Artiklid ja uudised

Miks on väikesed kodusisustuselemendid ja detailid sisekujunduses olulised?

Me kõik oleme kuulnud ütlust, et saatan on peidus detailides. Kui rääkida sisekujundusest, siis paljud meist näevad ja mõistavad laiemat pilti. Ehk seda, kuidas ruum tervikuna ideaalis välja näeb. Kuid kõik pisemad detailid ja väikesed sisustuselemendid loovad tegelikult selle suurema tervikliku pildi. Sageli näeme, mis ruumis sisekujunduse osas tegelikult toimub, alles siis, kui võtame aega ja haarame endasse ka kõik väiksemad detailid.

© Maikolaquino via Pixabay, Lidl pilt

© Maikolaquino via Pixabay, Lidl pilt

Just need väikesed detailid annavad ruumile ilme ning muudavad selle tõeliselt ainulaadseks ja huvitavaks. Hämmastav kõige juures on see, et tavaliselt need detailid ei maksa eriti midagi ja on leitavad ootamatutest kohtadest. Näiteks üks Lidl poe külastus võib selles osas olla palju väärtuslikum, kui kümnete erinevate mööblikaupluste külastamine. Lidl pakub laia valikut erinevaid tooteid ja nende kliendilehest leiate sooduspakkumistega ideid.

Väiksemad detailid ei avalda sageli küll üksi erilist mõju, vaid toimivad komplektis ja suuremas pildis. Need võivad olla näiteks sahtli käepidemed või isegi metallist mööblijalad, lambipirni jaoks valitud eriline toon või kolm erinevat tekstuuri ühes padjas.

Sa võiksid mõelda väikestele sisekujunduses kasutavatele detailidele nagu riietuse aksessuaaridele. Riietus sobib loomulikult ka ilma nendeta, kuid see muutub tõeliselt jalustrabavaks alles maitsekalt valitud detailide lisamisel.

Kuidas lisada ruumi õigeid detaile?
Kui sa ei ole ise sisekujundaja, võib ruumi jaoks õigete detailide valimine olla keeruline. Sageli pead detailide valimisel mõtlema üldisele välimusele ja sellele, mida soovid saavutada.

Kõik väikesed detailid sobivad üldise kontseptsiooni saavutamiseks ja tegelikult võivad need olla peamiseks põhjuseks, miks ruum saab lõpuks täpselt sellise ilme nagu sa lootsid saavutada.

Planeerimine
Veendu, et sul on ruumi sisekujunduse puhul suur plaan olemas juba ammu enne alustamist. Planeerimine võimaldab sul veenduda, et oled ruumi üldisest välimusest teadlik ja mõistad, millised väikesed detailid on õiged. Samuti võib see takistada sind minemast üle valikutele, mis ei sobi. Ole eelkõige ise kursis oma soovidega ja tee plaan.

Kihid
Kihtidena erinevate sisekujunduselementide kasutamine on üks võimsamaid tööriistu, mis sul sisekujunduses saadaval on. Korralda kihtidena lisatud detailid õrnalt, nii et need ei muutuks ülekaalukaks ja ruumis domineerivaks, vaid toimiksid koos hästi ja parandaksid ruumi üldist välimust.

Vähem on rohkem
Vähem on rohkem, kuni rohkem on parem. On küll olemas mõned disainikontseptsioonid, nagu maksimalism, kus minnakse äärmusesse teadliku sooviga detailidega liialdada, kuid see peaks siiski jääma proffesionaalsete sisekujundajate mängumaaks. Peaaegu kõigi muude sisekujunduslike välimuste puhul soovid detaile ruumi juurde lisada vähehaaval. Ja ära kunagi karda midagi lisamise asemel ruumist hoopis eemaldada.

Ja mis iganes sa ka ei teeks või ei otsustaks, pea alati meeles, millist funktsiooni ruum täidab ja et mugavus on esmatähtis.

Sisestatud: 05.07.2023

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Soovid ise tomateid, maitsetaimi ja kurke kasvatada, aga sinu pere on väike? Väikesed kasvuhooned on selleks puhuks väga heaks lahenduseks. Paljud inimesed on kogenud seda, et suure suve ajal, kui viljad hakkavad valmima, on neid nii palju, et nende ära tarbimisega on raskuseid. Väikesed kasvuhooned on piisavalt ruumikad, et rahuldada väiksema pere vajadused, ilma et saaduste ära söömisega peaks probleeme tekkima. Kuidas valida kasvuhoonet ja mida selle hooldamisel silmas pidada?

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Me kaalume hoolega, milline diivan oleks elutuppa see õige otsus ning kas kööki sobiks paremini tume või hele mööbel. Lisaks veel kümned ja kümned teisedki disainiga seotud otsused, mida uut kodu sisustades või olemasolevat uuendades vastu peame võtma. Aed on aga ju justkui meie kodu laiendus ja muidugi tahame, et sealgi toimuv peegeldaks meie eelistusi, soove ning valikuid. Kui see on aga sinu esimene kord aeda disainida, siis millega võiks arvestada?

vaata kõiki