Artiklid ja uudised

Väljakutse kodukontoris – kuidas luua sobilik taust videokoosolekule?


Ajastul, mil kaugtööst on saanud täiesti tavapärane tööelu osa, on kodukontori olemasolu muutunud paljude jaoks hädavajalikuks. Kuna virtuaalne suhtlus mängib kodukontoris väga suurt rolli, siis sellega seoses on üles kerkinud täiesti uut laadi probleem - vajadus videokoosoleku jaoks kõlbuliku taustaseina järele. Kuidas õige taustaseina abil mõjuda ekraanil isikupärasema ning professionaalsemana? Retro kodusisustuskaupade e-pood NaguMuiste annab nõu.

Me kõik teame, et inimeste tähelepanu ja fookuse hoidmine on üks videokoosolekute põhilisi väljakutseid ja seega oma koosoleku jaoks asukohta valides võib tühi ning lage sein tunduda teoorias hea ideena. Puudub visuaalne müra ja segajad, kuid tegelikkuses mõjub selline tühjus taustal pigem pisut kõleda ning üksluisena.


Veel ühe käepärase variandina leiavad tihti kasutust erinevad taustapildid või -filtrid. Need varjavad küll väga edukalt ebasobivat taustamüra ning lisavad privaatsust, kuid ühtlasi mõjuvad tehislikult ja isikupäratult.

Väga populaarne videokoosolekute taust on raamaturiiul. See on lihtne ja turvaline valik, kuna enamusel on see kodus niikuinii olemas ning korrapäraselt järjestatud raamaturivid mõjuvad taustana üheaegselt nii rahustavalt kui asjalikult.




Aga kuidas veel saaks lihtsalt ja taskukohaste vahenditega luua oma kodukontorisse videokoosoleku jaoks sobiliku taustaseina? Sellise, mis oleks isikupärane ja pilkupüüdev, kuid mitte liiga domineeriv.

Retro keraamika ning klaasikunst pakub selleks lõputuid võimalusi! Näiteks kasvõi olemasolevasse raamaturiiulisse strateegiliselt paigutatud paar ilusat vaasi elavdavad koheselt kogu stseeni. Kuid võib ka terve riiuli või vitriinkapi pühendada just vanaaegse tarbekunsti eksponeerimisele. Olgu nii üksikult või komplektina – vanaaegsed vaasid mõjuvad oma skulptuursete vormide ning kaunitevärvidega justkui kunstiteosed.

Hinna poolest on retro keraamika ning klaas tunduvalt taskukohasemad võrreldes näiteks maalide või muude kunstiteostega. Muidugi on ka tarbekunsti seas esemeid, mille hinnad küündivad vägakõrgele, kuid enamus neist on täna ikkagi pigem soodsad ja kättesaadavad.


Suur boonus tarbekunsti abil loodud isikupärase taustaseina puhul on veel see, et seda on võimalik väga lihtsasti muuta või ümber paigutada, kui tundub, et üks väljapanek on pisut ära tüüdanud.

Seega võrreldes riputatava kunstiga on see lahendus tunduvalt mitmekülgsem.

Ja viimaks kuna tegemist on ikkagi tarbekunstiga, siis saab neid esemeid lisaks dekoratiivsele eesmärgile soovi korral kodus ka täiesti sihipäraselt kasutada!

Seega oma kodukontori videokoosolekutele isikupärase, kuid samas professionaalse tausta loomisel on retro keraamika ning klaasikunsti eksponeerimine üheks lihtsaks ja taskukohaseks lahenduseks, mis pakub palju huvitavaid võimalusi.

Tule vaata NaguMuiste retro sisustuskaupade e-poe valikut, võib-olla leiad meelepärased esemed just sealt!

NAGUMUISTE
www.nagumuiste.eu

Sisestatud: 17.02.2022