Artiklid ja uudised

Õhuniisutaja magamistuppa soetamise eelised

Kvaliteetse õhuniisutaja magamistuppa soetamine võib parandada sinu tervist ja heaolu, vähendades sagedaste unehäirete, nagu uneapnoe ja norskamine, sümptomeid. See kõrvaldab ka sellised ebamugavused nagu ninakinnisus ja kurgu ärritus ning aitab leevendada külmetuse sümptomeid. Samuti on tõendeid selle kohta, et õhuniisutid võivad aidata vähendada õhus levivate viiruste hulka. Õhuniisuti magamistuppa ostmine toob seega mitmeid eeliseid, millest allpool juba täpsemalt.


Kuidas parim õhuniisutaja aitab norskamist vähendada

Peaaegu pooled täiskasvanutest kogevad aeg-ajalt norskamist, mille tugevus ulatub kergest vibratsioonist valjude häirivate helideni. Need helid võivad hoida norskavat inimest ja tema magamispartnerit ärkvel, takistades kõigil saavutada kosutavat und.

Magamise ajal lõdvestuvad sinu näo- ja kõrilihased, piirates õhuvoolu. Kui õhk jääb käikudesse kinni, tekitab see vibratsiooni – norskamise heli. Norskamine võib ägeneda, kui õhuniiskus toas on madal ja hingamisteed kuivavad, sest kuiv kude intensiivistab vibratsiooni. Magamistoa kuiva õhu üks tagajärg on seega norskamise valjemaks ja häirivamaks muutmine.

Niisutaja kasutamine magamistoas aitab taastada ruumis õhuniiskuse, vähendada kuivust ja põletikku kurgus ja ninakäigus ning rahustab ärritunud hingamisteid, mis võib aidata vähendada norskamist. Niiskuse lisamine õhku ei pruugi norskamist täielikult kõrvaldada, kuid võib oluliselt vähendada müra ja sellega kaasnevaid ebamugavusi. Õhuniisutaja magamistuppa soetamisel võiks see lisaks olla komplektis õhupuhasti funktsiooniga, mis parandab õhukvaliteeti veelgi enam.

Hea õhuniisutaja eelised uneapnoe korral

Uneapnoe on potentsiaalselt tõsine haigusseisund, mis mitte ainult ei häiri und, vaid on seotud ka täiendavate terviseprobleemidega, sealhulgas südame-veresoonkonna haiguste ja diabeedi suurenenud riskiga.

Uuringud näitavad, et õhuniisutaja magamistuppa soetajate hulgas on täheldatav uneapnoe sümptomite vähenemine. Kui õhuniisutid suurendavad sinu kodus suhtelist õhuniiskust tagad sellega endale mugavama ja kosutavama une.

Too õhuniisutaja magamistuppa ja paranda oma naha tervist

Õhuniisutiga magamise eelised ulatuvad kaugemale paremast sisemisest tervisest ja heast öisest unest tulenevast värskest enesetundest. Õhuniisutaja tuppa soetamine võib samuti aidata su füüsilist välimust parandada, hoides naha hüdreeritud.

Liiga kuiv õhk võib jätta naha ja peanaha kuivaks või ketendavaks ning põhjustada tugevalt kuivi ja lõhenenud huuli. Ruumi niiskuse lisamine võib aidata vähendada vananemise märke. Vabaned silmade alla tekkinud tumedatest ringidest, mis muudavad su ilme väsinuks ja kurnatuks ja saavutad uuesti terve ja särava naha.

Liigne õhuniiskus

Parim õhuniisutaja sinu magamistoas võib une ajal pakkuda erakordset kasu. Siiski on oluline jälgida, et õhuniiskus jääks optimaalsesse vahemikku.

Hügromeetri abil saad mõõta oma kodu niiskustaset ja nautida niisutaja eeliseid. Kui selle seadme näit on 50% või rohkem, väldi niisutaja kasutamist ja kaalu õhuniiskuse vähendamiseks koju muretseda õhukuivatid. Niiskuse lubamine üle 60% võib põhjustada füüsilist ebamugavust ja suurendada hallituse või bakterite ohtu seintele, kardinatele või muudele pindadele.

Sisestatud: 04.08.2023

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Soovid ise tomateid, maitsetaimi ja kurke kasvatada, aga sinu pere on väike? Väikesed kasvuhooned on selleks puhuks väga heaks lahenduseks. Paljud inimesed on kogenud seda, et suure suve ajal, kui viljad hakkavad valmima, on neid nii palju, et nende ära tarbimisega on raskuseid. Väikesed kasvuhooned on piisavalt ruumikad, et rahuldada väiksema pere vajadused, ilma et saaduste ära söömisega peaks probleeme tekkima. Kuidas valida kasvuhoonet ja mida selle hooldamisel silmas pidada?

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Me kaalume hoolega, milline diivan oleks elutuppa see õige otsus ning kas kööki sobiks paremini tume või hele mööbel. Lisaks veel kümned ja kümned teisedki disainiga seotud otsused, mida uut kodu sisustades või olemasolevat uuendades vastu peame võtma. Aed on aga ju justkui meie kodu laiendus ja muidugi tahame, et sealgi toimuv peegeldaks meie eelistusi, soove ning valikuid. Kui see on aga sinu esimene kord aeda disainida, siis millega võiks arvestada?

vaata kõiki