Artiklid ja uudised

Kevadmessid Helsingi messikeskuses 11.-14. aprill 2013

Peagi näitab end taas kevad ja lillede ilu hurmab kõiki valgusküllase aastaaja sõpru.

11.-14.aprill 2013 leiab Helsingi messikeskuses aset igakevadine suur kobarmess, kus ootab külastajat neli messi ja enam kui 600 eksponenti.

Neli ühel ajal toimuvat messi pakuvad suurepärast lilleilu ning ohtralt kasulikke teadmisi aiapidajatele, suvilaomanikele, majaehitajatele ja kodusisustajatele.


Kevadaed 2013 (Kevätpuutarha) mess pakub külastajale eriti efektse väljapaneku
- otsekui värske tuuleõhu maailmast.

Messil saab tutvuda kaheksa erineva aia liigiga - brasiiliapärase ümbertöötlusteemalise aia, Antonio Gaudist inspireeritud hispaaniapärase kunstilise aia, marokoliku kuiva piirkonna aia, keskeuroopaliku märgala aia, itaaliapärase pottaia, jaapanipärase ja skandinaavialiku selgepiirilise aia ning islandipärase kivise okaspuuaiaga.

Taimed aedades on valitud vastavalt Soome kasvutingimustele, mis on ligilähedaselt sama Eestiga. Väljapaneku disaini autoriks on maastikukujundaja Inari Jansson.

Programmilaval jagatakse näpunäiteid tulevaste trendide kohta ning kuulatakse aiaasjatundjate soovitusi. Messi üheks teemaks on sel korral rõdud. Stiilirõdudelt leiab külastaja uusi ideid ja näpunäiteid oma rõdu kujundamiseks. Rõdu on otsekui lisatuba, mida sisustatakse tänapäeval
nagu muidki kodu ruume. Sinna on vaja mööblit, tekstiile, valgustust ning taimi. Kevadaia messil on võimalik tutvuda üle kümne erineval viisil sisustatud rõduga, kus on esindatud uusimad trendid ja stiilid. Rõdude väljapanekut esitlevad hallis 6 selle valdkonnaga tegelevad firmad. Nad on
projekteerinud ja sisustanud rõdud vastavalt erinevatele teemadele.

Messil on väljas ka vanade aiandusraamatute näitus, mis valgustab aiahooldust läbi aegade.
Asjatundjate osas olevaid lilleseadeid on alati rõõm vaadata.
Meisterlikkuse musternäidised lähevad oksjonile ning seega on külastajal võimalus oma lemmik ka koju kaasa viia.
Lilleilu ja põnevaid hetki pakub laupäeval, 13. aprillil aset leidev Helsinki Open 2013 lilleseadevõistlus.

Kööki, sauna, sadamasillale ja kuivkäimlasse

Oma suvila (Oma Mökki) messil pakutakse sel aastal mitmeid saunateemalisi üritusi laupäevasest tantsuõhtust laia tootevalikuni.

Saunaskäimine on eluviis, millega võib ühendada lõõgastumise, saunalõhnad, maitsva söögi, joogi ning terviseteraapia. Oma suvila messi uuel lemmiksauna (Lempisauna) alal tutvustatakse uutmoodi saunameeleolu. Istu kaiservale, mõnule rippkiiges, tee sisseoste saunapoes või tunne end hästi hõrgutiste seltsis.

Julgemad lähevad suplema, sest messikeskuse lõunapoolse sissepääsu juures on saun ja suur toober, mida saab endale reserveerida. Lemmiksauna alal saab proovida ka infrapunasauna.

Suur väljapanek on sel messil kuivkäimlatest. Nii sise- kui välitingimustesse aga ka matkaradadele ja toitlustusasutustesse pakutakse erinevaid lahendusi.

Oma kodu (Oma Koti) messi uudiseks on esindusköök, kus valmistatakse ning maitstakse maiuspalasid otse pannilt.

Messikülastajatel on võimalus jälgida programmi köögi planeerimisest lauakatmistrendideni.

Imetle ja küsi nõu!

Messi raames korraldatakse mitmeid seminare, infotunde ja muid üritusi.
Oma ala seltsid ja ühendused jagavad infot muuhulgas kodu sisekliima ja hallituse kohta, detailplaneeringut ja krunti puudutavates küsimustes, energiatõhususe ning nii kodumasinate kui ka köögi planeerimise teemadel.
Nõuandeala keskelt leiab kohviku, lugemisnurga ja sündmuste väljaku, kus saab kuulata elamise ja remondiga seonduvaid sõnavõtte.

Igal päeval on ajad, mil asjatundjad vastavad energiat puudutavatele küsimustele.

Ühepereelamute arenduskeskus PRKK korraldab laupäeval ja pühapäeval koolitusüritusi oma maja ehitajatele, remontijatele ning neile, kes on huvitatud oma ühepereelamu soojustus- ja energiavalikust. Koolitused on tasuta, kuid eeldavad ette registreerumist.
Lisainfo: www.prkk.fi

Kodus meeldiva ja isikupärase õhkkonna loomiseks saab ideid SISUSTA! messil.

Uudsena on sel korral eraldi Sisusta! Pro ala
, mis on suunatud edasimüüjatele - kaupmeestele.

Messilt saab ideid ja informatsiooni sisekujunduse eri valdkondade toodete ja teenuste kohta ning praktilisi nõuandeid kuidas neid oma kodus rakendada. Messil on võimalik osta huvitavaid tooteid.

See on hea valikuvõimalus täiendada kodust interjööri uuega. Messi keskseks teemaks on muudatused kodus: kasutades selleks dekoratiivseid elemente nagu padjad, tekstiil, tapeet ja värvid.

Uusi ideid pakutakse lauakatmiseks kevadisteks ja suvisteks pidudeks ja üritusteks.

Kobarmess on avatud N-P 11.04.-14.04. kell 10-18.
Kõik messid on külastamiseks ühe ja sama pääsmega.

Transport messile:
Helsingi messikeskus asub umbes 3 km kaugusel kesklinnast.
Sinna viivad trammid 7A ja 7B, buss 17 ja rongiga Pasila peatusesse.
UUS! Läänesadamast sõidab tramm 9 otse messikeskuse ette.

Profexpo Oü pakub soodsaid pääsmeid:11 € tk., gruppidele 10 ja enam pääset – hinnaga 10 € tk. ja messikülastuspakette.

Info, sooduspääsmed ja messikülastuspaketid
Profexpo OÜ, Soome Messide esindaja Eestis
Tel: 626 1347, info@profexpo.ee

Lisainfo kevadisest kobarmessist Helsingis leiate siit >>>

Sisestatud: 28.03.2013

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Habitare disaini- ja sisustusmess 7.-11. septembril Helsingi messikeskuses

Habitare disaini- ja sisustusmess 7.-11. septembril Helsingi messikeskuses

Habitare disaini- ja sisustusmess toimub sel aastal 7. -11. septembril Helsingi messikeskuses. Habitare on igal aastal korraldatav Soome suurim ja esinduslikem mööbli-, sisustus- ja disainimess ja sel aastal toimub mess 27. korda. Sel aastal oli võimalik soetada messipakett, millesse kuulub ka seminar Tobias Jacobseniga, kes on Taani mööbli- ja tootedisainer ning arhitekt. Lisaks on ta Taani tuntuima disaineri ja arhitekti Arne Jacobseni lapselaps.

Habitare disaini- ja sisustusmess 7.-11. septembril Helsingi messikeskuses  ja Tobias Jacobseni seminar laeval

Habitare disaini- ja sisustusmess 7.-11. septembril Helsingi messikeskuses ja Tobias Jacobseni seminar laeval

Habitare disaini- ja sisustusmess toimub sel aastal 7. -11. septembril Helsingi messikeskuses. Habitare on igal aastal korraldatav Soome suurim ja esinduslikem mööbli-, sisustus- ja disainimess ja sel aastal toimub mess 27. korda. Sel aastal on võimalik soetada messipakett, millesse kuulub ka seminar Tobias Jacobseniga, kes on Taani mööbli- ja tootedisainer ning arhitekt. Lisaks on ta Taani tuntuima disaineri ja arhitekti Arne Jacobseni lapselaps.

vaata kõiki