Статьи и новости

Kaitse oma taimi sügisese külma eest

Külmad sügistuuled on kõik lehed minema viinud ja aed näeb välja tõeliselt räsitud ja kõleda paigana. Hoopis mõnusam paik on diivanil pehme pleedi sees, käeulatuses hea raamat ja soe jook.

 Источник: www.hortes.ee

Источник: www.hortes.ee

Kuu algul võid veel tulbisibulaid maha panna. Kasuta sildikesi või märgistust, et kevadel pinnase ettevalmistamise ja kaevamisega alustades oleks meeles, kuhu sibulad oled maha pannud.

Kontrolli üle, lase veest tühjaks joosta ning keera kinni õuekraanid ja kastmissüsteemid, kui sa seda veel teinud ei ole. Külmuv vesi võib teha palju pahandust!

 Источник: www.hortes.ee

Источник: www.hortes.ee

Mulda üles roosid ja teised külmakartlikud aiataimed. Tee seda kindlasti kuiva ilmaga. Soovitav on kasutada talvekatteturvast. Marjaaias kata maasikataimed põhu või kuivanud lehtedega ning kinnita vaarikataimed tugedele, et kaitsta neid piitsutava tuule eest. Lõika suureõielised elulõngad 10 cm-le ning kata komposti või talvekaitseturbaga.

Multši külmaõrnu taimi turba, puukooremultši, saepuru või õlgedega – selline soe tekk kaitseb taimede juurestikku. Külmaõrnad taimed vajavad katmist alles siis, kui väljas on püsivad külmakraadid ja maapind hakkab külmuma. Kui ilm külmeneb järsult, kata taimed, spetsiaalse juurekaitse- või pakasekaitsekangaga kuid eemalda kate niipea, kui temperatuur on jälle normaalne.

Riisu langenud lehed murult ja vii komposti. Hoolda muruniidukit enne talvist hoiustamist – puhasta terad ja korpus ning paiguta bensiinimootoriga niiduk kuuri alla võimalikult vähese bensiiniga paagis.

Veendu, et taimed ei oleks liiga tugevalt toestatud või seotud, sest tormituuled võivad neid lõhkuda. Hea nipp on kasutada noorte puukeste sidumiseks sukki või sukkpükse – materjal venib ning ei kahjusta tüve ning lisaks on see materjal kaitseks ka pikahambaliste metsloomade vastu, kes noori puid meelsasti näksiksid.

Toataimed vajavad aasta pimedaimal ajal nii lisavalgust kui ka piisavat niiskust, sest talvine kütteperiood kuivatab toaõhku märgatavalt. Kasta toataimi ka harvem. Hoia silmad lahti kahjurputukate suhtes, kes võivad toalilli ohustada.

Ajata kevadisi lillesibulaid – kui oled hoidnud potte sibulatega jahedas ja pimedas, siis kuu lõpus, kui värsekd võrsed ilmuvad, tõsta nad aknalauale valguse kätte.

Toida linnukesi, kellel looduses toitu napib. Ei pea olema ornitoloog, et nautida nende rõõmsat askeldamist rikkalikus toidumajas! Pane linnutoit välja kindlatel kellaaegadel - nii harjuvad linnud sellega. Loe lisa siit

Pikkadel pimedatel õhtutel on mõnus unistada ja ka plaane teha, keda kevadel aeda istutada, milliseid ümberkorraldusi ette võtta, kuhu aiapink seada ja kuidas terrassi kujundada.

 Источник: www.hortes.ee

Источник: www.hortes.ee

Too valgust tuppa ja aeda – novembri algul on hingedepäev ning viimasel nädalavahetusel esimene advent ja seega igati sobiv süüdata küünlad toas ning leida aianduskeskusest elektriküünlad aeda kaunistama soolopuud, aiaväravat või maja sissepääsu.

Hortes / AS Trigon Gardening
Seljaku 4b, Laagri, Harjumaa, 76401, Estonia
tel +372 6799333
Avatud:
E-R 10-20
L-P 10-18
Facebook

Опубликовано: 01.11.2014

Вы также можете быть заинтересованы в следующих статьях

Decormaison Belle

Decormaison Belle

Обои в идеальном скандинавском стиле стиль в новой коллекции от Decormaison.
Дизайны и орнаменты этих обоев были созданы еще много лет назад, но новое дыхание им предала трендовая цветовая гамма. Приятные оттенки пепельных и дымчатых цветов, прекрасные темно- зеленые и синие тона, отлично впишутся в скандинавские интерьеры.

Новые серии мебели для малышей на smart24.ee

Новые серии мебели для малышей на smart24.ee

Новинки! Серии мебели для малышей в интернет-магазине Smart24.ee. Очень красивые и качественные кроватки для младенцев, комоды с пеленальными столиками и шкафы. Также теперь в нашем магазине можно найти постельное белье для детских кроваток по приятным ценам.

Стиль Лофт в оформлении современных квартир

Стиль Лофт в оформлении современных квартир

Loft переводится с английского как «чердак», «верхняя часть склада». Это стиль заброшенных заводов и фабрик, которые еще в 40-е годы в Америке активно переделывались в творческие мастерские, офисы, а иногда и жилые квартиры.
Истоки распространения лофт-формата восходят к 60-м годам, к образу жизни и творчеству легендарного Энди Уорхола. Именно его квартира-мастерская «Фабрика» в loftstyle покорила нью-йоркскую богему и породила повальное увлечение лофт-интерьерами.

смотреть ещё