KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Termotöödeldud puitpõrand

Elen 13.05.2011 21:16

Kellel on kogemusi termo puit põrandaga, endal paigaldatud? meeldib väga tume tamm. Korras aastas (või ma ei tea kui tihti vaja) olen nõus seda hooldama/õlitama. Kas on midagi väga negatiivset selle kohta, plekid ei tule maha? kui midagi maha kukub - kas see jätab kohe jälje põrandasse? rohkem käidavad kohad - kas need on kulunud?
Põrandaspetsidelt ootaks pakkumisi ka.

Tänud!

Tsiteeri

Tarmo Titov 16.05.2011 12:42

Tere,

Termotöödeldud tamm on omapärase väljanägemisega puit, mille tonaalsust on võimalik viia praktiliselt süsimustani, sõltuvalt töötluse pikkusest.
Termotöötlus on puidu kuivatamine kõrgel temperatuuril, mille puhul sisuliselt suretatakse puit välja. See muutub stabiilsemaks (niiskuse suhtes) ja tugevamaks (ei teki nii kergelt muljumisjälgi ning kriimustusi jne), samas muutb puit rabedamaks (võib välja lüüa kilde, kui midagi maha kukub). Samas tume toon võib lihtsmaini välja tuua kriimustusi ning muid pinna vigastusi.
Hooldamise seiskohalt midagi väga oluliselt erinevat pole välja tuua, võib olla ainult see et taastavaid hooldusõlitusi tuleb harvamini teha, kuna termopuit ei ima väga palju õli endasse.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.