KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

kuusepõranda õlitamine

kai 21.12.2014 00:59

Lihvisime masinaga puhtaks vana maja teise korruse põranda. Plaanime õlitada. Põrandalauad on kuusepuust ja hetkel ilusad heledad,kuid kohati suurte pragudega, kuni 10mm.

Küsimused:


1.MIda teha pragudega? Jätta nii või kuidas täita?
2. Kuidas kanda peale leelis? Pintsliga? Kaua kuivab?
3. Soovin põrandad õlitada käsitsi ja võimalikult koduste töövahenditega. Kuidas seda teha ja mida jälgida?

kai

Tsiteeri

kai 21.12.2014 02:41

´ja veel üks küsimus:

meil on küll juba ära ostetud mingi poolkeemiline põrandaõli, kuid
on võimalus saada hunnik tasuta linaõli, siis kas on võimalik põrandad hoopis sellega õlitada? Kas eelnev leelisega töötlemine on kah vajalik? ei soovi, et puit kolletuks.
keegi soovitas linaõli kuumutada-kas see on kuumalt peale kandmiseks või mispärast?
sikatiivid-sisaldavad raskemetalle nagu poepõrandaõlidki?

kas põrandale leelis+puhas linaõli + karnauubavaha ei sobi?


Tsiteeri

Tarmo Titov 22.12.2014 12:54

Tere

Küsimusi on palju, proovin neile järgemööda vastata.

Laudade vaheliste pragude täitmiseks väga head lahendust paraku pole. Lisaks lahtivõtmisele ning uuesti paigaldamisele (mis oleks parim kuna juba on oht, et laua punn tuleb soonest välja), võib suurematesse pragudesse paigaldada puidust täiteliiste. Peenemate pragude täitmisel võib kasutada elastseid täitehermeetikuid, kuid väga raske on tabada sobivat värvitooni puidu toonimuutuse tõttu.

Leelisega töötlemise eelis on natuaalset tooni viimistluste puhul kauem säiliv esmane väljanägemine. Kuid peab arvestama, et see pole lõplik ning aja jooksul teatud pleekimine toimub alati.

Leeliste ning õlide pealekandmisel tuleb jälgida tootjapoolseid juhiseid. Reeglina leelise pinnale kandmiseks kasutatakse laia pintslit, millega tõmmatakse pikilauda. Kuivamisaeg sõltub keskkonna tingimustest, kuid reeglina 1-2 tundi.
Õli on võimalik ka käsitsi pinnale kanda, kuid kõige suurem oht on kui jäävad pinnale paksemad õli "loigud", mist tuleb pinnalt eemalda / laiali hõõruda. Nimelt kuivades jäävad need kohad tugevalt kleepuvaks. See on üks tüüpilisemaid vigasid :)
Naturaalse linaõli kasutamise kohalt kogemus paraku endal puudub. Kuumutamine võib aidata õli vedeldamisel ning seega ka parandada puidu vastuvõtlikkust. Samas kui pikalt võtab aega õli kuivamine ja seega võimalik põranda kasutamise aeg, see pole teada.

Reeglina on soovitatav kasutada sama tootja vahendeid, kuna sellisel juhul on risk toodete mittesobivuse kohalt kõige väiksem.

Kindlasti soovitan teha proovitüki mõne laua jupi peal - see annab võimaluse ära tunneta protsessi kui võimaliku lõpptulemuse. Katsetada ei tasu kunagi otse põrandal.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.