KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Karniis vanadele kardinapuudele

Mia 28.03.2022 14:01

Tere,

kas oskate soovitada mida kasutada vanade metallist kardinasiinide katmiseks kardinapuu asemel? Hetkel on kasutusel mööbliplaat, mis on ca 20 cm lai ja ei meeldi, et see on nii massiivne. Algselt plaanisin vahetada kaasaegsete siinide vastu, kuid poes vaadates tõdesin, et kardinapuud ise on korralikumad ja kindlasti vastupidavamad kui praegu poes müügil olevad. Mööbliplaati lihtsalt eemaldada ei saa, sest kontruktsioonil on osa, mille külge need kinnituvad (ca 7 cm laiune), mis jääks siinide ette. Mööbliplaate kitsamaid sellise pikkusega on raske leida. Variant oleks puitlaud, mis on jällegi lae all raskepärane. Ehk saaks kinnitada mõne vahtplastist, penoplastist liistu (kuid mul pole aimugi kas neid saab kruvidega kinnitada) või ainult liimida ja kas liimiga ainult keskelt ja äärtest kinnitades (mujal kinnituskohti pole) ka pidama jääks. Vaatasin ka mingeid pitsilisi ribasid, üksikuid leiab netist kui hästi otsida. Aga millest need on ja kust neid osta saaks, pole aimugi. Eestis neid müügil pole. Olid ka vildist töödeldud ribad, mida kinnitatakse takjapaelaga. Ilmselt jälle keerukas ettevõtmine midagi sellist leida. Kas oskate midagi soovitada, mis oleks lihtne lahendus ja mis võiks kena jääda?

Tsiteeri

Pilery Kangur 28.03.2022 22:52

Tere!


Tänapäeval müüdavad kardinasiinid on täiesti kvaliteetsed ja vastupidavad - julgen siiski soovitada! Kui aga vahetada ei soovi,siis oleks kõige mõttekam olemasolev liist katta kerge dekoratiivse katteliistuga. Kinnitus on lihtne ehk liimimine (vajadusel kasutada abiks L- profiiliga nurgikut). Samuti saab neid liiste üle värvida sobiva tooniga. Firma Fiesta Design pakub laia valikut seina- ja muid dekoratiivliiste. Neilt saab osta soovi korral ka spetsiaalse liimi. Erinevaid tugevaid liime on ka ehituspoodides.
https://fiestadesign.ee/europlast/seinaliistud



Kaunist kevadet soovides,
Pilery Kangur

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.