Articles and news

Tule 20. märtsil orhideede oksjonile

Laupäeval, 20. märtsil kell 19.32 toimub Tallinna Botaanikaaias orhideede oksjon.
Oksjonit juhib Mart Sander ning meeleolu loob Hedvig Hanson.
Uksed avatakse oksjonil osalejatele kell 18.30.


Oksjonil otsivad uut kodu:
Cymbidium - Tsümbiidiumi esinduslik ja võimas eksemplar. Tsümbiidiumi kodumaa on Aasias ja Ausrtraalias. Ta on kuninglik orhidee, erakordselt hinnatud idamaises kunstis.Tsümbiidiumi maaliti siidile, talle pühendati poeeme ja temast pajatati legende.



Vanda - Vanda on samuti pärit Aasiast. Suurte õitega uhke taim, kes suudab elada õhust ja armastusest. Iga kodu tõeline ehe.





Cambria - on inimese aastakümnete pikkuse aretustöö tulemusena saadud keeruline hübriid, mis on loodudki toas kasvatamiseks. Erakordselt suur ja uhke eksemplar.




Coelogyne cristata - Harjakas torukäpp moodustab Himaalaja mägedes 1500-2500 m kõrgusel kuni poole meetrise läbimõõduga puhmikuid, mis õitsemise ajal kattuvad habraste valgete lõhnavate õitega. Lumekuninganna, öeldakse tema kohta. Kodu ootab amplikorvis kaunis eksemplar TBA kogust.



Physosiphon tubatus - pole eestikeelset nime saanud. See väike, kuid tubli õitseja on mõeldud friikidele. Tema kodumaa on Mehhiko ja Guatemaala metsades, kus ta kasvab kuni 3500m kõrgusel. Taim on TBA kogust.

Oksjonil osalemise tasu: 295 EEK.
Pääsmed saadaval Piletilevis.

Lisainfo aadressil www.tba.ee

Loe ka lisaks:
Orhidee kasvatamise saladused
• Kasvata orhideed sellises soojuses, mis sobib Sullegi elamiseks.
• Vali valgusküllane aken, kuid väldi otsest päikesepaistet. Sobilik on läbi kardina paistev päike.
• Kasta orhideed alles siis, kui ta on täiesti läbi kuivanud. Kastmiseks aseta orhideepott leige veega nõusse, leota väheke aega, seejärel nõruta liigveest ja pane taim endises asendis oma kohale tagasi. Potialusele ei tohi jääda seisvat vett.
• Kasta orhideed ainult pehme veega.
• Väeta orhideeväetisega nõnda, nagu pakendil on õpetatud.
• Ära kärbi või lõika orhideejuuri ega topi neid potti tagasi, kui nad on üle potiääre kasvanud.
• Orhidee istuta ümber juhul kui kore kasvusubstraat on muutunud pulbriliseks või kui pott on ilmselgelt liiga kitsaks jäänud.
• Orhideejuured, kui nad vajavad valgust, kasvavad ise potist välja, seetõttu ei pea neid kasvatama ilmtingimata klaasist kasvunõus.
• Kuukingadel ära lõika pärast õitsemist õievart maha, tavaliselt moodustab see uusi õitsvaid harusid.
• Orhideed võivad olla meelepärased taimed ka mitmetele kahjurputukatele. Pane neid tähele ja võta tarvitusele vastuabinõud!
• Pimedal südatalvisel ajal üritab orhidee puhata, siis tuleb ka kastmise- ja väetamisega hooletum olla. Sobilikes kasvutingimustes ja õigete hooldusvõtete juures kasvab ja õitseb orhidee aastaringselt!

Allikas: http://www.hansaplant.ee/?op=body&id=5&art=658

Submitted: 11.03.2010

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all