Articles and news

Uus Eesti disain

Sügisel peetud Disainiöö esitles konkursi ja näituse kaudu uusimat Eesti disainist. „Eramu ja korter“ tutvustab kümmet finalisti.



Eesti Disainerite Liidu algatatud konkurss „Eesti disain ja elukeskkon 2009“ ühendas endas kolme ala: disaini, sisearhitektuuri ja arhitektuuri. Konkursi resultaat oli väga tubli – jõukatsumine näitas, et masu sellesse valdkonda pole täielikult jõudnud. Tulemused demonstreerisid veel läinud heade aastate vilju. Konkursile laekus 22 tootedisainieset. Eestile nii omane vannidisain seekord esindatud ei olnud. Samuti laekus vaid mõningaid valgusteid. See-eest oli rohkesti Eesti mööblidisaini. Paljud esitatud esemed on juba tootmises, ülejäänud on aga tootmisküpsed.

FLOOR
Tikitud põrandapaneel
Disainer: Monika Järg

Floor on tikitud põrandakate – vaip ja põrand üheskoos. Ornament lähtub visuaalselt värvilisest setu pitsist. Autorile on oluline sellise ornamendi muutumisvõime, potentsiaal. Edastades seda harjumuspäratute vahendite ja materjalidega, on säilitatud ornamendi iseloom, kuigi kasutusvaldkond, tehnika ning esmapilgul ka side traditsiooniga on lõhutud.

HOOB
Iste
Disainer: Eero Jürgenson

Eri pikkusega moodulitest kombineeritava istme HOOB tooteperekonnas on tugitool ja sohva. Istmekomplekti idee on pakkuda kombineeritava istmeseeria baasil hulk erinevaid võimalusi istumiseks ja/või lamamiseks. Mööbel on kerge ja tehnilised lahendused lihtsad, tagades mugavuse mööbli ringi paigutamisel või istmepadja asendi muutmisel.

KIIRENDI
Vurr-tool
Disainer: Jaanus Orgusaar

Vurr-tool KIIRENDI on vastand kiiktoolile. Kiiktool rahustab, uinutab – vurr-tool ergutab, äratab. Kuuli veeremisest tekkiv vibratsioon ja kõrin äratab meeled ja rakud. Tehes 6 ringi ümber oma telje, jõuab algpunkti tagasi.

Tekst: Ene Läkk
Fotod: Eesti Disainerite Liit; Triin Rebane/ SHE; Kaido Haagen/ Tuvitool; Pelle Kalmo/ Hoob, Tugitool


Pikemalt juba ajakirjas nr. 4-2009...



Submitted: 04.01.2010

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all