Artiklid ja uudised

Tapeedi paigaldamisel on lõputuid võimalusi

Alati ei pea tapeetima vaid kuivade ruumide seinu - lähene tapeetimisele loominguliselt ning kasuta tapeeti näiteks laes, mööblil, köögi tasapinna taguses seinas, vannitoas või hoopis põrandal nagu seda tegi Värvikeskus.

 Allikas: varvikeskus.ee

Allikas: varvikeskus.ee

Ehk on kiiremad külastajad juba näinud Tartu Värvikeskuse uues tapeediosakonnas tapeeditud põrandat? On palju erinevaid võimalusi isikupärase pinna loomiseks ning sealjuures pole see ka väga keeruline. Kuna tänapäevased tapeedid on kvaliteetsed, kaunid ja neid on lihtne paigaldada, siis võib tapeetida mistahes ühtlast pinda. Pinna tugevdamiseks ja kaitsmiseks määrdumise eest võib pinna üle lakkida. Veepõhiste lakkide puhul ei pea kartma pinna kollastumist, need on peaaegu lõhnatud ja kuivavad kiiresti.

Tapeeditud põranda lakkimine Allikas: varvikeskus.ee

Tapeeditud põranda lakkimine Allikas: varvikeskus.ee

Värvikeskus valis Tartu Värvikeskuse kaupluse põrandale Borastapeter Poetry kollektsioonist põneva ja igast suunast vaadeldava tapeedi Morocko, mis meenutab keraamilisi plaate. Põranda aluspind peaks olema paigaldamiseks sile, ühtlane ja tolmuvaba ning sobivat tooni põrandavärviga viimistletud. Alusvärv tuleks valida tapeedi põhitoonile võimalikult sarnane, et paanide vahed silma ei torkaks. Kuna valitud tapeet oli kvaliteetne fliistapeet, oli paigaldamine mugav – liim tuli kanda otse põrandale. Kasutati tugevat niisketesse ruumidesse sobivat valmisliimi Casco Aqua. Kui kasutate tapeeti vannitoa seinal, siis tuleks see üle lakkida saunalakiga Celco Sauna - seejuures ei sobi see veega otseselt kokku puutuvatesse ruumidesse nagu näiteks duširuum.

 Allikas: varvikeskus.ee

Allikas: varvikeskus.ee

Kui tapeet oli paigaldatud, lasti sellel kuivada. Kuna põrandal asetsev tapeetpind vajab tugevat kaitset määrdumise ja kulumise eest, siis kaeti mõne päeva pärast tapeeditud pinna neljas kihis kahekomponentse veepõhise põrandalakiga Synteko Nova Best. Iga kihi vahel tuleks pinnal kuivada lasta 6 tundi. Silmas tasuks pidada, et lakk saavutab vastupidavuse kergemale koormusele 1-2 ööpäeva jooksul, lõpliku kulumiskindluse 4 nädala jooksul. Selline ta ongi - kergesti puhastatav ja efektne. Olete kõik oodatud uudistama Tartu Värvikeskuse põnevat tapeeditud põrandat!

 Allikas: varvikeskus.ee

Allikas: varvikeskus.ee

www.varvikeskus.ee
Facebook

Sisestatud: 07.08.2015

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Turule on jõudnud nanotehnoloogiline iseparanev krohv

Turule on jõudnud nanotehnoloogiline iseparanev krohv

Fassaadikrohvid ja terviklikud fassaadisüsteemid on oma arengus jõudnud nüüd päris nanotehnoloogiani. Nanokrohvide nimetus on kasutusel olnud juba aastaid, aga oma nimetuselt pole neil rohkem ühist kui elementide suurust mõõdetava mõõtühiku “nano” kasutamisega. Tänapäeval pole küsimus enam selles, kui suur on krohvi tera suurus ega see, millega saavutatakse vastupidavus ja elastsus. Nüüd räägime juba kui palju suudab fassaadikrohv end ise taastada ja uuesti nanotasandil molekule omavahel siduda.

vaata kõiki