Вдохновение, идеи дизайна интерьера, советы и рекомендации

Kas see on Sinu mööbel? Nööbel annab nõu!

Oluline pole elupinna suurus, oluline pole selle asukoht või omandistaatus. Oluline on kodu hingelähedus, funktsionaalsus ja mis ehk kõige olulisem – kodutunne. Atmosfääri loovad inimesed, kes panevad kodu hingama, ning sisu, mis loodud omanike käe järgi.


Kui kujundate kodu endale, või miks mitte, kellelegi teisele, tuleb algusest peale silmas pidada ruumide otstarbekust, olgu selleks lastetoad, köök või vannituba. Korteri või maja planeering määrab ära seal elavate inimeste koduse elukorralduse. Just sellepärast soovivad kõik uued koduotsijad valida endale “selle õige” eluruumi, et hilisemalt ei peaks tegema kompromisse kodu planeeringut puudutavates küsimustes.

Nööbli meeskond soovitab uue kodu otsimisel silmas pidada teatavaid punkte:


Uus vs vana

Kui olete ostmas kellegi teise poolt ehitatud või kasutatud elupinda, mõelge hoolikalt, kas olemasolevad lahendused sobivad teile või kui palju peaks ümber ehitama. Kas olemasolev planeering/mööbel sobib teile? Uue kodu soetamisel on eeliseks vabadus luua sisustus ise. Pidage alati nõu arhitektiga, et ruumikasutus ja mööbli paigutus vastaks Teie vajadustele ja ootustele. Nii uue kui ka olemasoleva kodu ümberehitamisel vaadake tähelepanelikult üle kõik elektri- ja veekommunikatsioonid, ning nende lisamise- või ümberehitamise võimalused.

Mööbli planeerimine

Uue kodu loomisel lähtuge alati mõttest, et see sama kodu jääb Teile aastateks, keskenduge planeerimisele ja viige ellu otsused. Uskuge, hilisem ehitustandril elamine pole meeldiv ning tekitab ebamugavusi. .

Mööbli planeerimisel mõelge tulevikule. Kas köök on funktsionaalne ka mitme aasta pärast, näiteks perelisa saabumisel? Muidugimõista on hea ja uus mööbel kulukas, kuid kui Teil on vähegi võimalik, tehke see investeering. Köök on kodu süda pikki aastaid ning see peab kvaliteedi, disaini ja kasutussõbralikkuse poolest olema sobiv ka tulevikus. Sama kehtib ka kasutatavate materjalide kohta – valige kvaliteet. Ärge keskenduge trendide järgimisele vaid mõelge funktsonaalsusele ja vastupidavusele. Võimalusel konsulteerige kindlasti (sise)arhitektiga, et vaadata üle parim ruumikasutus. Näiteks köögi puhul võiks arvestada “töökolmnurgaga”, mis tähendab kraanikausi, pliidi ja külmkapi asukohti. Nende kolme punkti vahel toimub pidevalt liikumine, mis peab olema sujuv ning loogline. Spetsialistid oskavad välja tuua mööbli eripärasid, mille peale tavakasutaja ehk ei tulegi - näiteks köögipindade ja -kappide kõrgused (vastavad täiskasvanud inimese kasvule), teravate nurkade vältimine käidavates kohtades, riiulite kõrgused (et ära mahuksid suured potid ja karbid).


Nööbli nipid köögi planeerimiseks

• Märkige üles, mis on teie olemasoleva köögi puudused (et neid tulevikus vältida) ning millised on Teie nõudmised uue köögimööbli suhtes.
• Kui palju on Teil väikest köögitehnikat? Veekeetja, röster ja mikrolaineahi vajavad kõik ka elektritoidet ning võtavad enda alla kasulikku tööpinda.
• Kui palju ruumi on vajalik/võimalik arvestada riiulite ja kappide jaoks, et kõik oluline ära mahuks?
• Ahju ning nõudepesumasina avamiseks vajate vähemalt 86 cm vaba ruumi.
• Jätke väiksemate köökide puhul vähemalt 120 cm vaba liikumisruumi.
• Standardselt on tööpinna kõrgus 90cm aga kui olete pikem inimene, võib tööpinna kõrgust tõsta.
• Kaasaegne mööbel võimaldab kasutada ära ruumi, mis tavaliselt tolmu kogub (nt. soklisahtel, liikuvad nurgalahendused jt.).
• Valgustage tööpind korralikult, näiteks LED lahendused on vastupidavad ning võtavad vähe voolu.
• Laske mööblitootjal end kurssi viia funktsionaalsete mööblifurnituuridega (cargo-süsteemid, ülemiste kappide avamismehhanismid, erinevad sahtlilahendused jt).
• Väikese köögi puhul leidke lisapinna võimalus (näiteks ratastel käru, ühendatud söögilaud-tööpind vms).

Опубликовано: 27.12.2013

Вы также можете быть заинтересованы в следующих статьях

ДУБОВАЯ МЕБЕЛЬ – ЦЕННАЯ И НАДЕЖНАЯ

ДУБОВАЯ МЕБЕЛЬ – ЦЕННАЯ И НАДЕЖНАЯ

Дуб с древних времен был известен как старая и ценная древесина. Из него делали все, что должно было быть прочным и долговечным: колеса телеги, военные корабли, бочки с вином и т. Д.
Дуб также высоко ценится в мебельной промышленности. Мебель из дуба чрезвычайно прочная, прочная, с красивым рисунком, неподвластна времени и вписывается в любой интерьер.
Вода также не очень сильно влияет на древесину дуба, но в воде она темнеет, за счет чего становится более прочной, и появляется красивая древесная структура.

Эпоха золота

Эпоха золота

На сегодняшний день одну из главнейших ролей в дизайне интерьера играет медь, которая повлекла за собой такие металлы, как бронза и золото. Последнее смогло завоевать огромную популярность, а потому его можно найти в самых разнообразных частях дома, начиная гостиными и заканчивая ванными комнатами.

Новые серии мебели для малышей на smart24.ee

Новые серии мебели для малышей на smart24.ee

Новинки! Серии мебели для малышей в интернет-магазине Smart24.ee. Очень красивые и качественные кроватки для младенцев, комоды с пеленальными столиками и шкафы. Также теперь в нашем магазине можно найти постельное белье для детских кроваток по приятным ценам.

смотреть ещё