Статьи и новости

KÖÖGITRENDID 2021–2022

Ilus klassikaline köök ei lähe kunagi moest. Kui tahad aga ajaga kaasa käia ja oma köögi uuendamisel värskete trendidega arvestada, siis oskame sulle nõu anda. Toimumas on palju põnevat!

1. AVATUD RIIULID
Avatud riiulid olid pikka aega põlu all, kuna neid peeti tolmu kogujateks ja visuaalse müra tekitajateks. Jah, kui riiulitega halvasti ümber käia ja need asjadega üle kuhjata, siis ei kaunista need ühtegi kööki.

Kui aga riiulite eest hoolt kanda ning jälgida, et sinna ei sigineks midagi üleliigset, lisavad need köögile õhulisust ja avarust. Riiulil võiksid hoida vaid asju, millel on seal oma kindel koht.

Kui tegemist on väiksema köögiga, võid riiulile paigutada üht värvi tarvikuid ja nõusid, nii jääb üldmulje rahulikum ja ühtlasem. Aga see pole reegel.

Proovi riiulitele sättida harmooniline ansambel asjadest, mis on pidevas kasutuses ja ka neist, mida sa harvem tarvitad. Arvesta sellega, et iga välja pandud vaas ja kokaraamat mõjutab köögi üldmuljet.

Avatud riiulid hoiavad su köögitarvikute hulka kontrolli all, sest sul pole piisavalt kappe, kuhu neid koguda. Lisaboonus missugune!

Avatud riiulitel saab eksponeerida kauneid nõusid ja klaase

Avatud riiulitel saab eksponeerida kauneid nõusid ja klaase

2. UNIKAALSED VÄRVILAHENDUSED
Valge? Must? Punane?

Aga kuidas oleks punakashalli või smaragdrohelisega? Värve segatakse julgelt, moes on erilised, personaalsed toonid, mis teevad köögi omanäoliseks ja eriliseks. Trendikad sinise ja rohelise segud sobivad ideaalselt puidu, klaasi või metalliga.

Eriti julgelt mängitakse värvidega köögisaarel.

Siin-seal sisekujundussaitidel on näha ka kööke, kus on kasutatud kolme ja enamat värvi –fantaasialendu pole tagasi hoitud. Ühes ja samas köögis on kasutatud erkkollast, türkiissinist ja julget punast. Kui sa endale mehhikopärast kirjut kööki ei soovi, siis võid seda trendi rakendada nii, et valid ülemised kapid üht ja alumised teist värvi.

Vastandina eelmisele on endiselt kindla peale minek halli erinevad toonid, mida kombineeritakse valge või pastelsete toonidega. Hall on sisekujunduses juba pikka aega võimutsenud, aga et tegemist on neutraalse värviga, ei muutu see kunagi iganenuks või moest väljas olevaks.

Põneva värvilahendusega köök

Põneva värvilahendusega köök

3. PUIT JA LOODUSLÄHEDUS
Puit, mis vahepeal köögist minema peletati, on sinna tamme näol tagasi hiilimas. Tamm lisab interjöörile soojust ja hubasust ning sobib erinevat stiili köökidesse.

Just, see sobib ka modernse köögiga ning toob sinna looduslähedust, mida viimastel aastatel on köökides aina rohkem näha. Tipptehnoloogia ja looduse koosmäng on tulevikumuusika väga paljudes valdkondades.

Kui tahad veelgi keskkonnateadlikumat otsust teha, vali taaskasutuspuit.

Tamm sobib hästi kokku näiteks halli värviga

Tamm sobib hästi kokku näiteks halli värviga


4. MINIMALISM
Lihtsus, puhtus, selgus, tõhusus – see ongi minimalism köögikujunduses.

Minimalistlik köök ei näe välja igav, vaid stiilne ja selge. Ustel ei ole käepidemeid, pinnad on puhtad ja tühjad. Äärmisel juhul on uksed lihtsa ja sirge servaprofiiliga ning võimalikult lihtsa käepidemega.

Köögitehnika on minimalistliku joonega ja tähelepandamatu. Suuremad masinad nagu külmkapp, nõudepesumasin ja pesumasin on varjatud kapiuste taha.

Minimalism on kõigest ebavajalikust loobumine. Viimane ei puuduta ainult köögi üldpilti ja kujundust, vaid ka paremat organiseeritust. See ei tähenda, et tarvilikke asju ei tohiks üldse nähtaval olla, aga need peavad olema lihtsa disainiga ja hästi valitud. Kõik ülearune on taaskasutusse viidud või silma alt ära pandud.

Minimalistlik köök

Minimalistlik köök

5. ÜHEOSALINE VALAMU JA ISELOOMUGA KRAAN
Järjest enam loobutakse kaheosalisest valamust. Kuna käsitsi pestakse nõusid järjest vähem, pole kaheosalise kraanikausi järel enam vajadust. Üks suurem valamu jätab kogu tööpinnast suurema mulje.

Samuti pole kraan enam lihtsalt kraan, vaid oluline kujunduselement. See võib lisada köögile stiili ja iseloomu, nende disaine ja viimistlusi on lõputult.

6. KOHT NUTIVIDINATELE
Moodsas köögis on mõeldud ka mobiiltelefoni, tahvelarvuti jt nutiseadmete laadimisvõimalustele ning paigaldatud vastav laadimisdokk. Kui kasutad mobiili või tahvelarvutit retseptide vaatamiseks, kaalu vastava seadmehoidja paigaldamist.

7. LED-VALGUSTUS
LED-valgustus on suurepärane võimalus lisada köögile isikupära ja põnevust. LED-valgustid on palju energiasäästlikumad ja keskkonnasõbralikumad kui muud valgustite tüübid ja seepärast võib neid julgelt kasutada. Pane LED-riba näiteks tööpinna kohale, ülemiste kappide alla või muuda sellega põnevamaks avatud riiuleid ja köögisaart.

LED-valgustusega huvitavamaks muudetud riiulid

LED-valgustusega huvitavamaks muudetud riiulid

8. ÕHUKESED TÖÖPINNAD
Paks ei tähenda alati tugevat ega õhuke nõrka. Moodsad materjalid võimaldavad teha hästi õhukese tööpinna, mis jätab köögist õhulise ja kerge mulje.

Õhuke tööpind – uus ja värske lahendus

Õhuke tööpind – uus ja värske lahendus

9. KOLMEREALISED KÖÖGID
Mida see tähendab?

Köögile saab veelgi funktsionaalsust lisada, kui planeerida sinna kolm rida kappe – alumised, tööpinna kohal olevad ja kolmandaks kõrged laealused kapid. Viimased on umbes sama sügavad kui alumised ja mahutavad seetõttu oluliselt rohkem kui tööpinna kohal olevad panipaigad.

Selliste köökide kujunduses kasutatakse tavaliselt kaht värvi – alumistel ja kõige ülemistel üht ning keskmisel real teist. Üks värvitoonidest võib vabalt olla puit, näiteks tamm.

Kolmerealine köök mahutab rohkem ja näeb huvitav välja

Kolmerealine köök mahutab rohkem ja näeb huvitav välja

Usume, et leidsid siit nii mõnegi hea mõtte, mida oma uue köögi kujunduses kasutad.

Опубликовано: 19.10.2021

MÖÖBLIMASIN - ERITELLIMUSMÖÖBEL

тел.:
+372 5657 4500
Адрес:
Sõpruse pst 33 , Tallinn, Harjumaa
Е-почта:
Пожалуйста, заполните все поля.

Вы также можете быть заинтересованы в следующих статьях

ДУБОВАЯ МЕБЕЛЬ – ЦЕННАЯ И НАДЕЖНАЯ

ДУБОВАЯ МЕБЕЛЬ – ЦЕННАЯ И НАДЕЖНАЯ

Дуб с древних времен был известен как старая и ценная древесина. Из него делали все, что должно было быть прочным и долговечным: колеса телеги, военные корабли, бочки с вином и т. Д.
Дуб также высоко ценится в мебельной промышленности. Мебель из дуба чрезвычайно прочная, прочная, с красивым рисунком, неподвластна времени и вписывается в любой интерьер.
Вода также не очень сильно влияет на древесину дуба, но в воде она темнеет, за счет чего становится более прочной, и появляется красивая древесная структура.

Эпоха золота

Эпоха золота

На сегодняшний день одну из главнейших ролей в дизайне интерьера играет медь, которая повлекла за собой такие металлы, как бронза и золото. Последнее смогло завоевать огромную популярность, а потому его можно найти в самых разнообразных частях дома, начиная гостиными и заканчивая ванными комнатами.

Новые серии мебели для малышей на smart24.ee

Новые серии мебели для малышей на smart24.ee

Новинки! Серии мебели для малышей в интернет-магазине Smart24.ee. Очень красивые и качественные кроватки для младенцев, комоды с пеленальными столиками и шкафы. Также теперь в нашем магазине можно найти постельное белье для детских кроваток по приятным ценам.

смотреть ещё