KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Helikindel põrand

Helje 18.04.2009 16:11

Olen hädas alumise korruse noorte naabritega. Nende muusikakeskus on otse minu magamistoa all. Ööseks kõlareid välja ei lülitata. Ka vaikne heli kostab läbi põranda ja on väga häiriv eriti voodis pikali olles. Praegu on toa põrand selline - laepaneel, 5 cm betooni, 2 cm pappi , 2cm püssiplaati ja siis vaipkate. Olen käinud poodides küsimas helikindlat materjali, kuid midagi tarka pole leidnud. Soovitatakse 0,8 cm pappi diagonaali panna. Sellesse ma hästi ei usu. Poistele soovitasin munakarbid lakke panna. Kas on mingit nippi, kuidas põrandat helikindlaks teha ja mida võiksid alumise korruse elanikud ette võtta heli summutamiseks?

Olen tänulik iga nõuande eest.

Tsiteeri

Tarmo Titov 20.04.2009 09:37

Heli edasikandumise probleemid on tõsised ja keerulised. Esimese asjana tuleb märkida, et heli (eriti hääle heli) kandub edasi peale põranda ka mööda monoliitseid kandvaid seinu ning muid hoonet läbivaid konstruktsioone. Seega heli murede puhul peab kaaluma ka seinte isoleerimist. Paraku pole olemas põrandakatet, mis oleks täielikult helikindel. Vaipkate iseenesest on üks parima helisummutavusega põrandakatteid. Et aluspõranda helikindlust tõsta, tuleb sellele konstruktsiooniliselt läheneda. Soovitaksin kaaluda järgmist lahendust: penoplast + 3-5 cm armeetitud betooni + vaipkate. Selle tulemusena tekib isoleeritud aluskiht ja põranda tasapind, mis ei ole seotud ülejäänud konstruktsiooni osadega.

Alternatiivina on Eestis kehtestatud öörahu, millest kinnipidamist on õigus nõuda vajadusel politsei abiga.

Floorin põrandad,
Tarmo Titov

Tsiteeri

küsin kah 02.08.2009 02:27

Kas korkparkett summutab heli?

Tsiteeri

Tarmo Titov 06.08.2009 10:43

Kork on üks parimaid helisummutavaid põrandakatteid, mis on võrreldav vaipkatetega, olles seejuures sileda pinna tõttu lihtamini hooldatav.

Floorin põrandad,
Tarmo Titov

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.