Статьи и новости

Vana hea "Hrushtshovka!" Lavastus Interjööri messil 6.-08.05.2011

Maikuu esimesel nädalavahetusel, 06.-08. mai 2011, leiab aset Eesti suurim sisustusmess Interjöör 2011.

14.-ndat korda toimuv sisustusmess on trditsiooniline sisustussündmus Eesti Nätuste messikeskuses, mille eesmärk on läbi kolme päeva pakkuda võimalikult palju informatsiooni uute ja olemasolevate suundade kohta mööbli, - sisekujunduse ja disainimaailmas, ideid ning inspiratsiooni kodu, suvila ja kontori sisustamiseks, kaunistamiseks või renoveerimiseks ning kõike muud huvitavat interjööri valdkonnast.

Pildil: Aet Piel

Pildil: Aet Piel


Messi Interjöör 2011 raames valmivad messihalli kaks umbes 50m² nutikalt planeeritud ja sisustatud korterit: klassikaline noore pere kodu ja modernne kodu.

Projekti teeb põnevaks tõsiasi, et korterid on oma planeeringult vanad head “Hrushtshovkad”, millele annab uue elu tuntud sisearhitekt Aet Piel.







Kuidas planeerida kodu õigesti ehk ka väike korter saab olla avar ja funktsionaalne!


Kes meist ei oskaks rääkida mõnda huvitavat lugu vanast heast „hrushtshovka“ või teada tuntud Mustamäe korterist. Tavaliselt jätkub sel teemal juttu kauemaks… Kellel plahvatas gaasiboiler, kes oli hädas mööbli paigutusega, sest esiteks olid igas seinas aknad ja teiseks olid ruumid nii väikesed, et kui isegi mööbli ära mahutasid, siis näiteks köögis sai vaid ükshaaval käia. Ja olgem ausad, paljud meist elavad sellises korteris siiani. Aga tegelikult ei pea see kõik nii olema, sest ka väiksest korterist võib oskusliku planeerimise ja funktsionaalse mööblivaliku abil saada avara ning hubase kodu, mis võib mahutada isegi rohkem kui halvasti kavandatud suur korter.

Õige planeering on kodu võtmeküsimus. 41,2% Eesti elanikest elab ülerahvastatud majas või korteris (Eurostat uuring 2011). Tavaliselt suudame oma mõistusega lahendada väikese korteri tillukeste ruumide probleemi nii, et võtame maha ühe seina, siis teise…. Paneme vannituppa hirmkallid seina- ja põrandaplaadid ning santehnika, tellime korterisse viimase moe järgi mööbli ning udupeened kardinad… See kõik maksab kokku päris palju, kuid me ei ole ikka lõpptulemusega rahul, sest kuskil vedelevad kastid raamatute ja suveriietega ning täiesti kindel on see, et kui nüüd juurde osta veel mõni talvemantel või uued saapad, siis peab midagi eest ära viskama, et uued asjad kappi ära mahuksid. Me ei mõtle tavaliselt korterit planeerides selle peale, et võib-olla vannituba ei peakski olema seal, kus ta praegu on või köök, ikka kipume kiruma seda nõmedat planeeringut. Sisendame endale, et kui masu kord otsa saab ja kui palgad jälle suurenevad, siis kolime ilusasse avarasse uude korterisse.


Tegelikult on täiesti võimalik korterit lihtsate vahenditega ümber kujundada nii, et need vähesed ruutmeetrid mahutaksid meid ja meie asju oma koju hoopis mõistlikumalt.
Näiteks mööblipaigutuses on sageli suurimaks veaks läbi mõtlemata avatud elutoa-köögilahendus, kus unustatakse ära, et avatud köögi puhul pole asja mõte elutoa nurgas laiutav massiivne kapikompleks, vaid köögi emotsionaalne ning kujunduslik seotus nii elutoa kui selle mööbliga. Vähem oluline pole ka diivani paigutus, ruumisäästlike ja mahukate garderoobide olemasolu ning sobilike seinavärvide ja põrandate valik. Lastega pered seisavad tihti probleemi ees, et lapsel pole oma tuba. Lisaruumi tekitamine ei olegi nii keeruline, kasutades õiget paigutust ja väiksema sügavusega multifunktsionaalset mööblit .

Kõike seda saab messil oma silmaga näha ja katsuda!

Mess on avatud:
6.05.2011 kell 11.00 – 18.00
7.05.2011 kell 10.00 – 18.00
8.05.2011 kell 10.00 – 16.00

Messipilet:
Üksikpilet 3.50 €
Sooduspilet 2.- € (õpilased, üliõpilased, pensionärid ja flaieriga)
Perepilet 5.- € (2 täiskasvanut ja vähemalt 1 laps)
Alla 6 aastased tasuta!

PRINDI FLAIER SIIT
NB! Flaieriga sissepääs vaid 2 €

Опубликовано: 01.05.2011

Вы также можете быть заинтересованы в следующих статьях

ДУБОВАЯ МЕБЕЛЬ – ЦЕННАЯ И НАДЕЖНАЯ

ДУБОВАЯ МЕБЕЛЬ – ЦЕННАЯ И НАДЕЖНАЯ

Дуб с древних времен был известен как старая и ценная древесина. Из него делали все, что должно было быть прочным и долговечным: колеса телеги, военные корабли, бочки с вином и т. Д.
Дуб также высоко ценится в мебельной промышленности. Мебель из дуба чрезвычайно прочная, прочная, с красивым рисунком, неподвластна времени и вписывается в любой интерьер.
Вода также не очень сильно влияет на древесину дуба, но в воде она темнеет, за счет чего становится более прочной, и появляется красивая древесная структура.

Новая коллекция обоев Onirique- создаем свой уютный дом в сказочном мире.

Новая коллекция обоев Onirique- создаем свой уютный дом в сказочном мире.

Эксклюзивные обои выполненные в сотрудничестве завода Decoprint и студии Darling Mind.
Дизайнеры соблазняют зрителей своими иллюстрациями на жизнь в сказочном и чудесном мире.
Вдохновленные идеей сюрреалистического мира снов, они нацелены на преобразование интерьера и
привнесение характера хозяина дома.

Decormaison Belle

Decormaison Belle

Обои в идеальном скандинавском стиле стиль в новой коллекции от Decormaison.
Дизайны и орнаменты этих обоев были созданы еще много лет назад, но новое дыхание им предала трендовая цветовая гамма. Приятные оттенки пепельных и дымчатых цветов, прекрасные темно- зеленые и синие тона, отлично впишутся в скандинавские интерьеры.

Эпоха золота

Эпоха золота

На сегодняшний день одну из главнейших ролей в дизайне интерьера играет медь, которая повлекла за собой такие металлы, как бронза и золото. Последнее смогло завоевать огромную популярность, а потому его можно найти в самых разнообразных частях дома, начиная гостиными и заканчивая ванными комнатами.

Индустриально трендовые светильники в квартиры типа-лофт из Light Concept

Индустриально трендовые светильники в квартиры типа-лофт из Light Concept

Новые жилые кварталы на месте несимпатичных старых районов? Просторные квартиры-лофты вместо тесных квартир с низкими потолками? Light Concept предлагает вашему вниманию идею для оформления современных квартир.

смотреть ещё