Статьи и новости

Kas sa tead kui palju sinu kodu hetkel elektrienergiat tarbib?

Eesti turule on jõudnud ainulaadne ja innovaatiline toode, mis aitab inimestel uuel viisil monitoorida ja selle abil teha oma kodus või kontoris elektrienergia audit.




Wattson on toode, mis võimaldab reaalajas jälgida ning salvestada inimese kodu või töökoha elektritarbimist. Seade on läbi traadita andmeside kontaktis majapidamise elektrikilbiga ning kuvab oma ekraanil kõik elektrienergia muutused. Näiteks, kui lülitatakse sisse täiendav valgustus, siis paar sekundit hiljem “reageerib” sellele Wattson ning kuvab hetkel tarbitavate vattide summa. Lisaks suudab seade kuvada reaalajas majapidamise elektrienergia rahalise kulu vastavalt Eesti Energia hinnatariifile. Näite saab kasutaja poolt kiirelt ja mugavalt iga hetk muuta. Wattson suhtleb tema kasutajaga veel valguse teel, hakates kuvama punast valgust, kui majapidamise või kontori elektrienergia tarbimise tase on üle keskmise ning sinist, kui elektritarbimise tase on alla keskmise.


Kõige väärtuslikumaks aga saab pidada Wattsoniga kaasas käivat tarkvara Holmes, mis aitab kuvada kõik Wattsoni poolt salvestatud andmed arvutis graafikutena. Graafikutelt on kerge ja mugav jälgida täpselt kõiki ettevõtte või majapidamise elektrienergia muutusi vattides ja rahalises kulus, mille abil on kasutajal võimalik lõpuks vastu võtta mitmeid optimeerimisotsuseid.
Wattsoniga ja Holmesiga on võimalik väga edukalt avastada näiteks erinevaid nö. piraattarbijaid ja elektrivargusi.


Seadme kohta leiad täiendavat informatsiooni maaletooja kodulehelt: www.wattsonholmes.eu

Опубликовано: 20.04.2009

Вы также можете быть заинтересованы в следующих статьях

Stragendo представляет виды ясеня

Stragendo представляет виды ясеня

В предыдущей статье мы разобрались в чем отличия межу дубом и ясенем, рассмотрели преимущества ясеня. Теперь, логично обсудить виды ясеня. Не будем углубляться в научную плоскость – в подвиды и сорта. Информация из учебника по дендрологии скажет мало нового для неподготовленного читателя и вряд ли полезна при создании интерьера.

Цельноламельный и сращенный мебельный щит – отличия и преимущества

Цельноламельный и сращенный мебельный щит – отличия и преимущества

Мебельный щит – один из самых распространенных материалов в эпоху DIY. Магазины предлагают широкий выбор мебельного щита. Если с размерами и породами древесины все понятно, то как выбрать тип мебельного щита. Цельноламельный или сращенный? В этом поможет наша мини статья.

смотреть ещё