Статьи и новости

Kuidas muuta kodu turvaliseks nutika valvesüsteemi abil?

Erinevad nutikodu lahendused võimaldavad teha kodu targaks, kuid lisaks võimaldab ka kodul silma peal hoida samal ajal, kui te eemal viibite. Samuti on nad võimelised andma teada suitsust või veelekkest ning reguleerima kütmist ja valgustust. Enamasti käib turvasüsteemide juhtimine läbi telefoni äpi, võimaldades anda sissemurdmisest omanikule teada.


Kaamerad
Enamasti seostub turvasüsteem just kaameratega. Kaamera abil on võimalik jälgida kodus toimuvat ka siis, kui viibite ise näiteks tööl või mõnes teises riigis. Kaamerate eeliseks on kindlasti see, et nende abil on võimalik koguda kõige rohkem tõendeid, kuna videomaterjalil on kõik ilusti näha. Samuti on kaamerate paigaldamine lihtne.

Sõltuvalt kaamerast on võimalik selle pildi saatmine näiteks pilve, e-postile või omaniku mobiiltelefoni. Odavamad kaamerad salvestavad pildi ka mälukaardile, ent kaamera varguse korral kaovad koos sellega ka salvestused.

Kõige populaarsem on IP-kaamera, mis ei vaja toimimiseks internetikaablit, kuna töötab Wifi abil. Kaamerale on vaja ainult toitekaablit. Parimatel mudelitel on olemas põhjalikud paigaldusjuhendid ja lisaks veel tootetugi koos tarkvara ja laiendamise võimalusega. Kaamerad tasub paigaldada vähemalt kolme meetri kõrgusele, et vältida nende vigastamist.

Kaamerad tasub panna peasissekäigu juurde, samuti tagaukse ja hoovipoolsete akende juurde. Siseruumidest tasub tähele panna peasissekäigu lähedust ja ruume, kus on väärtuslik vara. Nähtavale kohale paigutatud kaamera töötab iseenesest eduka vargapeletajana.

Andurid
Anduritest on populaarsed just juhtmevabad andurid, mille paigaldamiseks ei ole vaja vedada elektrikaableid. Keskus tuleb ühendada vooluvõrku ja paigaldada andurid. Vajalikud seadistused saab teha mobiiltelefoni rakenduse abil.

Lisaks valvele tasub lisada ka veelekke andurid. Need on eriti vajalikud näiteks suvilate valvel, kuna külmunud torud võivad lõhkeda, kui maja on kütmata. Veelekke andur teavitab koheselt ülemäärase niiskuse või vee eest, mis võimaldab saada veekahjule koheselt jaole.

Valvesüsteemide juurde kuulub vahest ka vandaali andur, mis annab häiret ka siis, kui keegi üritab seadet eemaldada või lõhkuda. Välisireeni on võimalik lülitada sisse ja välja mobiiltelefonist. Enamasti ei soovita, et välisireen hakkaks automaatselt tööle, kuna võib ehmatada iga maja juurde eksinud seenelist. Sireeni saab aktiveerida näiteks siis, kui kaamerapilt kinnitab, et tegemist on varastega. Lisaks on võimalus kutsuda seejärel kohale politsei.

Olulised andurid on ka suitsuandurid. Need jagunevad nuti- ja totuaduriteks. Nutikad andurid käivitavad sireeni selleks, et püüda kohalviibijate tähelepanu. Peale selle teavitavad nad suitsuhäirest ka omanikke, kes viibivad eemal ja saavad olukorda kontrollida videopildi kaudu ning vajadusel teavitada päästeametit. Totuandurid annavad ohust teada kõva kisaga. Komplekti saab ühendada vingugaasianduri, mis kaitseb nähtamatu ja lõhnatu mürkgaasi eest. Seda soovitatakse kõikidesse küttekoldega kodudesse.

Uksekell
Nutikas uksekell on internetiühendusega toimiv traditsiooniline uksekell. Ta paneb nutitelefoni või muu seadme helisema ja kuvab reaalajas video välisuksest. See võimaldab näha, kes on ukse taga. Lisaks on võimalik anda nutika uksekella abil teade ukse taga ootajale, kui teid tol hetkel kodus pole.

Saades teada, kes on ukse taga, on võimalik keelduda ukse avamisest, jätta uks kinni, kuid rääkida temaga kahesuunalise heli kaudu, nagu tavalise telefoniga. Lisaks on võimalik jätta teade, mis on eelnevalt salvestatud, näiteks “Võite jätta ukse taha, aitäh”. Peale selle on taoline uksekell hea lahendus ka turvalisuse mõttes - nii ei saada teada, kas olete kodus või mitte.

Uksekell vajab toimimiseks Wifi ühendust, mis tähendab, et traadita internet peab ulatuma ka ukse taha. Peale wifi peab telefonis olemas olema vastav rakendus, mis on lihtne ja mille kasutamisega saab hakkama igaüks, kes inglise keelt valdab. Osa kellasid on varustatud spetsiaalse anduriga, mis teavitavad omanikku, kui keegi kella läheduses liigub. Seejärel saab näiteks aktiveerida videokaamera, et näha, kes ukse juures parasjagu viibib. Salvestatud videomaterjali saab saata otse pilve.

Muud võimalused turvalisuse tagamiseks
Isegi, kui majal on nutikas valvesüsteem, varustatud kaamerate ja anduritega, on ka elementaarsete turvalisuse nõuete jälgimine vajalik. Kuna aeg on pikanäpumehe üks põhilisemaid vaenlasi, varastatakse sealt, kus saab saagi kiiresti kätte ja oleks lihtne põgeneda.

Selleks, et vähendada tõenäosust sisse murdmiseks, tasub mõelda sellele, kelle käes ja kus on parasjagu võtmed. Mida vähem on võtmetest koopiaid, seda väiksem on tõenäosus, et keegi soovimatu astub uksest sisse. Juhul, kui kahtlustate, et võtmed on valedes kätes, tasub lukud vahetada ja uuesti sarjastada. Seejuures on oluline ka uks. Kui seda on võimalik lüüa poolpehme jalalöögiga eest koos lengiga, ei aita ka võimas turvalukk. See tähendab, et oluline on uste ja akende õige paigaldus.

Akende klaasid peaksid olema ees nii, et neid ei oleks võimalik eemaldada lihtsalt. Akna konstruktsioon ei tohiks võimaldada selle väljaspoolset avamist. Kasuks tuleb ka löögikindel turvaklaas või klaasi lamineerimine spetsiaalse turvakilega. See kehtib ka katuseakende kohta.

Nutikad turvalahendused on saadaval Kaup24.ee veebipoes!

Опубликовано: 30.06.2021

Вы также можете быть заинтересованы в следующих статьях

Что превращает ванную комнату в роскошный домашний спа-?

Что превращает ванную комнату в роскошный домашний спа-?

Ванная комната - отличное место для расслабления после долгого рабочего дня. Какими бы ни были ваши любимые спа-процедуры, хорошо спланированная и продуманная ванная комната облегчает их проведение. Как же создать в своем доме роскошную ванную комнату, идеально подходящую для спа-процедур?

Как выбрать садовую мебель?

Как выбрать садовую мебель?

Приятные ужины с близкими и качественное уединение - вот лишь некоторые из способов
провести время в саду. Чтобы такое времяпрепровождения было исключительно
приятным, важно выбрать садовую мебель, которая будет подходить для таких моментов.
Как выбрать удобную, красивую и долговечную садовую мебель?

Как отремонтировать гостевую квартиру с умом и по карману?

Как отремонтировать гостевую квартиру с умом и по карману?

Вы купили гостевую квартиру? Прежде всего, мы желаем вам удачи и успехов в этом
увлекательном путешествии! Если вы также ищете идеи, как повысить стоимость
квартиры и сделать ее более привлекательной для гостей, то в следующих разделах мы
расскажем вам о том, какие строительные и интерьерные работы принесут вам
наибольшую пользу. Мы рассмотрим, является ли тепловой насос с воздушным
источником тепла хорошим выбором для отопления и какая должна быть душевая
кабина.

Затемняющее руло для окон подходит как для спален, так и для детских комнат

Затемняющее руло для окон подходит как для спален, так и для детских комнат

Затемняющее руло на оконную раму подходит для всех жилых помещений, где
необходимо ограничить проникновение избыточного света. Установите его в
домашнем офисе, детской комнате или спальне. Затемняющее руло подходит для
любой комнаты и может использоваться вместе со шторами для придания мягкости и
текстуры. Как правильно выбрать руло и что нужно учитывать при выборе? Как
вообще перемещаться по комнате и нужно ли в корзину покупок добавить ночник?
Ознакомьтесь с советами!

Мечтаете о домашнем спа? Узнайте, как создать его самостоятельно

Мечтаете о домашнем спа? Узнайте, как создать его самостоятельно

Планируете сделать ремонт или обновить ванную комнату, чтобы создать в ней спокойное место для отдыха после рабочего дня? Чтобы помочь вам в этои, мы подготовили несколько рекомендаций, с которыми советуем ознакомиться перед началом работы. Создайте идеальный домашний спа вместе с нами!

Обеспечивает ли биокамин тепло и другие вопросы, ответы на которые мы дадим

Обеспечивает ли биокамин тепло и другие вопросы, ответы на которые мы дадим

Когда мы говорим о каминах, мы имеем в виду дровяные, а также
электрические и газовые камины. Но это далеко не единственные варианты.
Кто знаком с таким решением, как биокамин? Если вы о них слышали, то
обычно возникает множество вопросов: дает ли биокамин тепло? Имеет ли он
запах? Что он из себя представляет? Давайте начнем с последнего.

Лучший диффузор и очиститель воздуха для создания благоприятного микроклимата

Лучший диффузор и очиститель воздуха для создания благоприятного микроклимата

Хороший микроклимат влияет не только на наше самочувствие, но и на здоровье. Каждый из нас может многое сделать для создания комфортных условий в своем доме - от проветривания помещений до установки диффузоров и очистителей воздуха. Как это сделать и какой диффузор и очиститель воздуха лучше?

Взгляд на мелкие, но действительно важные аспекты при обустройстве жилья

Взгляд на мелкие, но действительно важные аспекты при обустройстве жилья

Вам не терпится оформить свой дом? Это очень увлекательный процесс, который включает в себя как планирование, так и покупку мебели. Чтобы помочь создать дом вашей мечты, есть несколько вещей, которые нельзя недооценивать. Часто это те места, которым не уделяется достаточно внимания. Изучите опыт других и создайте идеальный дом!

Как сэкономить на расходах на электроэнергию?

Как сэкономить на расходах на электроэнергию?

Экономия на энергозатратах может принести вам значительную сумму в течение года, а если делать это с умом, то не придется менять качество жизни. Мы дадим несколько идей по энергосбережению, которые следует рассмотреть при строительстве или ремонте нового дома, а также идеи по экономии энергии каждый день. Читайте дальше и начинайте вносить изменения уже сегодня!

смотреть ещё