KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

laminaatparkett põrandaküttele.

marleen 09.10.2011 21:58

Küsimus siis, et kas laminaatparketi alla tuleb lisaks alusvaibale panna ka kile (aurutõke), kui majas on põrandaküte. Veel, meil on avatud köök-elutuba mille kogupikkus kuskil 10m. Kuskilt oleme kuulnud, et üle 8m ei tohi parketti järjest panna. Kuidas siis teha?

Tsiteeri

Tarmo Titov 10.10.2011 10:47

Tere,

Tõesti, kui tegemist on põrandaküttega või pinnasekorrusel asuva aluspõrandaga, tuleb kasutada aurutõket. Tegemist võib olla kas eraldi PE kilega, mis pannakse alusvaiba alla, või on olemas ka spetsiaalsed alusvaibad, millele on juba juurde pandud aurutõkke kiht.
Tehasepoolsed paigaldusjuhised näevad ette ühes tükis paigaldatavad alad oleksid alla 7-8 m. Samuti tuleks tekitada katkestus ka ühest ruumist teise üle minekul (näiteks uksepaku all). Mõlemad need nõuded on seotud suurtel pindadel toimuvate mõõtmete muutustega tekkiva riskiga, et laudade ühenduskohad tõmbavad lahti. Neid aeg-ajalt ignoreeritakse, kuid siis tuleb arvestada, et kaob ka tehasepoolne tootegarantii.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

marleen 10.10.2011 23:49

Tänan vastamast.

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.