Artiklid ja uudised

Flos - valgustid kogu eluks Hektor Lightist

Üks maailma tuntumaid brände Flos pärineb aastast 1962. Tänu silmapaistvate tootedisainerite loomingule, on Flosist saanud disainfirma, kus on ühendatud nii kunst, disain, käsitöö kui ka tööstus.
Flos eristub massikultuurist - samas julgetakse katsetada uusi kõrgtehnoloogilisi materjale ja tehnoloogiaid.

Laevalgusti 2129 Allikas: www.hektor.ee

Laevalgusti 2129 Allikas: www.hektor.ee

Tuntud disainer Philippe Starck, kes on Flosile palju suurepäraseid valgusteid loonud, innustab meid mõttelaadile, et valgustid peaksid olema kauakestvad ja et teeksime intelligentseid oste. Ta ütleb: “ Me ei peaks ostma tooteid 6 kuuks, vaid kogu eluks, oma lastele ja lastelastele.“

Valgusti nimega Zepplin (Marcel Wanders) Allikas: www.hektor.ee

Valgusti nimega Zepplin (Marcel Wanders) Allikas: www.hektor.ee

Ka Ron Gilad, kes disainis Flosi Euroluce 2015 messiboksi, tunneb muret, et sotsiaalmeedial on tohutu mõju kiirendamaks kõiki arenguid, kuid valgustite tootmises peaks aja maha võtma, siin ei tohiks tekkida kiirmoe tagaajamise efekti. Seda filosoofiat järgib ka Flos, kes usaldab oma intuitsiooni ja loob tooteid, mis saavad ikoonideks. Flosi valgustid on parimaist parima kvaliteediga, esteetilised ja lõpuni viimistletud.

Taraxacum aastast 1960 Allikas: www.hektor.ee

Taraxacum aastast 1960 Allikas: www.hektor.ee

Disainer Philippe Starcki valgustitest võiks nimetada seeriaid nimega Miss K, Archimoon ja Romeo. Flosi tuntakse ka tema kookonvalgustite järgi, näiteks Zeppelin (Marcel Wanders) 2005. aastast ja Taraxacum (Achille & Pier Castiglioni) 1960. aastast. Kookonid on valmistatud USA armees kasutuses olnud tugevast pakkematerjalist - omal ajal olid need vägagi uuendusmeelsed.
Klassikaks on kujunenud valgusti Glo, mis on loodud Ball Jasper Morrisoni poolt, samuti on klassikaks muutumas Skygarden (disaineriks Marcel Wanders) 2009. aastast.

Romeo (Philippe Starck) Allikas: www.hektor.ee

Romeo (Philippe Starck) Allikas: www.hektor.ee

Flosi klassika pärlite kõrvale on tulemas aga ka uued ja moodsamad vormid. 1958. aastal loodud lühter 2097 on tänapäevase vormiga ja valgusallikatega. Uus lühter nimega 2620 on Ron Giladi poolt loodud 2013. aastal. Oma arengu teel on ka Kelvin LED -valgusti aastast 2011 (disainer Antonio Citterio).
Eestlased on hästi vastuv võtnud Patricia Urquiola disainitud skandinaavia tüüpi valgustid Tatou ja Chasen. Valgusti Aim, mis on loodud Ronan & Erwan Bouroullec poolt aastal 2013, on enim huvi pakkunud just eesti klientidele - lihtne, stiilne, ajatu ja erinevate kombineerimisvõimalusega.

Lühter 2620 (Ron Gilad) Allikas: www.hektor.ee

Lühter 2620 (Ron Gilad) Allikas: www.hektor.ee

Lauavalgusti Tatou (Patricia Urquiola) Allikas: www.hektor.ee

Lauavalgusti Tatou (Patricia Urquiola) Allikas: www.hektor.ee

Viimati lisandus uude kollektsiooni laetava patareiga valgusti Ether, kestvusega kuni kuus tundi, ning see on laetav mikro USB-pesa kaudu. „Sellest on unistatud juba 20 aastat - patarei oli olemas, valgusti oli olemas, nüüd on ka kvaliteet olemas - juhe võib kaduda,“ ütles prantsuse tootedisainer Philippe Starck Euroluce messil.

Valgusti String Light Allikas: www.hektor.ee

Valgusti String Light Allikas: www.hektor.ee

Arhitektuurset osa esindab valgusti nimega Ipnos (loodud Nicoletta Rossi ja Guido Bianchi poolt). See must alumiiniumist 15W LEDiga valgusti on dimmerdatav ja mõeldud nii sise- kui välistingimusteks.

Välivalgusti Ipnos Allikas: www.hektor.ee

Välivalgusti Ipnos Allikas: www.hektor.ee

Flos tutvustas tänavusel Euroluce messil ka dekoratiiv-tehnilist valgussüsteemi Running Magnet Light Strip ja Spot Module. See süvis- või pinnapealne süsteem võimaldab valgustada ruume nii laest kui ka seintelt. Süsteem ise on väga minimalistliku joonega ja seda saab kergelt ise kujundada. Erineva kujuga spotte saab ise lihtsalt paigaldada vastavalt vajadusele ja soovile, sikutades spotti koos jalaga siini seest välja ning paigutades lihtsa käevajutusega tagasi uude sobiliku siini ossa - abiks siin on salakaval magnet. Innovaatilise lahendusena saab igat sellist spotti vajadusel ka eraldi, selle küljest olevast dimmerist, hämardada.

Siinisüsteem The Running Magnet Allikas: www.hektor.ee

Siinisüsteem The Running Magnet Allikas: www.hektor.ee

Hektor Light on Flos-Antaresi kauaaegne partner ning esindaja Eestis.
Kui pead õigeks Flosi filosoofiat, siis Hektor Light aitab teha õigeid valikuid.

Tutvu kogu kollektsiooniga Hektor Light kodulehel www.hektor.ee
Facebook

Sisestatud: 15.10.2015

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki