KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Missugune tapeet millisesse seina

Maria 08.08.2013 00:07

Soov on tapeetida u. 10 ruutmeetrise toa seinad. Kaks tapeeti, sama mustriga, üks vähe kontrastsem, tumedam, rohekates toonides lilleline muster külmal valgel taustal ja teine tagasihoidlikum, heledam ja hallikates toonides lilleline muster soojemal pisut beežikasvalgel taustal. Valgete toonide erinevus paistis silma alles peale tapeetide ostmist.
Mõte oleks, et kaks seina ühte ja kaks teist, vastasseinad siis. Ukse vastas olev sein ja uksesein tuleks kirjuma roheka mustriga ning akna vastassein ja aknasein heleda mustriga. See roheka mustriga on aga küllaltki esiletükkiv. Et juhul, kui ukse vastu tuleks see, kas ei teki sellist peale surumise tunnet, kui astud uksest sisse? Tuba on enam-vähem ruut, aga uksest vaadates tundub horisontaalselt pisut nagu piklikum, ehk siis aknasein ja selle vastassein oleks justnagu otsaseinad. Tahaks seda muljet ka suurendada. Kas ehk sobiks paremini, kui kontrastse mustriga oleks tapeeditud just otsaseinad? Kas õrnalt erinev valgete toonide vahe võib jääda segama, kuidas aknast langev valgus rolli mängib sellega seoses, ning kas nurkades jääks toonide erinevus väga häirima?

Tsiteeri

Pilery Kangur 10.08.2013 12:48

Tere!

Kahte erinevat tapeeti suhteliselt väikesesse ruumi panna on riskantne. Sel juhul peaks toonid ideaalselt sobima. Niiet valgete erinevus jääks kindlasti näha. Soovitan valida neist kahest ühe ja teised seinad värvida tapeedi toonilt valitud (heledam)toon. Otsaseintes heledam toon pikendab visuaalselt ruumi. Võiksite tapeetida näiteks otsaseinad ja külgseinad värvida või kindlam oleks siiski valida ainult 1 sein nn.tähtsam sein (nt. diivani või teleritagune sein, voodipeatsi sein vms.) ,mida tapeedida ning ülejäänud värvida.
Seinad on siiski ainult foon ülejäänud ruumile ning visuaalse müra vältimiseks oleks mõttekas jääda seinte kujundamisel pigem tagasihoidlikuks.


Parimat,
PIlery

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.