KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

magamistoa tapeet ja põrand

Karina 15.06.2009 16:29

Tere!
Palun teie abi magamistoa sisustamisel. Tuba on meil suht väike- 12 ruutu. Mööblist on plaanis osta suur valge voodi ja 2 öökappi. 3 seina plaanime värvida latte värvi, lagi valgeks. Ühe seina (akna vastas) katab kapp liugustega (kas heledad- või peegeluksed). Pikema seina, kuhu tuleb voodi soovime katta tapeediga, see on meil juba ostetud. Must tapeet keskmiste punaste lilledega. Ja siin tekkib küsimus, kas teha nii, et see kataks terve seina või katta näiteks ainult voodi koha (kui kapiuksed on peeglist, siis ju peegeldub se terve sein ka seal). Samuti kahtleme, mis värvi teha põrand. Uks on meil valgeks peitsitud mänd (asub selles seinas, mida plaanime värvida latte värvi). Ise tahtsin osta tumeda (wenge) laminaati, kleebida tapeeti teveks seinaks ja tasakaaluks panna põrandale hele vaip ja riputada heledamad kardinad. Aga kahtlen, kas siis üks sein jääb väga kirju ja tuba üldse tume. Võib olla oleks mõtekam panna heledamat põrandat hoopis ja ka kapiuksed ka heledamad (nii pakub teha mees). Aga sel juhul hakkab ju see tume sein väga silma torkama... Loodan väga teie abile!!! Vabandan, kui mu jutt jäi väga segaseks. Lugupidamisega,
Karina

Tsiteeri

Helen 15.06.2009 21:00

Tere,

1 võimalus on ka kapiuksi kombineerida, kasutades siis peeglit osaliselt, mitte terves seina ulatuses. Profiil siis nt pronksjas, peegli võib samuti pronksja tooniga valida. Või siis jagage osad uksed ruudustikuks ja 2 ruutu sobivas geomeetrilises järjekorras siis mustaks/punaseks toonida või tekitage mõni must/punane riba läbiva joonena või hoopiski ringikujuline must/punane osa kuskile ossa. Oleneb ka, paljju tapeedil seda punast ja musta kajastub üldpinnas, vastavalt sellele siis tooge emba-kumba tooni lisaks natuke. See võimaluste ring on lai. Hetkel olete enda jaoks selle kuidagi piiranud (kas hele või siis peegel). Salongis on näidiste variante palju ja müüjad selleks ongi, et siis ka pakkuda erinevaid uste lahendusi- seda nii materjalide kui ka toonide osas.
Selle osalise tapeedi kasutamise puhul nüüd peaks ka jälgima, kui palju ruumi jääb mõlemale poole vabaks ja, kas see ülejäänud toa suhtes häirima ei hakka. Öökappide sahtlite esipaneelid võib ka, kas punaseks või mustaks lasta teha, haakumaks siis tapeediga (see lihtsalt 1 idee kui selline, antud ruumi puhul ei pruugi parim variant olla).
Hele põrand oleks antud juhul parem variant. Musta või punast saate lisaks tuua nt osalise vaipkatte, aknakatte, voodikatte/patjade jm aksessuaaride näol- hajutage seda ruumi laiali, aga põhitoonid jätke siiski heledaks. Valgustus mängib ka suurt rolli- antud tapeet peab ka esile tulema. Kui väike ruum liiga tumedaks teha, siis kaob see ilus tapeet sinna ruumi ära. Kui nüüd kasutate seda osalise tapeedi varianti, võite nt külgede osale lisada suunatavad seinavalgustid või siis lakke süvistatavad/suunatavad valgustid, mis lisavad tapeedile efekti juurde.
Kui on ruumi, võite kasutada ka nt musta suuremat, luige kaelaga põranda vaasi okste või lilledega, mõni keraamiline detail öökapil värviks. Iga asja jaoks on oma koht ja tihtipeale tegelt ei olegi vaja seda aktsenti nii palju ruumi- 1 lihtne väiksem detail õiges kohas annab palju rohkem. Ruumi suurus seab ka omad piirangud.
Loodan, et saite enda jaoks sobivaid ideid. Kui miski jäi segaseks, võite julgelt üle küsida:)

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

Helen 15.06.2009 21:16

võite ka tapeedi mustrit osaliselt kapiuksel kajastada


Helen

Tsiteeri

Karina 16.06.2009 00:17

Tere Helen!
Suured tänud, nüüd lähen liuguustega tegeleva firmasse ja võtan tapeeditükki kaasa. :)
Parimate soovidega,
Karina

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.