Вдохновение, идеи дизайна интерьера, советы и рекомендации

Lihavõttepärg ehtimas kodu

Jõulud ja lihavõtted on aastas kaks sellist aega, mil pööratakse kodude ehtimisele ja dekoratsioonidele enam tähelepanu.


Lihavõtete ajal armastame eriti kirkaid ja kevadisi värve nagu kollane, salatiroheline, roosa jne. Lisaks traditsioonilisele munade värvimisele, on paljudes Eesti kodudes kombeks teha pühadeks ise lilleseadeid, vanikuid ja muid kevadisi dekoratsioone.

Üks võimalus kevade tuppa toomiseks, on kasvatada mõnes kenas anumas endale värske muru, mida siis pühadelaual kaunistada kirjude munade või lilledega.

Kuidas tundub Teile aga plaan, teha sel aastal ise üks kaunis lihavõttepärg? :)
Võimalusi selleks on väga palju - tuleb panna vaid oma fanaasia ja nobedas näpud tööle.


Pärja põhjana võime kasutada näiteks hästi painduvaid oksi või õlgesid.
Vahva moodus pärjapõhja tegemiseks on ka vana ajalehe kokkukärtsutamine, rulli keeramine.
Minul oli jõulude ajast alles poest ostetud pärjapõhjad, seega plaanin selles osas minna pisut kergemat vastupanuteed.
Kui plaanite aga teha oma pärjakompositsiooni näiteks hoopis värsketest lilledest, siis oleks mõistlik lillede säilimise huvides kasutada lilleseade käsna.

Nii… millega siis asuda pärga kaunistama… Mmmm.. peast käib läbi tohutu palju erinevaid materjale: sammal, pajuutud, suled, kuivatatud puuviljad, kuivatatud lilled, kunstlilled, kevadlilled, pärlid, m&m kommid, klasuuritud mandlid, loomulikult munad: kanamunad, vutimunad, dekoratiivmunad, dekoratiiv tibukesed, jänkukesed jne, jne

Nii mõnigi eelloetletud vahenditest on kodus ka juba olemas - nipet näpet poest ja õuest juurde. Veel on abiks vaja kuumapüstolit ja meisterdamine võibki alata.

Seesugune protsess on väga vahva, positiivne ja loominguline nokitsemine, mida soovitame kõigile. Mesiterdada võib kogu perega, sõprade või miks mitte ka kolleegidega - tore viis olla koos ja teha midagi ilusat.

Siit mõned ideed, mis innustavad ja inspireerivad võibolla teidki lihavõttepärjakesi sel aastal ise tegema.




Toimetanud: Sisustusweb.ee toimetus

Опубликовано: 05.04.2011

Вы также можете быть заинтересованы в следующих статьях

Новая коллекция обоев Onirique- создаем свой уютный дом в сказочном мире.

Новая коллекция обоев Onirique- создаем свой уютный дом в сказочном мире.

Эксклюзивные обои выполненные в сотрудничестве завода Decoprint и студии Darling Mind.
Дизайнеры соблазняют зрителей своими иллюстрациями на жизнь в сказочном и чудесном мире.
Вдохновленные идеей сюрреалистического мира снов, они нацелены на преобразование интерьера и
привнесение характера хозяина дома.

Decormaison Belle

Decormaison Belle

Обои в идеальном скандинавском стиле стиль в новой коллекции от Decormaison.
Дизайны и орнаменты этих обоев были созданы еще много лет назад, но новое дыхание им предала трендовая цветовая гамма. Приятные оттенки пепельных и дымчатых цветов, прекрасные темно- зеленые и синие тона, отлично впишутся в скандинавские интерьеры.

Новые серии мебели для малышей на smart24.ee

Новые серии мебели для малышей на smart24.ee

Новинки! Серии мебели для малышей в интернет-магазине Smart24.ee. Очень красивые и качественные кроватки для младенцев, комоды с пеленальными столиками и шкафы. Также теперь в нашем магазине можно найти постельное белье для детских кроваток по приятным ценам.

Стиль Лофт в оформлении современных квартир

Стиль Лофт в оформлении современных квартир

Loft переводится с английского как «чердак», «верхняя часть склада». Это стиль заброшенных заводов и фабрик, которые еще в 40-е годы в Америке активно переделывались в творческие мастерские, офисы, а иногда и жилые квартиры.
Истоки распространения лофт-формата восходят к 60-м годам, к образу жизни и творчеству легендарного Энди Уорхола. Именно его квартира-мастерская «Фабрика» в loftstyle покорила нью-йоркскую богему и породила повальное увлечение лофт-интерьерами.

смотреть ещё