Вдохновение, идеи дизайна интерьера, советы и рекомендации

Luksuslik lilla ja purpur sisustuses

Ruumide kujundamisel kasutame sageli mõnda värvitooni rohkem kui teisi. Seekord vaatame lähemalt, kuidas ilmestada ruumi lillade ja purpursete toonidega, mis on reeglina sügiseti moes ka rõivatööstuses.

Lilla ehk violetne asub värvikaardis sinise ja punase tooni vahel. Ta muudab ruumi soojemaks ning hubasemaks, heledam lilla aga romantlisemaks. Selle salapärase ja põneva värvitooni alla kuulub ka purpur. Tänapäeval mõistame purpuri all ennekõike punakaslillat tooni.

Lillat peetakse spirituaalseks mediteerivaks värviks, mis puhastab mõtteid. See on uhke värv, mis esindab suursugusust ja head kvaliteeti. Lilla püüdleb vaimse täiuslikkuse poole - innustab inimest, aitab tal saada võimu enda ja oma elu üle. Lilla on ka seitsmenda - kroonchakra värv.
Arvatakse, et violetsel valgusel on parandav toime. Feng shui põhimõtete järgi sobib lilla väga hästi töötuppa kuna stimuleerib loovust ja vaimsust. Ka laste kujutlusvõime töötab paremini, kui ruumis on natuke violetset tooni.Ta inspireerib ning on unistama panev.

Tumedam lilla sobib aga hästi elutuppa ja magamistuppa. Samas võib liiga palju lillat põhjustada depressiooni, eraldatust. tujukust.

Purpur oli antiikajal kallis ja väga kõrgelt hinnatud värv. Seda tooni võisid riietuses kasutada ainult kõrgema klassi inimesed. Ta on kuninglik, väärikas ning suursugune värv. Purpur on ka oma hingega üksiolemise, pühendumise, andumise, truuduse, kaastunde ja psüühiliste/maagiliste/vaimsete võimete värv.

Väga heaks võimaluseks oma ruumi rikastada lilla või purpurse tooniga on, kasutada vastavas toonis mööblit ning valgusteid:






Kasutades helelillasid toone on üldmulje avar ja romantiline









Kellel on aga väga suur soov lilla ja purpurse sisustuse järgi, võib neid toone kasutada korraga nii seintel, põrandal, mööblil kui sisustusdetailidel:

















Huvitava värvivalikuga ruumi saab kui lillat ja purpurset kõrvutada teise efektse ja tugeva tooniga:




Lihtsam ja soodsam on kasutada kangaid: kardinaid, patju, pleede, vaipasid. Nii on hiljem võimalik kergema vaevaga muuta värvitoone oma toas, vahetades olemasolevad teiste värvide vastu:








Sisustusse saab lisada lillat ja purpurset kui kasutada ka lihtsalt selles toonis lilli, lauatarvikuid või vaase:




Toredat sisustamist!

Koostanud: Gerli Jürimäe
Artikli koostamisel kasutatud allikaid:
http://www.housetohome.co.uk
http://www.minimalisti.com
http://homedesign2you.com
http://www.homemoderninterior.com
http://www.fengshuidana.com
http://www.trends-design.com
http://officeminimalistdesigninterior.blogspot.com
http://www.thisisloveforever.com
http://www.trendey.com
http://www.gapinteriors.com
http://www.diningroom.biz
http://maalikool.ee
http://www.sunisfun.com

Опубликовано: 23.10.2012

Вы также можете быть заинтересованы в следующих статьях

ДУБОВАЯ МЕБЕЛЬ – ЦЕННАЯ И НАДЕЖНАЯ

ДУБОВАЯ МЕБЕЛЬ – ЦЕННАЯ И НАДЕЖНАЯ

Дуб с древних времен был известен как старая и ценная древесина. Из него делали все, что должно было быть прочным и долговечным: колеса телеги, военные корабли, бочки с вином и т. Д.
Дуб также высоко ценится в мебельной промышленности. Мебель из дуба чрезвычайно прочная, прочная, с красивым рисунком, неподвластна времени и вписывается в любой интерьер.
Вода также не очень сильно влияет на древесину дуба, но в воде она темнеет, за счет чего становится более прочной, и появляется красивая древесная структура.

Новая коллекция обоев Onirique- создаем свой уютный дом в сказочном мире.

Новая коллекция обоев Onirique- создаем свой уютный дом в сказочном мире.

Эксклюзивные обои выполненные в сотрудничестве завода Decoprint и студии Darling Mind.
Дизайнеры соблазняют зрителей своими иллюстрациями на жизнь в сказочном и чудесном мире.
Вдохновленные идеей сюрреалистического мира снов, они нацелены на преобразование интерьера и
привнесение характера хозяина дома.

Decormaison Belle

Decormaison Belle

Обои в идеальном скандинавском стиле стиль в новой коллекции от Decormaison.
Дизайны и орнаменты этих обоев были созданы еще много лет назад, но новое дыхание им предала трендовая цветовая гамма. Приятные оттенки пепельных и дымчатых цветов, прекрасные темно- зеленые и синие тона, отлично впишутся в скандинавские интерьеры.

Эпоха золота

Эпоха золота

На сегодняшний день одну из главнейших ролей в дизайне интерьера играет медь, которая повлекла за собой такие металлы, как бронза и золото. Последнее смогло завоевать огромную популярность, а потому его можно найти в самых разнообразных частях дома, начиная гостиными и заканчивая ванными комнатами.

Индустриально трендовые светильники в квартиры типа-лофт из Light Concept

Индустриально трендовые светильники в квартиры типа-лофт из Light Concept

Новые жилые кварталы на месте несимпатичных старых районов? Просторные квартиры-лофты вместо тесных квартир с низкими потолками? Light Concept предлагает вашему вниманию идею для оформления современных квартир.

смотреть ещё