Вдохновение, идеи дизайна интерьера, советы и рекомендации

Koolilapse tuba - nutikad lahendused, uus nägu igavale vanale

Sügis on käega katsutav, lapsed nühivad jälle koolipinki ning viimane aeg oleks põngerja tuba üle vaadata. Ega kirjutuslaud ole väikseks jäänud, tooli iste kulunud ja valgusti oma erksust kaotanud, kui see kõik on saanud hääle veel vähemalt üheks aastaks püsima jääda, võiks pisut teise pilguga tuba hinnata. Kas see on koht, kus laps saab segamatult, mugavalt ja motiveeritult oma kodutöid teha ja aega veeta.


Tänapäeva sisustusmaailmas on praktiliselt kõik võimalik, milleks siis piirduda igavate valgete seinte, näotute iidamast - adamast pärinevate kummutite ja üksluisete mööblitükkidega. Lause „ise tehtud, hästi tehtud“ pole kunagi omanud suuremat populaarsust kui praegu. Võimalusi olemas - olevaid mööbliesemeid ümberkujundada ja aegunud esemele uus nägu anda on tuhandeid. Enamasti saab läbi väga odavate vahenditega. Vaja on vaid pisut inspiratsiooni või võib appi võtta ka kõike teada „Google“.


SEINAD – seinad on toa kõige domineerivam osa. Toa ilme muutmiseks tasuks just neist alustada, sest seinavärv on üks soodsamaid vahendeid sisekujunduses. Ehituspoodi suundudes tasuks uurida seinakleebiseid, kui ei ole just soovi või kätt, teha ise meelepärane seinamaaling. Variant on ka juba olemas olevate värvi põhjadega teha kujundeid või ornamente igavale seinale, nagu ruudud, tähekesed, lemmik laulusõnad …

TAHVEL – igavale seinale sobib ideaalselt ka tahvel, mis on üks ütlemata populaarne sisustuselement praegusel hetkel, samas ülimalt praktiline ja hubasust andev osa kodusisustuses. Tahvel lapse toas, omab nii mängulist kui ka meelespea eesmärki, hea on omada ülevaadet oma tähtsamatest eesseisvatest töödest, samas saab seinatahvlil väga edukalt seltskonnaga sõnamänge mängida.






MUGAVUS – igas koolilapse toas võiks lisaks voodile ja kirjutuslauale olla ka üks mõnulemise nurk, kus oleks hea lõõgastuda, raamatut lugeda ja omi mõtteid mõlgutada. Kõige lihtsam moodus oleks loomulikult kotttool või põrandapadi. Ideaalis sobiks loomulikult üks mõnus diivan või pikutamistool, mida saaks soovikorral sõbra majutamiseks ka voodina kasutada.





MÖÖBEL – olemasoleva mööbli nö ümber disainimine on üks huvitav ettevõtmine, sellelaadseid õpetusi ja nippe on terve suurlai internet täis, aegajalt leidub selliseid tutoriaale ka Eestis väljaantavates sisustusajakirjades. Uue näo andmiseks on vaja vaid pisut aega ja inspiratsiooni. Muu töö teevad juba värv, liim, tapeet, kangas…


Kõik vajalikud tööriistad ja töövahendid, mida kodust ei leia, saab kindlasti ehituspoest, mis on tänapäevaks väga hea valikuga sisustuskaubamajadeks kujunenud. Lastetoa ümber korraldamine oleks üks vahva nädalavahetuse ettevõtmine, et oma võsukesega koos aega veeta ning oma kujutlusvõimel lennata lasta. Hiljem on hea oma kätetöö üle uhkust tunda ja kindlasti on ka laps rohkem motiveeritud oma uuenäolises toas.


Koostanud: Kaisa Kabin
Fotod:
http://remodelista.com
http://www.atticmag.com
http://www.designspongeonline.com
http://www.idealhomemagazine.co.uk
http://www.flickr.com




Опубликовано: 03.09.2010

Вы также можете быть заинтересованы в следующих статьях

ДУБОВАЯ МЕБЕЛЬ – ЦЕННАЯ И НАДЕЖНАЯ

ДУБОВАЯ МЕБЕЛЬ – ЦЕННАЯ И НАДЕЖНАЯ

Дуб с древних времен был известен как старая и ценная древесина. Из него делали все, что должно было быть прочным и долговечным: колеса телеги, военные корабли, бочки с вином и т. Д.
Дуб также высоко ценится в мебельной промышленности. Мебель из дуба чрезвычайно прочная, прочная, с красивым рисунком, неподвластна времени и вписывается в любой интерьер.
Вода также не очень сильно влияет на древесину дуба, но в воде она темнеет, за счет чего становится более прочной, и появляется красивая древесная структура.

Decormaison Belle

Decormaison Belle

Обои в идеальном скандинавском стиле стиль в новой коллекции от Decormaison.
Дизайны и орнаменты этих обоев были созданы еще много лет назад, но новое дыхание им предала трендовая цветовая гамма. Приятные оттенки пепельных и дымчатых цветов, прекрасные темно- зеленые и синие тона, отлично впишутся в скандинавские интерьеры.

Эпоха золота

Эпоха золота

На сегодняшний день одну из главнейших ролей в дизайне интерьера играет медь, которая повлекла за собой такие металлы, как бронза и золото. Последнее смогло завоевать огромную популярность, а потому его можно найти в самых разнообразных частях дома, начиная гостиными и заканчивая ванными комнатами.

смотреть ещё