Статьи и новости

Karakteriga kodu

Eramu Mähel üllatab põhjamaiselt tasakaaluka fassaadi taga ootamatult emotsionaalse sisekujundusega. Karen Jagodin käis külas kodus, mille idee sai alguse värvidest: punasest ja mustast.

Heal sõnal on kombeks levida. Kui endised korterielanikud hakkasid mõtlema oma maja peale ning olid ka sobiva krundi leidnud, tuli veel leida arhitekt. Tuttavatelt aru pärides ja soovitusi uurides, jõuti arhitektuuribüroosse JVR. Enn Rajasaarega löödi käed ning tulemuseks saadi maja, mille kohta pereema tunnistab kõhklusteta: „Kõik vastab siin absoluutselt minu ootustele. Ma tõesti ei leia ühtegi puudust.“

Kusagil Pirita, Mähe ja Merivälja ristumisjoontel asub veel hoonestamata kruntide ja ridamajade viirude taga soliidne eramu. Tupiktänavat lõpetav hoone asetseb krundil nii, et suuremad ja avatumad klaaspinnad avanevad aeda, tänava poole jäävad aga tehnilised ruumid. Nii jääb ümbruskonnas toimuv sagimine, naabrite koju naasmised ja lahkumised nägemata ning tekib privaatsustunne, mida uusasunduses elades soovitakse.

Kahekorruselise maja välisviimistluses on kombineeritud tumedat tellist ning heledat krohvi. Kahe erineva tekstuuriga fassaadimaterjali vahel tekib dialoog, mida seovad detailides klaas ja metall. Teise korruse tasandile on tekitatud ka kaks õuepinda: garaaži pealne terrass ning suurest magamistoast avanev rõdu. Fassaadi elavdavad rõdust tekkiv sisselõige ning teise korruse dušširuumist ja ühest magamistoast sissepääsu kohale ulatuv konsool.

Pikemalt juba ajakirjas nr. 1-2009...


ERAMU & korter
Tekst: Karen Jagodin
Fotod: Pelle Kalmo/ eksterjöör; Kalle Veesaar/ interjöör
http://www.solness.ee/eramu/index.php?gid=4&id=1022

Опубликовано: 25.03.2009

Вы также можете быть заинтересованы в следующих статьях

Stragendo представляет виды ясеня

Stragendo представляет виды ясеня

В предыдущей статье мы разобрались в чем отличия межу дубом и ясенем, рассмотрели преимущества ясеня. Теперь, логично обсудить виды ясеня. Не будем углубляться в научную плоскость – в подвиды и сорта. Информация из учебника по дендрологии скажет мало нового для неподготовленного читателя и вряд ли полезна при создании интерьера.

Цельноламельный и сращенный мебельный щит – отличия и преимущества

Цельноламельный и сращенный мебельный щит – отличия и преимущества

Мебельный щит – один из самых распространенных материалов в эпоху DIY. Магазины предлагают широкий выбор мебельного щита. Если с размерами и породами древесины все понятно, то как выбрать тип мебельного щита. Цельноламельный или сращенный? В этом поможет наша мини статья.

Стиль Лофт в оформлении современных квартир

Стиль Лофт в оформлении современных квартир

Loft переводится с английского как «чердак», «верхняя часть склада». Это стиль заброшенных заводов и фабрик, которые еще в 40-е годы в Америке активно переделывались в творческие мастерские, офисы, а иногда и жилые квартиры.
Истоки распространения лофт-формата восходят к 60-м годам, к образу жизни и творчеству легендарного Энди Уорхола. Именно его квартира-мастерская «Фабрика» в loftstyle покорила нью-йоркскую богему и породила повальное увлечение лофт-интерьерами.

смотреть ещё