KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Renoveeritavale puitpõrandale põrandaküte ja siis korkparkett, kuid ilma valamise võimaluseta...

Külli 27.06.2010 00:46

Tere! Oskab ehk keegi kommenteerida, kas pealkirjas kirjeldatav versioon on üldse võimalik? Kuna laed ei ole mitte kõige kindlamad, ei julge valamistööd ette võtta, aga soov oleks kasutada nii põrandakütet kui ka kõige lõpuks peale korkpaketti. Kas on võimalik valamist asendada nt kipsplaadiribadega, millesse jooksma pandud küttekaabel tasandusseguga väga õhukeselt üle siluda? Kas põrandakütet võib üldse panna otse puidu vastu?

Tsiteeri

Expert 27.06.2010 09:10

Selline tehnoloogia ei sobi.Puidu peale valatud segu praguneb(kuna puit on elav materjal,niiskusega paisub ja kuivaga tõmbub kokku) seega läheb ka küttekaabel õhtale.
Ja kork põrandakütte peale ei sobi üldse,see on samahea kui põrandakütte peale penoplasti panna.
Ühesõnaga peegeldab kaablist eralduva soojuse allapoole.
Kork on iseenesest väga soe põrandakattematerjal,milleks sinna alla veel kütet vaja on ?

Tsiteeri

Tarmo Titov 01.07.2010 12:10

Tere,

Esiteks on märkus, et korkpõranda ja seda eriti veel ujuva lahendusena, soojustakistus on ülimalt kõrge. Seega põrandakütte kasutamine sellise lahenduse puhul pole efektiivne.
Ühe lahendusena samas võib välja pakkuda nn energiakile kasutamine. Täpsemat infot selle lahenduse kohta leiate http://www.estbetox.eu/energoplenka/est/index.html.

Floorin põrandad,

Tarmo Titov

Tsiteeri

Külli 21.07.2010 15:38

Tänan vastuse eest!

Küsin igaks juhuks täpsustuseks, et kas puitparkett oleks sellise lahenduse puhul seega sobivam lahendus? Kütte osas tuli lahenduseks puitpõrandale põrandakips ja sinna peale küttekaabel (teine kiht kipsiribasid peale ja siis õhuke valatud kiht sinna vahele).

Asjatundjatele tänud juba ette.

Tsiteeri

MEIMERS 16.09.2015 12:17

Põrand
Tere.
küsimus teile kas võib panna eps 100 liivale ja sinna peale põranda kips.
ja pärast peale laminaat.
Esiteks minu arvamus sellise ehituse poolest väär.kuna kipsi alla tuleb hallitus.
ette tänades

Tsiteeri

Tarmo Titov 25.09.2015 10:30

Tere

Hallitus saab tekkida olukordades kus on tegemist väga kõrge niiskustasemega ning kehva või puuduva ventilatsiooniga. Kui hoonel puudub või on ebapiisav hüdroisolatsioon tuleb esmalt selle probleemiga tegeleda. Teiseks eps alla tuleb paigaldada aurutõkkekile, mis juhitakse servades ülesse seina peale, siis ka ei ole võimalik niiskusel jõuda ei soojustuse ega ja kipsplaadini. Samuti peab kipsi ning seina vahele jätma tuulutusvahed.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.