Artiklid ja uudised

Meretagune värvide pillerkaar

Selles värviküllases kodus on pea kõik mööblitükid perenaise Liise käe läbi uue hingamise saanud. Detailirohke kahetoaline kodu pakub kuhjaga avastamisrõõmu.

Kes: Liise, õpetaja ja väikeettevõtja.
Mis: 2-toaline korter 1970ndatel ehitatud paneelmajas.
Kus: Saaremaal Kuressaares.

 Allikas: www.kodu-aed.ee

Allikas: www.kodu-aed.ee

 Allikas: www.kodu-aed.ee

Allikas: www.kodu-aed.ee

Liise ostis endale kodu Kuressaarde pea kuus aastat tagasi. Ostis nii, et ise oma silmaga enne üle vaadata ei õnnestunudki, sest tol ajal oli töö ta kodusaarelt kaugele viinud. Kiire tegutsemise põhjus oli lihtne - kestis masuaeg ja hinnad olid jõudnud põhja ning oodata võis juba väikest hinnatõusu. Seepärast tuli korterijahil usaldada oma isa. „Kui ma korterit otsisin, siis seadsin oma esimeseks tingimuseks, et köök peab olema eraldatud – ühendatud köök-elutoaga variandid jäid kõik kõrvale. Teiseks tingimuseks oli, et WC ja vannituba asuksid eraldi. Selle korteri planeering sobis mulle,” räägib perenaine põhimõtetest, mis olid talle esimese päris oma kodu otsimisel ja loomisel olulised.

Korteri sai Liise koos üürnikuga, kes seal veel mõnda aega edasi elas.

 Allikas: www.kodu-aed.ee

Allikas: www.kodu-aed.ee

 Allikas: www.kodu-aed.ee

Allikas: www.kodu-aed.ee

„Alguses tundus, et korter on ju täiesti elatav ega nõuagi väga suurt remonti – üürnik ju elas siin. Aga kui ma WC-d ja vannituba nägin, siis sain aru, et nii lihtsalt ma ei pääse. Õnneks oli mul tore ehitusmees, kes mind aitas. Ta krohvis ja lihvis siin 1970. aastatel ehitatud kõveraid seinu ning püüdis neid sirgemaks ajada. Kõik see võttis päris palju aega,” meenutab ta.

Liise on lõputult tänulik taas kord oma isale, kelle abita oleks korter siiamaani endise omaniku vanu kappe-riiuleid täis. Lõputute tapeedikihtide eemaldamisel olid abiks teisedki pereliikmed ja sõbrad. Loe artiklit edasi siit.

 Allikas: www.kodu-aed.ee

Allikas: www.kodu-aed.ee
VEEL VÄRSKES SEPTEMBRIKUU AJAKIRJAS:
Kodu ja sisustus
- Katuseaiaga korter;
- Parimad panipaigad;
- Meretagune värvipillerkaar.

Aed ja taimed
- Nüüd on õunaaeg!
- Kui püsivad on püsikud?
- Võimalusterohked sibullilled.

Tee ise
- Restist nagi;
- Õunakastid;
- Leidlik panipaik.

Kuldset sügist koos Kodu & Aiaga!

Telli Kodu & Aed ajakiri siit!
Facebook

Sisestatud: 01.09.2015

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki