Artiklid ja uudised

Elu Eesti esimeses passiivmajas

„Tahtsime rajada kodu, millel oleks sama suur väärtus ka paarikümne aasta pärast,“ ütleb Kuldar Leis, kes elab perega Põlva Intsikurmus, Eesti esimeses tunnustatud passiivmajas. Põlvamaalt pärit Leiside abielupaar on sünnipaigas tagasi ja tõdeb silmade särades, et on jõudnud nüüd oma päris koju.

 Allikas: ideesahver.ee

Allikas: ideesahver.ee

 Allikas: ideesahver.ee

Allikas: ideesahver.ee

Kuidas tunne on, pärib Kodukiri. „Meil on väga hea meel, et rohkem kui viis aastat tagasi sellise otsuse tegime. Ise oleme maja olematu energiakulu ja hea sisekliimaga nii ära harjunud, et võimalus teistmoodi elada tuleb meelde vaid siis, kui keegi jälle suvisest kütmisest või liigsest palavusest või talvisest kuivusest räägib. Ükspäev ütles teismeline tütar, et ta saab nüüd aru küll, miks sellises majas hea on. Just siis, kui teistel külas käib või kasvõi koolitunnis uimaseks jääb,“ vastavad omanikud.

 Allikas: ideesahver.ee

Allikas: ideesahver.ee

Mis on sellises kodus kõige mõnusam? „Aastaringselt ühtlane hea sisekliima ja valgusküllasus. Meil on osa perest väga soojalembene ja seega hoiame umbes 24-kraadist temperatuuri aasta läbi. Kuna seinad ja aknad on korralikud, siis linnahelisid kuulda pole ning ka kõvema tuule ja külmaga ei jahtu maja maha,“ ütlevad Leisid. Täpsemalt loe novembri Kodukirjast.


LOE VEEL VÄRSKEST NOVEMBRINUMBRIST:
- Eestlaste loodud 27m2 kergesti kokkupandav ja disaini täis ökomaja Koda by KodasemaI;
- Aasta Kodu värvipreemia ­väikekorter vanalinnas, vaatega Estonia teatrile;
- Mis on kodude energiamärgis?;
- Shabby chic romantiline taluhoone Rootsis;
- Ideid tumedasse vannituppa;
- Kaasaegne puuküte;
- 8 vahvat torti isadepäevaks;
- Minitaimed aknalauale ja aed talveks korda.

Ajakiri osta poest või telli soodsalt: http://www.kirjastus.ee/kodukiri/
Vaata ka Kodukirja soodsat ja kingitusterohket tellimispakkumist siit - IGALE UUELE TELLIJALE kingituseks eksklusiivne klaasist ahjuvorm!
ideesahver.ee
Facebook

Sisestatud: 02.11.2015

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki