KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Köögi seinakatted

Kadri 13.01.2011 19:40

Tere!
Mul on küsimus seoses köögiseintega.Remondikäigus sai kööki ehitatud puuküttega pliit ja ka valamu sai teise seina asetatud,ning nüüd on probleemiks -millega voi kuidas kaitsta seina.Endised kahhelplaadid sai maha voetud ja nüüd tahaks midagi uut ja huvitamat.Maja on tüüpiline Saksa talumaja,150 aastat vana,aga veel väga heas seisukorras.Oleme ikka üritanud vastavalt selle ajajärgu järgi renoveerida-kasutame palju puhast puitu ja muid loodussobralike vahendeid.Ehk oskate midagi soovitada.Ette tänades Kadri.


xD :)

Tsiteeri

pilery Kangur 14.01.2011 17:56

Tere!

Kahju,et pole lisatud pilti,siis saaks paremini aimu värvidest ja ruumi üldisest stilistikast. Ka ei saa täpselt aru,kas on vaja katta valamu tagsein või pliidi oma või asetsevad nad ühes reas.
Aga tooksin siinkohal siiski mõningaid variante.
Kõige lihtsam on,kui värvitud seinapind katta lakiga, mis teeb selle pesemis-ja kulumiskindlaks.Seina värvimisel saab kasutada huvitavaid tehnikaid enne lakkimist : mitme erineva värvitooniga katmist, kus üks toon nt. svammiga värvides paistab teise alt läbi ,võib käsitsi maalida pintsliga nt. triibulise või täpilise pinna jne. jne.
Veel üheks võimaluseks on tellida kuumuskindel klaasplaat tahaseina,mille all oleva seinapinna võib katta mõne sobiva kujundusega trükitud pildiga. Samuti võib klaasi alla seinale kleepida näiteks tollaaegseid vanu ajalehti, mingit sobivat tapeeti, vanu rahatähti, vanu fotosid,väljalõikeid omaaegsetest retseptivihikutest - mida iganes - võib täiesti lasta fantaasial möllata !
Ka näiteks on müügil looduslikust materjalist nn. rootapeedid, mis jätavad huvitava tausta klaaspinna alla.
Veel saab tagaseina katta mõne roostevabast materjalist metallplaadiga, mis meenutaks näiteks messingut jms. Siis on veel saadaval erinevaid "kivimitest" katteplaate, mis eeldavad aga hoolikat perenaist :), sest oma faktuuri tõttu on seda veidi raskem puhastada.
Ja alati jääb võimalus proovida ka juba läbiproovitud kindlaid võtteid ehk siis vaadake ringi erinevate firmade kahhelplaatide seas, kus võib tänapäeval leida vägagi põnevaid lahendusi materjalide jm. osas.


Nautige kindlasti oma tegemisi, siis naudite ka tulemust!!!
Head!

Tsiteeri

Merle 23.01.2011 12:48

Tere!
Oleks vaja nõuannet. Kolisime korterisse, kus üks sein on täiesti kasutamata lihtsalt valgeks vrvitud papp- või vineerplaat. Kinnitada sinna seinale midagi ei saaks sest vastu minnes tundub nagu oleks alumisest kihist lahti. Lihtsalt halvasti tehtud remont - väga lohakas. Maha ise midagi omanik lõhkuda ei luba, küll aga värvitooni muuta või siis lisada juurde midagi. Kahjuks selline kogemus puudub, et mida võiks sellises olukorras teha..kas midagi ise joonistda seinale või teha muster. Köök ise tegelekult väga väike, mööbel on heledamast puidust ja laud tumedamast puidust (pruun), pörand punakas pruun. Äkki oskab keegi soovitada midagi mis sinna võiks mõelda? Või mõni hää koht, kust infot või mõtteid saaksin koguda. Selline värvimine ning joonistamine endale täitsa meeltmööda. Raske küll niimoodi nõu anda aga vaatepilt hetkel päris kõle.Tänud ja kõike paremat soovides Merle.

Tsiteeri

jaana 23.01.2011 18:58

Tere!

Ma kasutaksin ära püstitatud köögi seinakatete teemat. Mainisite vastuses rootapeeti. Mul on selline plaan: praegu on töötasapinna taguses seinas roostevaba plaat (umbes 30cm kõrgune) ja tahaksin sellest ülespoole panna rootapeedi. Aga siiski ju mõnikord tekivad pritsmed ka kõrgemale kui 30 cm. Kas seda rootapeeti on võimalik millegiga töödelda (lakkida näiteks?), et ta oleks niiskus- ja mustuskindlam?
Muidu oleks jah hea idee katta rootapeet klaasiga, aga ei tahaks hetkel nii palju investeerida, et seda roostevaba plaati välja vahetama hakata.
Nägin ka kuskil ajakirjas, et vannitoa seinas oli kasutatud tapeeti - millega see niiskuskindlaks töödeldakse?

Tänan ette vastuse eest!

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.