KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

60.a karkassmaja 1. korruse põrand.

Siim 04.09.2016 12:13

Tervist!

Küsiks natukene nõu põranda kohta. Tegemist siis esimese korrusega ja maja aastast 60. Käsil on terve maja renoveerimine. Järjekord on jõudnud hetkel põranda kätte ja on küsimus kuidas teha korrektselt. Alustame siis sellest, kuidas põrand on ehitatud.
Põrandalaud kinnitub põrandatalale. Tala alumisele äärele on kinnitatud reikad, millele on kinnitatud kauad. Selle kahe laua vahel on pmst tühi. Mingi pisike kiht on liiva, klaasi, kivisütt jne jaburust. Ehk siis kõike mis kätte saadi.

Hetkel põrandalauad üles võetud ning talade seisukord on hea. Tuulutus töötab ja põranda all on vaba ruumi, niiet saab käpukil ringi käia peaaaegu.
Plaanis on panna talade alla reikad, selle peale vill, paksusega 10 või 15 cm. seejärel põrandalaud ning laminaat. Tihendada ära kõiksugu vahed nagu peab. Tulemas on ka väline vundamendi soojustus. kuid veits hiljem.

Soovitusi? Ettepanekuid?

Tänan.


Tsiteeri

Tarmo Titov 07.09.2016 11:17

Tere!

Parim oleks kindlasti lasta inseneribürool tutvuda objektiga ning välja pakkuda täpne renoveerimisprojekti lahendus, mis arvestab kõigi objekti nüanssidega. Tegemist pole üksnes põranda vaid tervikuna ka soojustuse ning ventilatsiooni küsimus.
Liiva, šlakki, savi jms kasutati varasemalt lisaks soojustuskihina ka tulekustus vahendina, kus tulekahju korral langes sisse esimesena laagide vahel olev materjal ning lämmatasid leegid tekkiva tolmuga.
Kuidas toimus senini tuulutus? Kui see toimus siiani läbi väliseina, siis võib põranda konstruktsiooni ära tihendada. Samas on ka levinud ruumi sees ventilatsioon, kus põranda sees peavad olema tuulutusavad mille kaudu toimub õhuvahetus. Need õhuvahetusavad tuleb sellisel juhul ka kindlas alles jätta.
Paigutatava villa kihi puhul kindlasti tuleks paigaldada selle alla ka aurutõke ning villakiht peaks täitma kogu talade vahemiku, et ei jääks õhuvahet soojustuse ning laudade vahele.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.