Artiklid ja uudised

Kodu Kiili vallas, mis kasvab laste järgi

Viimasel "Aasta Kodu" konkursil hea tundega kodu preemia võitnud Aleksandra ja Jevgeni kasvatavad koos nelja last, kellest noorim on pooleaastane ja vanim teismeline.

 Allikas: ideesahver.ee

Allikas: ideesahver.ee

 Allikas: ideesahver.ee

Allikas: ideesahver.ee

Kui nad avastasid, et üks nende lastest on allergik ja perre on sündimas neljas laps, hakkasid nad Põhja-Tallinna korteri asemel ringi vaatama oma maja järele. Miks mitte hoopis linnast väljas? Kiili vallast nad sellise 125m2 maja leidsidki.

‟Me ei otsinud niivõrd kaasaegset ega kallist maja, kuivõrd looduslikest materjalidest tehtud nii-öelda hingavat elamist,ˮ ütleb Aleksandra. Tegu polnud kinnisvaraarendusega, eelmine pere oli selle mõned aastad tagasi enda tarbeks ehitanud. Nüüd on võimalik noorel perel seda vastavalt vajadusele täiendada, ehitada valmis saun ja lisada lastetube.

 Allikas: ideesahver.ee

Allikas: ideesahver.ee

 Allikas: ideesahver.ee

Allikas: ideesahver.ee

Loodusesse hästi paigutatud hoonet ümbritsevad kaunilt kujundatud aed ja kõrged puud – kased ja männid. Tütred Simona ja Olivia said omale liivakasti ja kiige ning suur perekoer Asti sai jooksuruumi. Perre sündinud pisitütar saab nüüd oma lõunauned terrassil vankris tukkuda, ilma et ema või vanaema temaga tänavaid peaksmõõtma.

 Allikas: ideesahver.ee

Allikas: ideesahver.ee

Enamiku lapseootuse ajast tegelesid Aleksandra ja Jevgeni uue kodu sisustamisega. Teisel korrusel leidsid koha tüdrukute tuba, tualettruum ja vanemate magamistuba. Suur vend Robert sai toa esimesel korrusel. Välja vahetati tapeedid, natuke muudeti ruumide planeeringut ja siseviimistlust - lihviti ja õlitati põrandad. ‟Meie kodukujundus on pidevas protsessis, kogu aeg avastame ja teeme uusi asju,ˮ lausub pereema. ‟Tuttavad on üllatunud, kui palju me oleme ise teinud, aga ka väikeste oskustega on see täitsa võimalik,ˮ tunnistab Aleksandra, kelle igapäevatöö on hoopis seotud meenešokolaadide valmistamisega. Täpsemalt loe maikuu Kodukirjast.

 Allikas: ideesahver.ee

Allikas: ideesahver.ee
LOE VEEL VÄRSKEST MAINUMBRIST:
- Rootsi värviküllane retrostiilis kodu;
- Ideid emadepäevaks : käsitöö+ostud+maapähkli-šokolaadi juustutort;
- 10 ideed õuetuppa;
- Kõrgpeenarde valmistamise õpetus+ peenramaa külviks valmis;
- Trendikad kevadised salatid ja vahva kausikook;
- Matk kevadpealinna Türile;
- Kuidas kasvatada tulpe.
Ajakiri osta poest või telli soodsalt: http://www.kirjastus.ee/kodukiri/
Osale ka Kodukirja kevadkampaanias! Vaata lähemalt siit.
ideesahver.ee
Facebook

Sisestatud: 02.05.2016

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki