KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Sooviks abi tapeedi valikul

eve 06.10.2009 13:11

Nii tuba siis suhteliselt pikliku kujuga.Vaja oleks tuba veidi uuendada ja tapeeti vahetada.Olen mõelnud siis teha kas üks või siis kaks seina ühesuguse tapeediga(tumedam)ja teised siis heledamad.Või võik teha hoopis nurgad eri värvi tapeediga.Kuna ruum pole eriti suur,ei oska õiget värvi valikut teha.Mööbel siis pruunides toonides.Diivan tumepuun-punakas ja telekakapp ja diivani laud ka pruunid.Ootan igasugust nõu :P

Tsiteeri

Helen 06.10.2009 14:59

Tere,

Pange suurem rõhk diivani tagusele osale-seega siis need 2 seina. Võite kasutada kas tapeeti, fototapeeti, krohvi vms ja seda, kas siis 1 seinas ja aknakattega siis lisada seda funki või siis 2 seinas ja aknakate siis ka vastavalt sellele. Toonide osas kasutage heledamat põhja ja siis muster tumedam/erksam või siis aknakattega võite lisada horisontaalset triipu nt. Valige soojemate toonide vahel. Pruuni on piisavalt ja must diivan võiks ka paremini esile tulla nt selge,pehme rohelise, kollase näol.
Tapeedi osas soovitaks ehk suurema mustriga midagi, ühtlasi võite kaaluda osalise vaipkatte uuendamist, mis lisaks nö elu ja aktsenti ruumi (aktsendikam, mustriga).

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

eve 06.10.2009 15:41

Kas siis näiteks diivanitagune teha ühe tapeediga ja vastas seinad teise tapeediga?Või jätta üks sein poolikuks, näiteks sinnani kust diivan lõppeb (teisel pildil)

Tsiteeri

Helen 06.10.2009 16:51

pidasin silmas neid 2 seina, mis on 2 pildil- 1 on aknaga ja siis selle kõrval olev pikem sein (mõlemad on diivani taga). Teised 2 seina võite ka värvida nt neutraalsemat tooni või siis kasutada neutraalsemat tapeeti, kui soovite kõikides seintes tapeeti kasutada.
Poolikuks tasuks jätta juhul kui on sobiv tapeet, vastasel juhul jääb tulemus veider (puudub seos).
nt www.printsone.ee pakub väga vahvaid võimalusi mustritele: muhu muster jms, mida saab väga efektselt osaliselt kasutada, samas peaks see seonduma ka muuga. Kõik sõltub temaatikast ja, kuidas tooteid/elemente esile tuua.

Helen

Tsiteeri

eve 06.10.2009 17:47

suured tänud

Tsiteeri

eve 06.10.2009 17:48

suured tänud

Tsiteeri

eve 25.11.2009 17:29

nii. ei ole veel apeetimisega kuhugile jõudnud :( .vahepeal tekkinud paar mõtet.kas kiidate need hekas???? diiavni tagused seinad siis tuleksid suure tumedama mustriga,(hele põhi).Üks variant siis ikkagi ,et tuleks diivani nurgani??? Selle seina vastas on ka veel sama pikk sein ,mille keskel on ainult üks väike riiul.Olen mõelnud, et selle riiuli laiuses võiks olla siis ühe paani jagu samat tapeeti mis tuleb teise seina(???)
Või siis ikkagi terve sein ära tapeetida ja teha see üksiku paaniga sein ka veel.Kas tuleks ka televiisori seina taha midagi leiutada??
No olen mõelnud panna ka siis nende teistele seintele ,kuhu tuleb hele tapeet,pikuti mustriga tapeet.Seinast seina. Või siis teha mingit moodi järku.Et naiteks teleka taha mõlemasse äärde sellised ruudu kujulised mustriga tapeedi lõigud ja siis jätta vahele väike vahemaa ja keskel siis oleks terves pikkuses paan.
Saite minu mõttekäigus aru?
Olen suures segaduses ikka >| >| >|

Tsiteeri

eve 25.11.2009 17:59

panen veel lisapilte

Tsiteeri

Helen 26.11.2009 13:32

Tere,

Nüüd on olukord vist natuke segane.
Kui 1 tapeet on suurema mustriga, siis 2 tapeet võiks olla tagasihoidlikum. Sõltub muidugi ka mustrist jälle: on see ornament, lill, mõni geomeetriline kujund? Nt kui diivani taga on ornamendi või lille muster, siis samasse ruumi enam geomeetrilist mustrit ei soovitaks. Püüdke hoida sama joont/stiili. tundub, et ruum pole ka väga suur, seega hakkab kohe selline detailide erinevus silma.
Kas see väike riiul on see, mis on seina kinnitatud 2 pildil?
Usun, et saan Teie ideest aru, samas jälgige, et see nö tapeedi hakkimine liiga kirevaks ei lähe. Piisab ehk sellest, kui lisaks panete tv mõlemale poole siis 1 paani riba. Kui igas seinas on hakitud ribad, siis võib jääda visuaalne mulje kuidagi poolikuks- idee ei tule hästi välja.
Pooldaks rohkem ka siis 1 tapeedi kasutamist ja siis värvitud seina- kombineerida neid omavahel. Kui eelistate siiski seda nö hakkimise meetodit, siis diivani tagune osa võiks olla üleni tapeeditud ja teistesse seintesse võite vajadusel osaliselt üksikute paanidega seda särtsu lisaks tuua.

Helen

Tsiteeri

eve 26.11.2009 13:52

Mõtelsingi et üks tapeet ,mis siis läheks diivani taha,oleks suure mustriga ja siiss ülejäänud seinad tuleksid ühevärvilise tapeediga.olen mõelnud et siis selle sama värviga mis on mustrilise tapeedi taustaks.Siis ei lähe kirjuks.Ja siis selle riiuli taha mis seal üksikult vedeleb ,panekski ainult ühe riba seda musrtiga tapeeti.
Aga kas siis ikkagi terve diivani tagune ära tapeetida ja ka aknaga sein.Kas nii imelikuks ei jää?
Olen näinud et teleka tagune sein tapeedidakse tavaliselt ära!

Tsiteeri

Helen 26.11.2009 14:51

Tere,

Eks see ole ka maitse küsimus ilmselt, kes, millist seina tapeedib. Samas kui tapeet valitakse kirjum, mustrilisem, siis tv vaadates kipub see ehk häirima jälle, kuna pilk on ju selle seina suunas. Rolli mängib ka ruumi suurus ja vahemaa diivanist telekani.
Kui üleni tapeedite diivani seina ja mujale ka sisse toote paanidena, siis ärge akna seina seda mustrit tooge.
Kui aga panete osaliselt (diivani lõpuni), siis võiks ehk olla ikka akna sein ka mustriga. Samas sõltub jälle ka aknakattest, mida sinna valite. Vaadake ruumi ja tooteid terviklikult. Kui suur on aken, kui palju akna seinas üldse seina pinda on jne.
Selle 1 riba suhtes natuke kahtlen (riiuli taga), aga vb on see põhjuseta.
Soovitan siiski teha nii, nagu Teile meeldiks, kuna teete seda siiski endale- usaldage sisetunnet;)

Helen

Tsiteeri

eve 26.11.2009 15:04

aitähh, jällegi olen veidi targem !

Tsiteeri

Kristiine 28.04.2023 18:07

Tere!
Mis värvid sobiksid väiksesse magamistuppa?
Ise mõtlesin korraks, et voodi peatsi taha mustriga tapeet ja ülejäänu ühevärviline. Põrand on hele ja põranda liistud valged.
Hetkel magamistuba näeb välja selline.

Tsiteeri

Kristiine 28.04.2023 18:08

Tere!
Mis värvid sobiksid väiksesse magamistuppa?
Ise mõtlesin korraks, et voodi peatsi taha mustriga tapeet ja ülejäänu ühevärviline. Põrand on hele ja põranda liistud tulevad valged.
Hetkel magamistuba näeb välja selline.

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.