Статьи и новости

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?


Kui oled otsustanud hakata ehitama terrassi või olemasolevat kohendama, siis valides materjali on kindlalt Sinu jaoks oluline, et terrass oleks kauakestev, vähest hooldust vajav ja samas kena välimusega. Eestis on enamus terrasse ehitatud pigem pehmemast okas -või lehtpuidust (mänd, haab, lehis) või komposiitmaterjalist. Aga need ei pruugi olla ainsad materjalid kaasaegse terrassi ehitamiseks. Kas Te olete näiteks kuulnud uuest bambusest terrassilaudisest - Bamboo X treme?

MOSO Bamboo X treme terrass Pärnus Munga tänaval 2021 Juuli

MOSO Bamboo X treme terrass Pärnus Munga tänaval 2021 Juuli

Materjal
Juba sajandeid on Aasias kasutatud bambust kui toormaterjali ka välitingimustes. Kuivas ja vahelduva niiskusega kliimas võib bambustüvi praguneda ja tüve sisu muutuda einelauaks mikroorganismidele ja seentele. Selle probleemi lahenduseks on MOSO välja töötanud Thermo-Density töötluse ehk kõrgsurvepressi meetodi koos patendeeritud termotöötlusega (200º C). Selline materjali töötlus tõstab bambusmaterjali vastupidavusklassi tippu - Class 1 (CEN/TS 15083-2). Ülitugevad bambusest terrassilauad MOSO® Bamboo X-treme® on valmistatud kokkusurutud termiliselt töödeldud bambuskiudude kimpudest. Materjalina sobib Bamboo X-treme® ideaalselt kasutamiseks välitingimustes, eriti just terrassi- või fassadikattena.

Pilkupüüdev välimus
Laudisel on kaunis naturaalne massivpuidu välimus. Võimalus on valida sileda ja soonilise laudise vahel. Eraldi on välja töötatud sile laudis, millel on peal kerge kumerus, juhtimaks ära liigset vett ja kastet. Laudisel puuduvad oksakohad ja vaiguavad. Peidetud klambritega paigaldus tagab puhta ja puurimisvaba tulemuse.

Tugevus ja kulumiskindlus
Materjal on eriti tugev - Birnelli indeks 9.5 kg/mm² (kolm korda tugevam kui tammepuit). MOSO terrassilaudisel on 25-aastane tehasepoolne garantii.

Suur tulekindlus
(Bfl-s1) materjal, mida võib võrrelda kõige vastupidavamate troopiliste puiduliikidega (ipe, tiigipuu, bangkirai).

Stabiilne materjal
MOSO Bamboo X-treme bambusest terrassilaudis on stabiilsem kui teistest troopilistest puiduliikidest valmistatud terrassilaudised. Stabiilsust lisab ka laudise lõpu-alguse keelsüsteem. Puudub vajadus jätta paisumisvahed laudise lõppu. Selline laudise stabiilsus võimaldab luua ilusaid nurgaühendusi, mis ei deformeeru ilmastiku mõjul.

MOSO Bamboo X treme struktuur ligidalt

MOSO Bamboo X treme struktuur ligidalt

Lihtne paigaldus ja hooldus
Bambusterrassi paigaldus on sarnane teiste troopilistest puitudest terrasside paigaldusega. Oluline on järgida paigaldusjuhendit ja seda, et paigaldajaks oleks professionaalne ehitaja. Paigaldamisel on soovitatav kasutada MOSO spetsiaalseid kinnitusklambreid. Laudise pikkus 1850 mm võimaldab paigaldada laudist ka üksinda. Terrassi pind võib aja jooksul päikese ja vihma mõjul muutuda hallikaks nagu iga teine looduslik laudis. Seega vajab ka bambusterrass hooldust. Selleks sobivad suurepäraselt näiteks WOCA terrassiõlid ja puhastusvahendid.

Bamboo X-treme® laudise külgede sümmeetriline kuju võimaldab valida rihveldatud või sileda pinna vahel. MOSO® Bamboo X-treme® kinnitusklambrid kinnituvad külgsoontesse ja kruvitakse alusroovi. Selle meetodi abil ei ole vaja laudisesse puurida. Lisaks klassikalisele paigaldamisele on võimalik Bamboo X-treme® laudist paigaldada ka GRAD kinnitussüsteemiga. Spetsiaalne kahe soonega laudis kinnitub Clip JuAn® kinnitusega alumiiniumist rööbastele ja nii saab laudist paigaldada vaid ühe klõpsuga!
Hoiame loodust ja ehitame bambusest!

Опубликовано: 03.06.2022

Bambuskeskus - eksootiline sisustus

тел.:
+372 5895 0720
Адрес:
Tervise 30 , Keila, Harjumaa
Е-почта:
Пожалуйста, заполните все поля.

Вы также можете быть заинтересованы в следующих статьях

Stragendo представляет виды ясеня

Stragendo представляет виды ясеня

В предыдущей статье мы разобрались в чем отличия межу дубом и ясенем, рассмотрели преимущества ясеня. Теперь, логично обсудить виды ясеня. Не будем углубляться в научную плоскость – в подвиды и сорта. Информация из учебника по дендрологии скажет мало нового для неподготовленного читателя и вряд ли полезна при создании интерьера.

Цельноламельный и сращенный мебельный щит – отличия и преимущества

Цельноламельный и сращенный мебельный щит – отличия и преимущества

Мебельный щит – один из самых распространенных материалов в эпоху DIY. Магазины предлагают широкий выбор мебельного щита. Если с размерами и породами древесины все понятно, то как выбрать тип мебельного щита. Цельноламельный или сращенный? В этом поможет наша мини статья.

смотреть ещё