Artiklid ja uudised

Nahast mööbli hooldamine

Lihtsad kodused võtted, mis hoiavad nahast mööbli ajatult kaunina!
Nahkmööbel lisab igale interjöörile luksuslikku hõngu ning õigete hooldusvõtetega säilitab see oma ilu aastateks. Kuidas aga hoolitseda oma nahast diivanite ja tugitoolide eest, et need püsiksid pehmed, puhtad ja kutsuvad? Siin on mõned kodused ja lihtsad nipid, mis aitavad nahkmööblit hooldada nagu professionaal.


1. Regulaarne tolmuimejaga puhastamine
Alustage tolmuimejaga. Kasutage pehmet harjaotsikut, et imeda tolmu ja mustust mööbli pindadelt ning pragudest. See on õrn ja efektiivne viis, mis aitab vältida mustuse kinnitumist nahale.

2. Puhastamine niiske lapiga
Pärast tolmu eemaldamist pühkige mööblit regulaarselt niiske lapiga. Vältige liigset vett – nahk on nagu nahk, see ei armasta liigset niiskust. Kasutage puhast, pehmet ja kergelt niisket lappi, et eemaldada pinnalt plekid või valada.

3. Kodune puhastussegu
Segage kokku õrn kodune puhastuslahus: paar tilka pesuvahendit segatuna sooja veega. Kastke lapp lahusesse, väänake korralikult välja ja pühkige õrnalt mööbli pindu. Loputage lapp, et eemaldada pesuvahendi jäägid.

4. Niisutamine ja kaitse
Pärast puhastamist on oluline nahka niisutada. Kasutage selleks spetsiaalset nahahooldusvahendit või valmistage segu ise: segage paar tilka naturaalset õli (nt jojoba või kookosõli) veega. Kandke segu pehme lapi või käsnaga, et vältida naha kuivamist ja pragunemist.

5. Kiire reageerimine määrdumisele
Kui midagi läheb mööblile kogemata peale, toimige kiiresti. Puhastage aine kohe, et see ei jõuaks nahka imenduda. Patsutage õrnalt, ärge hõõruge, et vältida pleki laialivalgumist.

6. Vältige otsese päikesevalguse ja küttekehade liigset lähedust
Nahk on tundlik materjal, mis võib päikesevalguse käes tuhmuda või küttekehade läheduses kuivada ja praguneda. Paigutage oma nahkmööbel nii, et see oleks kaitstud otsese päikesevalguse ja liigse kuumuse eest.

Kasutades neid lihtsaid, kuid tõhusaid koduseid hooldusvõtteid, säilitate oma nahast mööbli ilu ja mugavuse pikaks ajaks. Pidage meeles, et regulaarne hooldus ja õrn käsitsemine on võtmeks, mis tagab, et teie nahkmööbel püsib ajatult stiilne ja kutsuv!

Sisestatud: 15.02.2024

E-antiik

Tel:
5697 9164; suomi (+358) 46 585 1374
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki