Статьи и новости

Põrandakatted eramutesse

Milliseid epokatteid saaks kasutada eramutes ja kõrvalhoonetes?

Kodu,mille kujundamisel on mõeldud kõigi peale,tähendab universaalseid lahendusi.Üheks selliseks on põrandate epokate.Epokatete paigaldamine eramutesse suureneb iga aasta. Populaarsuse peamiseks põhjuseks hea vastupidavus ja väikesed hooldus kulud.

Millistesse ruumidesse võiks epokatteid paigaldada?

Valikul tuleks mõelda paljudele asjaoludele.Olulisemad neist on ruumi otstarve ja sellest lähtuvalt põranda kasutamise tingimused.Kõige sobilikumad kohad on garaazid,katlaruumid,kuurid ja panipaigad.Nendes ruumides on epokate kõige parem valik.Sobilikud kohad on ka nn.märjad ruumid – saunad,vannitoad,wc-d.Viimastel aastatel oleme paigaldanud erinevaid katteid ka eluruumidesse.Samuti saab katta betooni väljas.Rõdud terassid ja trepid saavad ilmastikukindla kaitse.

Millised on hinnad?

Kõige rohkem on paigaldatud garaazide põrandaid.Sinna sobib isetasanduv epomass kihipaksusega 1mm-2mm.Lisada võib sellele veel värvihelbe ja epolaki kihi.Hind vahemikus 400-600 EEK/m2+km.Kes soovib tugevamat katet saab valida epo-liivamassi,mida saab teha looduslikust graniidist või värvitud liivast.Kihi paksus 4mm ja hind alates 600 EEK/m2+km. Puhkeruumides,vannitubades,verandadel võidab populaarsust epo-terakivi kate.Valida saab erinevate looduskivide ja toonitud terakivide seast.Kivid on tera suurusega 2-3mm kuni 4-6mm.Põrandad kihi paksusega 6-12 mm,hinnad vahemikus 900-2000 EEK/m2+km.

Epokatete plussid ja miinused?

Epo- ja polüuretaankatted on kõik väga kergesti puhastatavad.Põrandatel pole vuuke mis korjaks ja imaks mustust.Seina ja põranda ühendust saab viimistleda ümara põrandaliistuga.See hõlbustab puhastamist ning takistab mustuse ja vee pääsemist seina ja põranda vahele. Epo- ja polüuretaankatetel on võimalik pinna siledus- või karedusaste valida vastavalt vajadusele.Kohtades kus põrandal on palju vett on mitte libisev pind vajalik.Muudes kohtades karestatakse pinda vastavalt vajadusele.Peab arvestama asjaoluga,et karedamate pindade puhastamine on keerulisem kui sileda viimistlusega põrandatel. Kõik epokatted on hea koormuse taluvusega.Eelduse selleks annab kruntepo imendumine betoonpinda.See muudab betooni pealispinna tugevamaks ja järgnevad epo kihid mis paigaldatakse, moodustuvad lõpuks betooniga ühtse terviku.Mida paksem on epo kiht, seda tugevam ja kauakestvam on põrand.Tugevalt koormatavad põrandad peaksid olema vähemalt 2mm-se epokattega.Hea löögi taluvuse annavad üle 4mm epo-ja polüuretaankatted.Kivistunud epo moodustab vee- ja õlikindla katte.Epopõrandad on monoliitsed,seetõttu on soojapaisumine ja –kahanemine ühtlane.Praktika on kinnitanud,et rull- ja plaatmaterjalidel jäävad just vuugid nõrgaks kohaks.Vuukidesse tekivad mikro praod, mis ajapikku suurenedes lasevad vett läbi.Vesi pääseb katte alla ja muudab põranda kasutamiskõlbmatuks. Väikeseks miinuseks on osade toodete paigaldamisel tekkiv tugev lõhn,mis kaob aga kivistumisel kohe.

Hilisem hoodus ja kasutusmugavus?

Kivistunud epo moodustab vee- ja õlikindla katte.Epo ei ole poorne,seega ei imendu põrandasse vedelikud,õlid ja rasvad.Põrandad saab puhtaks pesta ka siis,kui seal on pikka aega olnud õlisid või rasvu.Pesuainete ja olmekeemia taluvus on väga hea.Lühiajaliselt kestavad ka tugevamaid keemilisi ühendeid.

Kui lihtne või raske on paigaldada epokatteid?

Epo- ja polüuretaantooted nõuavad professionaalset paigaldust.Kuna enamike toodete paigaldusaeg on lühike, 20-30 min.ning tuleb kasutada palju erinevaid komponente ja tooteid,siis ettevalmistust omamata võib lõpptulemus jääda oodatust kehvemaks või täielikult ebaõnnestuda. Epo- ja polüuretaankatete paigalamine on kiire, pindade katmine võtab aega 2-3 päeva.Väiksemaid töid on vajadusel võimalik teha ühe päevaga..Tootja garantiid saavad edasi anda volitatud paigaldajad.Tellides epopõranda töid, tuleks tutvuda ehitusettevõte taustaga.Kas ta omab vastavat väljaõpet ja praktilist kogemust katete paigaldamisel.Võimalusel tutvuda varem tehtud tööde kvaliteediga. OÜ Epopõrand-R valmistatud põrandate ajalugu algab aastast 1992.Õigesti valitud epo- ja polüuretaankatted,mis vastavad esitatud koormustele ja nõudmistele, kestavad aastakümneid.

Опубликовано: 11.10.2010

Вы также можете быть заинтересованы в следующих статьях

Новая коллекция обоев Onirique- создаем свой уютный дом в сказочном мире.

Новая коллекция обоев Onirique- создаем свой уютный дом в сказочном мире.

Эксклюзивные обои выполненные в сотрудничестве завода Decoprint и студии Darling Mind.
Дизайнеры соблазняют зрителей своими иллюстрациями на жизнь в сказочном и чудесном мире.
Вдохновленные идеей сюрреалистического мира снов, они нацелены на преобразование интерьера и
привнесение характера хозяина дома.

Decormaison Belle

Decormaison Belle

Обои в идеальном скандинавском стиле стиль в новой коллекции от Decormaison.
Дизайны и орнаменты этих обоев были созданы еще много лет назад, но новое дыхание им предала трендовая цветовая гамма. Приятные оттенки пепельных и дымчатых цветов, прекрасные темно- зеленые и синие тона, отлично впишутся в скандинавские интерьеры.

Как различать монтажников и производителей натяжных потолков?

Как различать монтажников и производителей натяжных потолков?

Так как в последнее время в Эстонии появилось большое количество установщиков натяжных потолков, мы решили выяснить, как же различать установщиков и производителей натяжных потолков. При поиске в интернете фирм, предлагающих услуги по установке натяжных потолков, выясняется, что у всех примерно одинаковые цены и так как по внешнему виду потолки кажутся одинаковые, конечному клиенту очень тяжело разобраться в предлагаемых продуктах. Предложений много, а сам продукт ещё новый на нашем рынке, поэтому и мало информации распространилось до сегодняшнего дня.

Новая коллекция тканей для штор "ETERNITY" (RASCH)

Новая коллекция тканей для штор "ETERNITY" (RASCH)

В салоне штор LAVINIITA появилась новая коллекция тканей от немецкого производителя Rasch Textil. Жаккард, искусственные меха и цветочные принты с 3D эффектом лишь малая часть представленных в коллекции тканей. Современный дизайн, актуальная цветовая палитра. Приходите, знакомьтесь и заказывайте понравившиеся материалы для декорирования Вашего дома, для реализации различных стилевых направлений.

Основные виды лестниц:  лестницы на косоурах

Основные виды лестниц: лестницы на косоурах

Качественная лестница - основа уютного загородного дома или квартиры. Все чаще дизайн пространства строится именно от лестницы, как самого крупного элемента интерьера. В такой ситуации важно выбрать правильно подходящий стиль и материал лестницы.

смотреть ещё