KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Kuidas kujundada lastetuba erinevas vanuses poisile ja tüdrukule?

Triin 07.04.2009 13:49

Lastetuba vajab täielikku remonti, vahetamisele läheb ka kogu sisustus. Lastel kahepeale üks tuba. Tüdruk 10 aastane ja poiss 5 aastane. Tuba ise on päris suur ca 16 m2, 1 aken. Siiamaani magasid naris, nüüd aga tahavad kindlalt mõlemad oma voodit. Tüdruk tahaks ka privaatsust. Kuidas seda ühes toas luua?

Tsiteeri

Helen 07.04.2009 16:29

Tere,

Võite tubasid ka eraldada sirmiga nt või siis Homestudios on ka päris põnev eralduse variant saadaval- lakke kinnitatav, konksudega üksteise külge kinnitatavad elemendid- erinevad toonid ning mustrid. Ühtlasi on ka lamp samas stiilis olemas. Võib valida erinevaid toone eralduseks, et siis siduda mõlemat toa poolt siiski ühtseks ruumiks ning ka toonid seinas kõigega haakuma panna. Võib ka kolmeks jagada, et siis 2 magamise osa, ühtlasi mingil määral privaatne ja 3 on õppimise osa, ühtlasi saab poiss seal joonistada ja samuti tulevikus kooli asju teha. Võimaluse korral võib sinna ossa ka lisada riidekapi, kui see on ühine.
http://www.homestudio.ee/
Võib ka kangaga ruumi eraldada- siinidel lakke siis või hoopiski roomakardina, ruloo stiilis. Paksem kangas tagab rohkem privaatsust. Kanga valik on väga lai, kindlasti leiab meelepärase ja sobiva. Samuti saab selle kokku siduda nt päevasel ajal kui nüüd valida tülli variant.
Võib kasutada ka pleksiklaasi maast laeni siis osaliselt- neil ka nüüd värvivalikuid palju, samuti on saadaval ka mustritega. Tavalisele pleksiklaasile võib alati kleebisornamente peale lisada vm meelepäraseid pilte.
Aken võiks jääda siiski sinna poolele, kus on õppimine, kindlasti tuleks ka valgustusele rohkem rõhku panna kui ruumi eraldada.
Kui on süvistamise võimalus, võiks ka seda kaaluda- nt kapi jaoks oleks see hea juba.
On veel olemas sellised voodid, mida saab kappi üles lükata päevaseks ajaks, samas on see laste jaoks suht tüütu.


Edu soovides,
Helen


Tsiteeri

Helen 07.04.2009 16:32

Võib ka maast laeni riiuli eralduseks teha (torudel nt), ilma vaheseinteta, samas saab sinna paigutada raamatudi vms. Osaliselt võib ka kinniseks teha- täpselt nii, kuidas soov on

Helen

Tsiteeri

Inspiratsiooniks 11.04.2009 18:21

Privaatsust saab luua ka eritasapindadega. Näiteks tüdruku privaatne olemiseruum võiks asuda kõrgemal.
Inspiratsiooni peaks saama siit:
http://www.tumidei.it/tiramolla/letti_movimentazioni.htm

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.