KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Kolmanda värvi valimine elutuppa

RS 11.10.2010 11:00

Tere
Tegemist 16m2 2 aknaga väga heleda ja valgusküllase elutoaga, millel põrand on pisut punakas pöök, tagaseina tapeet on tume hall / must , lisan ka lingi kus tapeet näha. http://www.tangletree-interiors.co.uk/wallpaper/borastapeter/etage/2821-2824/2821/
Diivan tuleb Belluse mudel Largo, suur ja lopsakas elevandiluu värvi nurgadiivan ning materjal on paksema koega velveti sarnane. Küsimused ongi järgnevad:

-> kas põrandaliistud peaks ka valima valged, nii nagu on pildil, et tasakaalustada üleminekut, või ei ole see vajalik kuna tapeedi esisesse seina tuleb madal terve seina ulatuses tv-kapp (valge?)
-> kui üks sein on nii tume, siis millst tooni valida teised seinad, hall ja valge oleksid liiga külmad...
-> kui valida kolmandat värvi tuppa, mis peaks olema nö aksent sellele must/valgele, siis millist tooni valida, kindlasti peaks see olema soe, kas heledam roosa sobiks või jätaks see liiga magamistoa mulje? kollast tooni ei soovi. Selle tooniga valiks siis vaiba, valgustid, nidinodi. Kuid kardinad valiks paneelid, ka heledamat soojemat tooni.

Olen väga tänulik vastuse eest.

Tsiteeri

Helen 11.10.2010 18:31

Tere,

Põrandaliistud võivad olla ka põrandaga samas toonis, ei pea olema valged.
Võite ka soojema pastelse tooni valida- helebeez nt....samas leiab värvikaartidelt ka väga sooja valkjat tooni.
Natuke selgusetuks jääb, millega Te seda aktsendi tooni soovite sisse tuua? Ülejäänud seintega?

Helen

Tsiteeri

RS 11.10.2010 20:01

Tere

Kuna tapeet on väga tume, siis ülejäänud seinad oleksid soojemat tooni hall v beez jne. Kuid just, et tuba liiga must-valge ei jääks siis, oleks vaja kolmandat tooni, mis annaks toale soojust ja hubasust. Sobiks küll ideaalselt tumeroosa, kuid kardan, et külma toonina teeks see toa veelkülmemaks.

Küsimus- kui diivan on selline suurte patjadega ja romanitlisem, aga tapeet mehisem, siis milliseid valdusteid valida, kas minimalistlik metall-must või just vastupidi suurt ja õhulist.

RS

Tsiteeri

Helen 11.10.2010 21:59

Tere,

Roosa võib olla ka soe, sõltub alatoonist. Sama teema on nt lillaga ja üldse kõikide toonidega.
Jälgige, et miljöö oleks tasakaalus, sellest lähtuvalt valige ka tootedja toonid sinna. Sõltub ka kui domineeriv 1 või 2 toode/toon on ruumis ja, kas ning kui palju need võimaldavad enda kõrvale teisi pilku püüdvaid detaile/toone. Värvid peaksid ka tasakaalus olema- ei rohkem ega vähem, mis tähendab, et ei häiri. Diivanipatjadega saate samuti tasakaalustada õhkkonda, kasutades siis nt värvikamaid patju või hoopiski värv kombineerituna meheliku jõulisusega.
Kui valida suur ja õhuline, siis peab sellel olema ka ruumi esile tulemiseks ja ülejäänu ümber peaks/võiks ka seda soodustada. Sõltub ka valgusti asukohast ja funktsioonist- on tegu üldvalgustiga, kohtvalgustiga, meeleoluvalgustiga vms....on rippvalgusti, palfoon vm. Milline on valgus jne.
Toonidest võite kaaluda ka punast, lillat, rohelist(oliiv nt). Pastelset(mahe, soe, natuke kuldsema varjundiga) rohelist võite ka seinas kaaluda beezi asemel. Siis tooge valgustite näol jõulisust juurde, sidumaks tapeediga.

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.