Статьи и новости

Segistite viimistlused

Segisteid toodetakse väga erinevate pinnaviimistlustega, üritaks siin väikese ülevaate luua ja ka taustu avada.

Kroom

Enim levinud viimistlus segistitel on kroom ja seda täiesti põhjusega. Kroom on kõva metall, mis moodustab segisti pinnale väga vastupidava ja passiivse katte. Oma värvitu peegelpinnaga sobitub ta probleemideta enamikku interjööridest ning samas on ka odavaimaks pinnaviimistluseks. Kroom kantakse pronksist segisti detailidele galvaaniliselt, galvaanika tagab tugeva nakke ning üldjuhul ei hakka kroom kooruma segisti pinnalt ka pärast läbivat vigastust. Kroom viimistlusega segistid satuvad seetõttu ühiskondlikesse ruumidesse ja profesionaalsesse kasutusse. Samuti soovitaks valida kroomsegisti juhul kui teie vesi on eriti katlakivine või roostene ja seega on vajadus segisti pinda puhastada tihedamalt ja tugevamate vahenditega kui tavaliselt.


Matt kroom

Matt kroom on oma välimuselt veidi alumiiniumit meenutav matt pinnaviimistlus. On kroomiga oma omadustelt sarnane kõva, galvaaniline viimistlus, reeglina on toode paar-kolmkümend protsenti kallim kui sarnane kroomviimistlusega. Veidi eksklusiivsema viimistlusena esineb ka harjatud kroomi.


Harjatud roostevaba

Siin on nüüd koht, kus tuleb silmad lahti hoida, sest on olemas kaks radikaalselt erinevat varianti.

Enamus segisteid toodetakse pronksist ning harjatud roostevaba viimistlus tekitatakse harjatud pinna nikeldamise teel. Kuna aga nikkel on aktiivne metall, siis korrosiooni vältimiseks ta lakitakse üle. Selline segisti on kroomituga võrreldes tundlikum välistele vigastustele. Lakk on võrreldes kroomiga pehmem materjal, samas aga jälle oluliselt paksema kihina segisti pinnal. Ei maksa karta, et ta nüüd sealt väga lihtsalt ära ei kulub. Sellise viimistluse eripära tuleb lihtsalt võtta teatavaks ja toote hooldamisel sellega arvestada ja segisti saab olema väga pikaealine. Kui aga lakk saab siiski läbivalt vigastatud, hakkab nikkel vigastuse alt ja kõrvalt tumenema ning pöördumatu protsess on lahti päästetud. Oma hinnalt on harjatud roostevaba segistid umbes samas hinnas matt kroomiga.

Teine võimalus on kohata tõelist roostevaba terasest AISI 316 valmistatud segistit. Neid toodeakse nii harjatud kui poleeritud viimistlusega. Siin on harjatud viimistlus see odavam, roostevaba terase poleerimine on üsna töömahukas ja reeglina kallim viimistlus. Roostevaba segisti tunneb kroomsegistite vahelt ära õrnalt kollaka tooni ja hinnalipiku järgi. Nad on kordi kallimad pronksist valmistatud segistitest. Küll aga võib öelda, et roostevabast terasest segisti detailid on praktiliselt igavesed, nii korpus kui viimistlus on üks, ka pärast kõige karmimat kohtlemist võib pinna taas üle harjata või poleerida ning toode on jälle nagu uus. Roostevabast terasest segistid on reeglina vaatamisväärsus omaette. Kes peab lugu heast metallitööst, sel on imetlemist kuhjaga.


Antiik pronks, antiik vask, harjatud nikkel, õliga hõõrutud pronks

Need on viimistlused, mida reeglina kasutatakse klassikalistel segisti seeriatel. Oma olemuselt on nad sarnased harjatud roostevaba viimistluse tehnoloogiale. Siin kasutatakse vaid veidi teise, antiiksegistile sobivama struktuuriga harjamist. Sellele järgneb galvaaniline katmine. Tihti enne lakkimist veel varjutatakse värvidega antiikse efekti lisamiseks. Oma hinnatasemelt on nad samas klassis harjatud roostevabale viimistlusele. Kasutustingimused on samad mis kõigil lakitud viimistlustel.


Kuld ja poleeritud pronks

Kaks täiesti erineva hingeelu ja taustaga viimistlust, mis oskamatule silmale paistavad ühe ja samana. Ehe kuldne viimistlus on kõige lihtsam saavutada kullaga katmise ehk kuldamise teel. Ka pole ta nii kallis kui arvata võiks, kuna tegu on vaid mõne mikroni paksuse galvaaniliselt peale kantud kulla kihiga. Kulla eeliseks on tema passiivsus, vastupidav põhimõtteliselt igasugusele keemiale, aga samas on tal ka suur puudus, kuld on pehme. Liigne hõõrumine kriimustab pinna ja lõpuks kulutab kulla kihi sootuks maha. Seega kullatud segistid nõuavad erilist hoolt ja tähelepanu puhastamisel. On olemas ka sellised vähem levinud väga eksklusiivsed pinnaviimistlused nagu matt kuld ja harjatud kuld, nende juures kehtib samuti kogu eelnev kulla kohta käinud jutt.

Poleeritud pronks on üsnagi sarnane oma välimuselt kullale. Olenevalt sellest, kas on tegu Itaalia või Inglismaa koolkonnaga, on toodetel erinev värvitoon, inglaste pronks on valkjam, itaallasel kollasem. Siin on taas tegu lakitud segistitega ja hooldus vastavalt sellele. Viimistluse suureks eeliseks on aga see, et mõnel tootjal on poleeritud pronks samas või sarnases hinnas kroomiga, ehk siis tegu on väga konkurentsivõimelise hinnaga pinnaviimistlusega.


Värvitud segistid

Huvitaval kombel on värvitud segisti üsna harv nähtus. Aeg ajalt tootjad ikka lasevad välja mõningaid värvitud seeriaid kuid valdavaks see viimistlus pole saanud. Kas on põhjus värvi suhteliselt pehmes olemuses, sarnaselt lakitud segistitele nõuavad nad kõrgendatud tähelepanu hooldamisel. Või on probleemiks värvide sobitamine muu interjööriga, jäägu igaühe enda otsustada. Julgustaksin värvitud segistite valikut kaaluma ja oma eelarvamused proovile panema.

Опубликовано: 04.01.2012

Вы также можете быть заинтересованы в следующих статьях

ДУБОВАЯ МЕБЕЛЬ – ЦЕННАЯ И НАДЕЖНАЯ

ДУБОВАЯ МЕБЕЛЬ – ЦЕННАЯ И НАДЕЖНАЯ

Дуб с древних времен был известен как старая и ценная древесина. Из него делали все, что должно было быть прочным и долговечным: колеса телеги, военные корабли, бочки с вином и т. Д.
Дуб также высоко ценится в мебельной промышленности. Мебель из дуба чрезвычайно прочная, прочная, с красивым рисунком, неподвластна времени и вписывается в любой интерьер.
Вода также не очень сильно влияет на древесину дуба, но в воде она темнеет, за счет чего становится более прочной, и появляется красивая древесная структура.

Новая коллекция обоев Onirique- создаем свой уютный дом в сказочном мире.

Новая коллекция обоев Onirique- создаем свой уютный дом в сказочном мире.

Эксклюзивные обои выполненные в сотрудничестве завода Decoprint и студии Darling Mind.
Дизайнеры соблазняют зрителей своими иллюстрациями на жизнь в сказочном и чудесном мире.
Вдохновленные идеей сюрреалистического мира снов, они нацелены на преобразование интерьера и
привнесение характера хозяина дома.

Decormaison Belle

Decormaison Belle

Обои в идеальном скандинавском стиле стиль в новой коллекции от Decormaison.
Дизайны и орнаменты этих обоев были созданы еще много лет назад, но новое дыхание им предала трендовая цветовая гамма. Приятные оттенки пепельных и дымчатых цветов, прекрасные темно- зеленые и синие тона, отлично впишутся в скандинавские интерьеры.

Эпоха золота

Эпоха золота

На сегодняшний день одну из главнейших ролей в дизайне интерьера играет медь, которая повлекла за собой такие металлы, как бронза и золото. Последнее смогло завоевать огромную популярность, а потому его можно найти в самых разнообразных частях дома, начиная гостиными и заканчивая ванными комнатами.

смотреть ещё