Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Hubane kodu kahel korrusel

Tutvume ühe Tallinnas, Krisitiine linnaosas, asuva väikese katusekorteriga, mille sisekujundajaks oli sisearhitekt Anneli Vaino. Uurime, milline oli selle kodu sünnilugu ja sisekujunduse valikud ning areng.
Vaatame, mil moel sai ilmetust valgete seintega ruumidest mugav, maitsekas ja hästi läbimõeldud korter.

Korterit ostes sümpatiseeris omanikku just läbi kahe korruse lahendus ning korteri ülemiselt korruselt avanev ilus vaade linnale. Ent korteri teisele korrusele viiv ilmetu männipuidust trepp paiknes täpselt keset ruumi ning mõjus justkui võõrkehana. Seega oli vaja leida võte, et sulandada trepp eluruumiga.
Lahenduseks sai suuremustriline ja tumedates toonides tapeet, mis liitis tumedaks peitsitud trepi paremini elutoaga.
Põrandale sai valitud väärikas mägitamme massivne laudpõrand. Kogu korter lahendati hubastes soojades toonides, aktsendiks rohelise tekstiiliga diivan ja tugitoolid firmast Borg.


Köögi sisustamisel jälgiti samuti modernset joont. Omaniku valik oli üllatav ja tore – julgelt jõuline, punane köögimööbel, mis telliti firmast Noblessa. Tänu nutikale planeeringule mahutati väikesesse kööki ka kogu vajalik kaasaegne köögitehnika.



Teisel korrusel asuva väikese vannitoa seinas kasutati suurt struktuurset plaati, mis valiti koos põrandakattematerjaliga Vivarec'ist.
Vannituppa sai paigaldatud ka vann ning vannitoa mööbel valmis eritellimusena sisustussalongilt Ruum.


Teisel korrusel asuvad ka magamistuba ning kabinet. Kuna tegemist on katusealuste tubadega, siis enamus seinad on teisel korrusel kaldu, muutes ruumid põnevamaks ja hubasemaks. Teisele korrusele valiti jalale soe ja mugav korkpõrand ning seinte värvitoonid mahedad ja naturaalsed.

Kogu korteri valgustuslahendus on nö kolme tasapinnaline ja nii on korteriomanikul võimalus tekitada ruumides erinevat õhustikku ja muuta valguse abil korteri atmosfääri.
Kasutatud on karniisivagustust, seinavalgustust ning tavalist spotvalgustust.



Kogu korteri terviklahendusse kaasati omaniku soovid ja mõtted ning kujunduslike võtetega koondati need üheks tervikuks. Lõpptulemusena on korteriomanik oma isikupärase korteriga väga rahul ning ka sisearhitektil silm särab.


Nii valmiski korter, mis on heaks näiteks korteri omaniku ja sisekujundaja mõnusast koostööst. Samuti on tegemist hea näitega, kuidas oskusliku sisekujunduse, värvilahenduste, mustrite ning valguslahenduse abil on võimalik saavutada valgusküllane, avar ja terviklik lõpplahendus.

Fotod: sisearhitekt Anneli Vaino, erakogu

Sisestatud: 01.04.2014

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Me kõik tahame, et suvi ei lõpeks kunagi ja me kõik saaksime aastaringselt päikest nautida. Lõppude lõpuks, mis võiks olla parem kui nautida värskendavat suvist kokteili, istudes väljas sooja ja mahedat päikest nautides kerge tuule all? Õnneks on tänapäeval palju võimalusi suvehooaega ka külmemateks kuudeks pikendada tänu erinevatele leidlikele kodukujunduslahendustele – ja aiamaja on neist vaieldamatult parim.

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Disaini perspektiividest ja hetkeseisust BNDNWK’l. Alhambra Berlin pakkus suurepärase võimaluse koondades disainereid, kultuuri institutsioone, ettevõtteid ja uurimisinstitutsioone ühise katuse alla sooviga rakendada ja esitleda kõrgemaid eesmärke disainis. Radis Furniture’ väljapanek keskendus praegustele ökoloogilise ja sotsiaalse jätkusuutlikkusega seotud küsimustele. Berlinis nähtav zeitgeist peegeldab Radis Furniture'i uusimaid suundi kummutiga ROMB ja uue NOBLE TV-aluse ning materialivalikuga. Otse Berliini südames, Kurfürstendamm 68, Radis Furniture'i kureeritud ruumi eest täname veelkord kuraatorit Alexandra Klatti ja BNDNWK disainimeeskonda.

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

Kui oled otsustanud hakata ehitama terrassi või olemasolevat kohendama, siis valides materjali on kindlalt Sinu jaoks oluline, et terrass oleks kauakestev, vähest hooldust vajav ja samas kena välimusega. Eestis on enamus terrasse ehitatud pigem pehmemast okas -või lehtpuidust (mänd, haab, lehis) või komposiitmaterjalist. Aga need ei pruugi olla ainsad materjalid kaasaegse terrassi ehitamiseks. Kas Te olete näiteks kuulnud uuest bambusest terrassilaudisest - Bamboo X treme?

vaata kõiki