Вдохновение, идеи дизайна интерьера, советы и рекомендации

Hubane kodu kahel korrusel

Tutvume ühe Tallinnas, Krisitiine linnaosas, asuva väikese katusekorteriga, mille sisekujundajaks oli sisearhitekt Anneli Vaino. Uurime, milline oli selle kodu sünnilugu ja sisekujunduse valikud ning areng.
Vaatame, mil moel sai ilmetust valgete seintega ruumidest mugav, maitsekas ja hästi läbimõeldud korter.

Korterit ostes sümpatiseeris omanikku just läbi kahe korruse lahendus ning korteri ülemiselt korruselt avanev ilus vaade linnale. Ent korteri teisele korrusele viiv ilmetu männipuidust trepp paiknes täpselt keset ruumi ning mõjus justkui võõrkehana. Seega oli vaja leida võte, et sulandada trepp eluruumiga.
Lahenduseks sai suuremustriline ja tumedates toonides tapeet, mis liitis tumedaks peitsitud trepi paremini elutoaga.
Põrandale sai valitud väärikas mägitamme massivne laudpõrand. Kogu korter lahendati hubastes soojades toonides, aktsendiks rohelise tekstiiliga diivan ja tugitoolid firmast Borg.


Köögi sisustamisel jälgiti samuti modernset joont. Omaniku valik oli üllatav ja tore – julgelt jõuline, punane köögimööbel, mis telliti firmast Noblessa. Tänu nutikale planeeringule mahutati väikesesse kööki ka kogu vajalik kaasaegne köögitehnika.



Teisel korrusel asuva väikese vannitoa seinas kasutati suurt struktuurset plaati, mis valiti koos põrandakattematerjaliga Vivarec'ist.
Vannituppa sai paigaldatud ka vann ning vannitoa mööbel valmis eritellimusena sisustussalongilt Ruum.


Teisel korrusel asuvad ka magamistuba ning kabinet. Kuna tegemist on katusealuste tubadega, siis enamus seinad on teisel korrusel kaldu, muutes ruumid põnevamaks ja hubasemaks. Teisele korrusele valiti jalale soe ja mugav korkpõrand ning seinte värvitoonid mahedad ja naturaalsed.

Kogu korteri valgustuslahendus on nö kolme tasapinnaline ja nii on korteriomanikul võimalus tekitada ruumides erinevat õhustikku ja muuta valguse abil korteri atmosfääri.
Kasutatud on karniisivagustust, seinavalgustust ning tavalist spotvalgustust.



Kogu korteri terviklahendusse kaasati omaniku soovid ja mõtted ning kujunduslike võtetega koondati need üheks tervikuks. Lõpptulemusena on korteriomanik oma isikupärase korteriga väga rahul ning ka sisearhitektil silm särab.


Nii valmiski korter, mis on heaks näiteks korteri omaniku ja sisekujundaja mõnusast koostööst. Samuti on tegemist hea näitega, kuidas oskusliku sisekujunduse, värvilahenduste, mustrite ning valguslahenduse abil on võimalik saavutada valgusküllane, avar ja terviklik lõpplahendus.

Fotod: sisearhitekt Anneli Vaino, erakogu

Опубликовано: 01.04.2014

Вы также можете быть заинтересованы в следующих статьях

ДУБОВАЯ МЕБЕЛЬ – ЦЕННАЯ И НАДЕЖНАЯ

ДУБОВАЯ МЕБЕЛЬ – ЦЕННАЯ И НАДЕЖНАЯ

Дуб с древних времен был известен как старая и ценная древесина. Из него делали все, что должно было быть прочным и долговечным: колеса телеги, военные корабли, бочки с вином и т. Д.
Дуб также высоко ценится в мебельной промышленности. Мебель из дуба чрезвычайно прочная, прочная, с красивым рисунком, неподвластна времени и вписывается в любой интерьер.
Вода также не очень сильно влияет на древесину дуба, но в воде она темнеет, за счет чего становится более прочной, и появляется красивая древесная структура.

Новая коллекция обоев Onirique- создаем свой уютный дом в сказочном мире.

Новая коллекция обоев Onirique- создаем свой уютный дом в сказочном мире.

Эксклюзивные обои выполненные в сотрудничестве завода Decoprint и студии Darling Mind.
Дизайнеры соблазняют зрителей своими иллюстрациями на жизнь в сказочном и чудесном мире.
Вдохновленные идеей сюрреалистического мира снов, они нацелены на преобразование интерьера и
привнесение характера хозяина дома.

Decormaison Belle

Decormaison Belle

Обои в идеальном скандинавском стиле стиль в новой коллекции от Decormaison.
Дизайны и орнаменты этих обоев были созданы еще много лет назад, но новое дыхание им предала трендовая цветовая гамма. Приятные оттенки пепельных и дымчатых цветов, прекрасные темно- зеленые и синие тона, отлично впишутся в скандинавские интерьеры.

Эпоха золота

Эпоха золота

На сегодняшний день одну из главнейших ролей в дизайне интерьера играет медь, которая повлекла за собой такие металлы, как бронза и золото. Последнее смогло завоевать огромную популярность, а потому его можно найти в самых разнообразных частях дома, начиная гостиными и заканчивая ванными комнатами.

Индустриально трендовые светильники в квартиры типа-лофт из Light Concept

Индустриально трендовые светильники в квартиры типа-лофт из Light Concept

Новые жилые кварталы на месте несимпатичных старых районов? Просторные квартиры-лофты вместо тесных квартир с низкими потолками? Light Concept предлагает вашему вниманию идею для оформления современных квартир.

смотреть ещё