Статьи и новости

SOOVITUSED KODURAJAJALE: Midagi Eestimaist!?

Ruume võib kaunistada teatud piirkonna iseloomulike joontega. Tihti räägitakse lõunamaisest või ka põhjamaisest dekoreerimisest. Populaarne on ka nn Prantsuse pärane romantilises võtmes kujundamise viis. Lõunamaadele kohaselt on ruumis kasutuses palju keraamilist plaati, seda nii seintel kui ka põrandal. Kasutatakse erksaid värve ning oluliseks tunnuseks on akna ees olevad luugid. Nii keraamiline, plaat kui ka aknaluuk jahutavad ruumi ning kaitsevad kuuma päikese eest. Põhjamaises ruumis on esindatud lihtsa joonega mööbliesemed, eelsitatud on pastelsed toonid ning looduslikud materjalid.

Võime dekoreerida oma eluasemeid mitmeti. Kaunistame ruume vastavalt aastaajale, moele või mõne paiga iseloomuliku joone järgi. Tihti aga jääme tuba uurima ning tunneme, et midagi on puudu. Puudub mõni tuttavalt soe ning armas element, puudub midagi Eestimaist.

Läbi aegade on eestlane loonud imeilusaid käsitöö- ning kunsti esemeid. Suurt tähelepanu väärivad interjööris kasutatavad tekstiilid ning puidust mööbel. Ruumi dekoreerimisel lähtuti käepärastest elementides. Kasutati materjale, mis on Eestimaised ning kultuurile omased.

Alati on huvitav otsida uut sisustust ning dekoreerimise elemente ebatavalistest kauplustest. Väiksemate poodide külastamine ning sealt toodete hankimine loob hoopis põnevama meeleolu. Eesti käsitööpoodides leiab lummavaid tekstiile, sepiseid ning puidust dekoratiivseid elemente. Rahvarõiva tekstiilidest võib soetada juba valmistooteid või ise kangast meisterdada mõnusa pleedi, diivanikatte või padjapüüri. Eesti meistrite loodud sepisnagisid on hea kasutada esikus, garderoobis või sauna eesruumis. Teretulnud on kõikvõimalikud puitriiulid ja hoiukarbid.

Eesti kunstnikke ning disainerite taieseid tuleb hinnata ning neist pidada lugu. Köögis kasuta kodumaal loodud laualinasid ning käterätikuid. Soeta kauneid keraamilisi tooteid. Valikus on nii kruusid, erineva suurusega kausid ning vaagnad. Kodumaist keraamikat kasuta ka eluruumides. Erinevad stiliseeritud loomakesed loovad elutuppa lõbusa ning meeleoluka olemise.

Kodu kujundades soovime alati luua midagi ainulaadset ja isikupärast. Ruumi dekoreerides kasuta elemente, mis on meile omased ning hingelähedased. Eksperimenteeri andekate Eesti disainerite töödega, mis on loodud pidades silmas eestlaste natuuri ja omapärasid.



autor: sisekujundaja Anna Juraševitš
jurasevits@gmail.com









Fotod:
http://www.keraamika.ee/web/sivu.php?id=401
http://www.crafts.ee/kaubad.php?go=keraamika

Опубликовано: 07.06.2009

Вы также можете быть заинтересованы в следующих статьях

Decormaison Belle

Decormaison Belle

Обои в идеальном скандинавском стиле стиль в новой коллекции от Decormaison.
Дизайны и орнаменты этих обоев были созданы еще много лет назад, но новое дыхание им предала трендовая цветовая гамма. Приятные оттенки пепельных и дымчатых цветов, прекрасные темно- зеленые и синие тона, отлично впишутся в скандинавские интерьеры.

Новые серии мебели для малышей на smart24.ee

Новые серии мебели для малышей на smart24.ee

Новинки! Серии мебели для малышей в интернет-магазине Smart24.ee. Очень красивые и качественные кроватки для младенцев, комоды с пеленальными столиками и шкафы. Также теперь в нашем магазине можно найти постельное белье для детских кроваток по приятным ценам.

Стиль Лофт в оформлении современных квартир

Стиль Лофт в оформлении современных квартир

Loft переводится с английского как «чердак», «верхняя часть склада». Это стиль заброшенных заводов и фабрик, которые еще в 40-е годы в Америке активно переделывались в творческие мастерские, офисы, а иногда и жилые квартиры.
Истоки распространения лофт-формата восходят к 60-м годам, к образу жизни и творчеству легендарного Энди Уорхола. Именно его квартира-мастерская «Фабрика» в loftstyle покорила нью-йоркскую богему и породила повальное увлечение лофт-интерьерами.

смотреть ещё