Статьи и новости

Tule 20. märtsil orhideede oksjonile

Laupäeval, 20. märtsil kell 19.32 toimub Tallinna Botaanikaaias orhideede oksjon.
Oksjonit juhib Mart Sander ning meeleolu loob Hedvig Hanson.
Uksed avatakse oksjonil osalejatele kell 18.30.


Oksjonil otsivad uut kodu:
Cymbidium - Tsümbiidiumi esinduslik ja võimas eksemplar. Tsümbiidiumi kodumaa on Aasias ja Ausrtraalias. Ta on kuninglik orhidee, erakordselt hinnatud idamaises kunstis.Tsümbiidiumi maaliti siidile, talle pühendati poeeme ja temast pajatati legende.



Vanda - Vanda on samuti pärit Aasiast. Suurte õitega uhke taim, kes suudab elada õhust ja armastusest. Iga kodu tõeline ehe.





Cambria - on inimese aastakümnete pikkuse aretustöö tulemusena saadud keeruline hübriid, mis on loodudki toas kasvatamiseks. Erakordselt suur ja uhke eksemplar.




Coelogyne cristata - Harjakas torukäpp moodustab Himaalaja mägedes 1500-2500 m kõrgusel kuni poole meetrise läbimõõduga puhmikuid, mis õitsemise ajal kattuvad habraste valgete lõhnavate õitega. Lumekuninganna, öeldakse tema kohta. Kodu ootab amplikorvis kaunis eksemplar TBA kogust.



Physosiphon tubatus - pole eestikeelset nime saanud. See väike, kuid tubli õitseja on mõeldud friikidele. Tema kodumaa on Mehhiko ja Guatemaala metsades, kus ta kasvab kuni 3500m kõrgusel. Taim on TBA kogust.

Oksjonil osalemise tasu: 295 EEK.
Pääsmed saadaval Piletilevis.

Lisainfo aadressil www.tba.ee

Loe ka lisaks:
Orhidee kasvatamise saladused
• Kasvata orhideed sellises soojuses, mis sobib Sullegi elamiseks.
• Vali valgusküllane aken, kuid väldi otsest päikesepaistet. Sobilik on läbi kardina paistev päike.
• Kasta orhideed alles siis, kui ta on täiesti läbi kuivanud. Kastmiseks aseta orhideepott leige veega nõusse, leota väheke aega, seejärel nõruta liigveest ja pane taim endises asendis oma kohale tagasi. Potialusele ei tohi jääda seisvat vett.
• Kasta orhideed ainult pehme veega.
• Väeta orhideeväetisega nõnda, nagu pakendil on õpetatud.
• Ära kärbi või lõika orhideejuuri ega topi neid potti tagasi, kui nad on üle potiääre kasvanud.
• Orhidee istuta ümber juhul kui kore kasvusubstraat on muutunud pulbriliseks või kui pott on ilmselgelt liiga kitsaks jäänud.
• Orhideejuured, kui nad vajavad valgust, kasvavad ise potist välja, seetõttu ei pea neid kasvatama ilmtingimata klaasist kasvunõus.
• Kuukingadel ära lõika pärast õitsemist õievart maha, tavaliselt moodustab see uusi õitsvaid harusid.
• Orhideed võivad olla meelepärased taimed ka mitmetele kahjurputukatele. Pane neid tähele ja võta tarvitusele vastuabinõud!
• Pimedal südatalvisel ajal üritab orhidee puhata, siis tuleb ka kastmise- ja väetamisega hooletum olla. Sobilikes kasvutingimustes ja õigete hooldusvõtete juures kasvab ja õitseb orhidee aastaringselt!

Allikas: http://www.hansaplant.ee/?op=body&id=5&art=658

Опубликовано: 11.03.2010

Вы также можете быть заинтересованы в следующих статьях

Decormaison Belle

Decormaison Belle

Обои в идеальном скандинавском стиле стиль в новой коллекции от Decormaison.
Дизайны и орнаменты этих обоев были созданы еще много лет назад, но новое дыхание им предала трендовая цветовая гамма. Приятные оттенки пепельных и дымчатых цветов, прекрасные темно- зеленые и синие тона, отлично впишутся в скандинавские интерьеры.

Новые серии мебели для малышей на smart24.ee

Новые серии мебели для малышей на smart24.ee

Новинки! Серии мебели для малышей в интернет-магазине Smart24.ee. Очень красивые и качественные кроватки для младенцев, комоды с пеленальными столиками и шкафы. Также теперь в нашем магазине можно найти постельное белье для детских кроваток по приятным ценам.

Стиль Лофт в оформлении современных квартир

Стиль Лофт в оформлении современных квартир

Loft переводится с английского как «чердак», «верхняя часть склада». Это стиль заброшенных заводов и фабрик, которые еще в 40-е годы в Америке активно переделывались в творческие мастерские, офисы, а иногда и жилые квартиры.
Истоки распространения лофт-формата восходят к 60-м годам, к образу жизни и творчеству легендарного Энди Уорхола. Именно его квартира-мастерская «Фабрика» в loftstyle покорила нью-йоркскую богему и породила повальное увлечение лофт-интерьерами.

смотреть ещё