbi maja. Pisikeste korterite tõttu on eeskujulikult väljapuhastatud palkseintes kummalistes kohtades ukseavasid.

 Allikas: ideesahver.ee

Allikas: ideesahver.ee

 Allikas: ideesahver.ee

Allikas: ideesahver.ee

Ahjud ja põrandad enam säilitamist ei kannatanud. Nii sai mahalammutatud ahju tellistest ukseavad kinni ehitada. Puidused palgid ja põlenud tellised moodustavad hea naturaalse koosluse. Korter on sopiline, huvitavate nurkadega. Lõpuks on kõik tarvilised toad ja kandvad konstruktsioonid ahtale pinnale ära planeeritud. Duširuum ja tualett on leidnud omale koha kohe kummalgi pool välisust. Klaaspaneel laseb sinna köögist loomulikku valgust, mõjudes samal ajal nagu kunstipärane taies köögilaua kohal.

Kööki jäi alles remondi ajal seal olnud laud, mis sai ka üle värvitud. Ega suuremat kui nõukaaegne köögilaud ja kaks vanakooli taburetti sinna ei mahukski, sest köök võtab enda alla vaid mõne ruutmeetri. Loe edasi augustikuu Kodukirjast!

 Allikas: ideesahver.ee

Allikas: ideesahver.ee
LOE VEEL VÄRSKEST KODUKIRJA AUGUSTINUMBRIST:
- SUUR Soome elamumessi 2015 ülevaade;
- Valime koos Supilinna Salaseltsi filmi lastega parima mängumaja. VÕIDUKAS MÄNGUMAJA;
- Nippe lastetoa sisustamiseks;
- Tiskre terrassiga elegantne suvine aed;
- Külas Peipsiveere vanausuliste tares;
- Moodsad tomatihoidiseid ja parimad mahlapressid.

Ajakiri osta poest või telli soodsalt: http://www.kirjastus.ee/koduk
ideesahver.ee
Facebook

Sisestatud: 04.08.2015

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki